به گزارش مشرق، مرتضی الویری رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا پس از سخنان حسینی، نامزد انتخاب شهردار تهران به موضوع تجهیز منابع اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم در به کارگیری منابع استفاده از منابع غیر متداول است.
وی در قالب سوالی از حسینی پرسید: الزامی وجود ندارد که همه پروژه های شهرداری از منابع شهرداری ایجاد شود و در دنیا نیز استفاده از سرمایه های بخش غیر دولتی و غیر شهرداری مرسوم است که باید رویکرد شما در قالب برنامه مشخص شود.
بیشتر بخوانید:
چگونگی تردد وانتها و کامیونتها در طرح ترافیک
الویری در ادامه با بیان اینکه بخش عظیمی از هزینه ها صرف نیرویی انسانی می شود گفت: تقریبا حجم نیروی شهرداری تهران ۴.۵ برابر سقف مصوب و نیاز است تا مشخص شود که نماینده تصدی پست شهردارری مشخص کند که رویکردش نسبت به این حجم از نیرو که بهره وری را نیز پایین می آورد چیست؟
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در پایان به اثرات نامطلوب جابه جایی مدیران در سازمان هایی همچون شهرداری اشاره کرد و خواستار شفاف سازی حسینی در این خصوص شد.
ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران نیز برنامه ارائه شده توسط حسینی را علمی و مبتنی بر عملکرد دانست و ادامه داد: شهرداری تهران حجم بالایی از نیروی انسانی متخصص دارد که نامزدها باید مشخص کنند که آیا به این بدنه تکیه خواهند کرد و یا نیروهایی را از خارج مجموعه به شهرداری می آورند؟
بهاره آروین عضو هیات رییسه شورا پس از ارائه برنامه سیدمحمود حسینی کاندیدای شهرداری تهران گفت: برنامه شما، برنامهای است که به شکلی سیستماتیک و منسجم بر دو پایه مشارکت و شفافیت بنا شده و این محورها متناقض نیستند، یعنی راهبردهای ذیل رویکردها با رویکردها با هم در تناقض نیستند و در ریزترین اقدامات، دو عنصر مشارکت و شفافیت در نظر گرفته شده است. از این جهت امیدوارم فارغ از اینکه شهردار منتخب چه کسی باشد، این برنامه سرلوحه شهرداری و شورای شهر قرار گیرد تا جهتگیری برنامههای موجود به این سمت باشد. مفهوم دادهباز که در این برنامه استفاده شده است رویکردی نوآورانه است که در ایران به دلیل ترس نهادینه شده از به اشتراکگذاشتن اطلاعات، کسی به سراغش نرفته است؛ اگر شهرداری تهران بتواند در سه سال آینده پیشگام باشد و این مفهوم را محقق کند حتی میتواند الگوی دیگر نهادها نیز قرار گیرد.
این عضو هیئت رئیسه در ادامه گفت: نکتهای که برای تکمیل مفهوم محلهمحوری در این برنامه باید به آن توجه کرد این است که تهران کلانشهر است و ویژگی زیست در کلانشهر تجربه همزیستی با دیگری ناشناس است. درواقع نباید گمان کرد اگر محیط محلات را شبیه روستا کنیم که در آن همه یکدیگر را میشناسند لزوما به سمت زیست مناسب در کلانشهر خواهیم رفت. اخلاق شهروندی در کلانشهر لزوما رعایت حقوق آنهایی که میشناسیم نیست بلکه باید تدابیر کالبدی و همچنین فرهنگی و اجتماعی به گونهای اندیشیده شوند تا همزیستی مسالمتآمیز با دیگری ناشناس محقق شود.
حجت نظری عضو شورای شهر تهران نیز در پرسشی از حسینی به اهمیت موضوع ورزش تاکید کرد و گفت: با وجودی که ورزش هم بر سلامت روان و هم بر سلامت جسم تاثیر دارد اما با کمبود سرانه ورزشی مواجه هستیم که باید مشخص شود که چه برنامه ای برای افزایش این سرانه و از طرفی دیگر کاهش سن مدیران وجود دارد.
مجید فراهانی نیز در این جلسه اظهار کرد: بر اساس آمار داده شده در سند تحویل و تحول، سهم درآمدهای پایدار شهری در سال گذشته حدود ۲۵ درصد بود.
وی با بیان اینکه پیش بینی شده در سال ۹۷ این سهم به حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کند، گفت: برای بهبود شرایط لایحه درآمد ناپایدار در مجلس در حال بررسی است، اما تصویب و اجرای این لایحه زمان زیادی می برد.
فراهانی با طرح این سوال که مشخصا چه راهکاری برای افزایش درآمدهای پایدار شهری دارید، عنوان کرد: بودجه سال ۹۷ حدود ۱۷ هزار میلیارد است و همین مقدار نیز در تبصره ها دیده شده است، البته این مقدار غیر از بودجه ای است که برای سازمان ها و شرکت ها در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن با بدهی ۵۲ هزار میلیاردی مواجه هستیم و ۳۴ هزار میلیارد برای پروژه های نا تمام شهری نیاز داریم.
وی ادامه داد: در این شرایط، انتظار ما این است که بفرمائید برنامه عملیاتی جنابعالی برای تامین درآمدهای شهری به خصوص درآمدهای جدیدی که تا کنون در شهر تهران وجود نداشته و به سمتش نرفته ایم چیست؟
رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران موضوع ترافیک را از دیگر دغدغه های شهروندان تهرانی معرفی و عنوان کرد: شهرداری یکی از مجموعه های مهمی است که می تواند وضعیت ترافیک که از حالت بحرانی خارج شده و به وضعیت امنیتی رسیده را بهبود بخشد؛ شما چه برنامه کوتاه مدت و میان مدتی دارید؟ به نظر شما شهرداری تهران از چه ابزارهایی برای کاهش این موضوع می تواند استفاده کند؟