به گزارش مشرق، ولیالله سیف عصر چهارشنبه در کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی که در دانشکده پردیس کشاورزی کرج برگزار شد، با اشاره به اینکه سؤالاتی در حوزه بازار ارز در کشور مطرح است، اظهار کرد: یکی از عملکردهای شاخص دولت در این رابطه ایجاد اقتصادی باثبات و آرامش بازار ارز بوده است.
وی در ادامه بابیان اینکه هنگام آغاز به کار دولت یازدهم نرخ ارز ۳ هزار تومان بود، عنوان کرد: پس از پیروزی این دولت نرخ شرایط ارز متحول شد.
سیف نقش بانک مرکزی در بازار ارز را نظارتی و جلوگیری کننده از دامنه نوسانات هیجانی اعلام کرد و افزود: بانک مرکزی در تصمیمگیری و قیمتگذاری بنیادی مدلهای ارزی، دخالت آنچنانی ندارد.
وی بابیان اینکه عوامل مؤثر در نرخ ارز میتواند اقتصادی و غیراقتصادی باشد، تأکید کرد: شاخصترین عامل در نرخ ارز، تورم است که هدف بزرگ دولت یازدهم در این خصوص، تکرقمی کردن تورم بود.
رئیسکل بانک مرکزی بابیان اینکه از ابتدای دولت یازدهم پذیرفتیم نرخ ارز باید متناسب با عوامل اقتصادی و تورم پیش برود، تصریح کرد: نرخ تورم در فروردینماه ۹.۲ درصد اعلامشده است.
التهاب آفرینی در نوسانات نرخ ارز، در داخل کشور نیز دستهایی داشته است
وی بابیان اینکه برخی از عوامل غیراقتصادی در نرخ ارز، امید زیاد و هیجان ایجاد میکنند، خاطرنشان کرد: نرخ ارز در دولت یازدهم بهخوبی مدیریت شد و این نرخ در دولت دوازدهم نیز قابل پیشبینی بود. نرخ ارز با متغیرهای اقتصادی تعدیل شد.
سیف بابیان اینکه سال گذشته سرمایهگذاریهای خوبی در خصوص بازار ارز انجامشده بود، افزود: قرارداد برجام امید ایجاد کرده بود و در بخشهای مختلفی توقعات از برجام، محقق نشد.
رئیسکل بانک مرکزی بابیان اینکه در قرارداد برجام ارتباط میان بانکهای بینالمللی باز شد، تصریح کرد: خوشبینی افراطی در برجام به وجود آمد.
وی با اشاره به اینکه در اثر تبلیغات رئیسجمهور آمریکا نرخ ارز طی دو سال گذشته بالا رفت، افزود: فضاسازی یکی از عوامل مؤثر در نرخ ارز است که نمیتوان عامل هیجانی ترامپ را نادیده گرفت.
سیف با اشاره به آغاز جنگ اقتصادی از سوی دشمنان جمهوری اسلامی، گفت: التهاب آفرینی در نوسانات نرخ ارز، در داخل کشور نیز دستهایی داشته است.
کنترل اقتصاد در دست بانک مرکزی است
وی نوسانات ارزی را یکی از اقدامات جنگی دشمن در جنگ اقتصادی اعلام کرد و گفت: این اقدام در راستای متزلزل کردن اعتماد و به آینده انجام شد.
رئیسکل بانک مرکزی بابیان اینکه التهاب آفرینی و عدم اعتماد در داخل کشور، موجب شد که برخی با افزایش نرخ ارز، به سمت خرید ارز هجومآورند، تأکید کرد: باید برای پیشرفت کشور به سمت اعتمادسازی و امید به آینده اقدام کنیم.
وی در خصوص خارج شدن ترامپ از برجام، خاطرنشان کرد: کنترل اقتصاد در دست بانک مرکزی است که اولویتها را برای رشد اقتصادی کشور مشخص کند و هیچ نگرانیای در این رابطه وجود ندارد.
رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور در سال ۹۵، ۱۲.۵ درصد بوده است، بیان کرد: ۷.۸ درصد این رشد مربوط به نفت بوده است، همچنین سال ۹۶ نیز شاهد رشد ۳.۳ درصدی اقتصادی کشور بودیم.