به گزارش مشرق، ایران در تلاش برای حفاظت از اقتصاد خود در برابر تکان های ارزی ناشی از تصمیم ترامپ، استفاده از دلار را محدود کرده است. اما اکثر گام های اولیه ای که از سوی تهران برداشته شده جنبه نمادین داشته است.
به گفته امیرحسین زمانی نیا معاون وزیر نفت ایران، در حال حاضر تهران بخش عمده ای از پول نفت خود را به یورو دریافت می کند، و پول برخی محموله های ارسالی به چین و کره جنوبی نیز به ارزهای ملی این کشورها پرداخت می شود.
بیشتر بخوانید:
قابلیتهای ضدتحریمی نگرانیهای فراتحریمی
اما به گفته سارا وخشوری، رئیس موسسه مشورتی اس وی بی انرژی، اکنون که ترامپ سراغ محدود کردن فروش نفت ایران رفته «نوع ارزی که ایران دریافت می کند، نمی تواند از صادرات نفت این کشور محافظت نماید... دریافت پول نفت به یورو تنها تا حدی صادرات نفت ایران را از تحریم های آمریکا ایمن می سازد.»
با تشدید تحریم ها، بانک ها باید صدور اعتبارات اسنادی برای قراردادهای نفتی را متوقف کنند، در غیر اینصورت پول نفت پرداخت شده در برابر نوسانات نرخ یورو در برابر دلار در معرض ریسک قرار خواهد گرفت.
تحریم های پابرجای دولت آمریکا حتی قبل از خروج این کشور از برجام نیز به این توافق لطمه زده بود و با ترساندن سرمایه گذاران مانع از ورود آنها به بازار ایران شده بود. با خروج آمریکا از برجام این وضعیت را تشدید خواهد کرد. هرچند کشورهای اروپایی به اضافه روسیه و چین وعده داده اند که از برجام حمایت خواهند کرد، اما این کار چندان آسان نخواهد بود.