کد خبر 859082
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۶
شهنازی

دبیر کل کمیته ملی المپیک درخصوص آخرین وضعیت کاروان ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ و روند آماده سازی تیم‌ها مطالبی را بیان کرد.

به گزارش مشرق، کمیته ملی المپیک  با توجه به نزدیکی به بازی‌های آسیایی روزهای شلوغی را سپری می‌کند. در خصوص آخرین وضعیت کاروان ایران در این مسابقات و روند آماده سازی تیم‌ها و همچنین موضوعات مرتبط با این کمیته با شاهرخ شهنازی، دبیر کل کمیته ملی المپیک گفت‌وگوی تفصیلی انجام شد که متن این مصاحبه به شرح زیر است:

  آیا تعداد نفرات اعزامی به بازی‌های آسیایی تغییر خواهد داشت و درخواست فدراسیون‌ها برای افزایش سهمیه بررسی می‌شود؟

5-6 فدراسیون درخواست بررسی مجدد دارند. ژیمناستیک، بوکس، اسکیت، سه گانه و پاراگلایدر درخواست افزایش سهمیه دادند. کانوپولو هم این درخواست را دارد اما این رشته در بازی‌های آسیایی نمایشی است و تاثیری در تعداد مدال ندارد. من طبق وظیفه درخواست آنها را مطرح کردم و بررسی می‌شود. احتمال زیاد در دوره بعد که چین میزبان است کانوپولو وارد مسابقات خواهد شد.

فدراسیون ژیمناستیک درخواست داده تا با افزایش تعداد نفرات بتواند در بخش تیمی هم شرکت کند. البته من معتقدم با توجه به اعزام نفرات جوان به این مسابقات می‌توانیم از امروز روی المپیک 2024 حساب کنیم و فرصت خوبی است تا این جوانان میادین بزرگ را ببینند. ما باید از الان روی این جوانان سرمایه‌گذاری کنیم.

پاراگلایدر هم رشته‌ای جدید است و پیشنهاد دادند که هزینه اعزام را خودشان پرداخت کنند. آنها درخواست 5 سهمیه دادند که بررسی می‌شود. شمشیربازی هم در بخش بانوان در خواست افزایش سهمیه داده است و این درخواست هم در حال بررسی است.

تعداد نفرات اعزامی چه زمانی نهایی و به کمیته برگزاری بازی‌های آسیایی اعلام می‌شود؟

منتظر چند رشته هستیم تا نتایج آنها در مسابقات آسیایی نهایی شود و در مجموع تا پایان خرداد باید اسامی و تعداد نفرات را نهایی کنیم. احتمال تغییر زیادی در تعداد ورزشکاران وجود ندارد و فکر نمی‌کنم بیش از 10 تا 15 نفر به لیست اضافه شوند.

در آخرین جلسه ستاد عالی بازی‌های آسیایی چه موضوعاتی مطرح شد؟

جلسه ستاد سه بخش داشت که یکی مربوط به پارالمپیک بود که همه چیز نهایی شد و کار آنها در بخش تعداد رشته‌ها و نفرات نهایی شده است و کاروان پاراآسیایی ایران در بازی‌های قبلی با یک مدال کمتر نسبت به ژاپن چهارم شد و در این دوره در تلاشند تا به رده سوم برسند. تنها موضوعی که در در مسابقات پاراآسیایی مانند بازی‌های آسیایی  مشکل ساز است بحث میزبان مسابقات یعنی اندونزی است. میزبان تمام کارهایی  که در مورد حذف و یا جا به جایی رشته‌ها در بازی‌های آسیایی انجام داده را در مورد پاراآسیایی هم انجام داده است. در مورد ژاپن به نظر می‌رسد نگرانی خاصی وجود ندارد ایران می‌تواند در پاراآسیایی جایگاه سوم را از آنها بگیرد. ازبکستان هم تلاش زیادی دارد تا به جایگاه ایران برسد اما این کار برای آنها سخت است. در مورد المپیک نوجوانان و بازی‌های آسیایی هم صحبت شد.

روند کار در مورد المپیک نوجوانان چگونه است؟

در خصوص المپیک نوجوانان نیز 32 سهمیه گرفتیم و می‌توانیم 6 تا 7  سهمیه دیگر هم بگیریم. البته تا همین جا هم تعداد سهمیه‌های ما دو برابر دوره قبل است. المپیک نوجوانان با هدف قهرمانی نیست بلکه با رویکرد فرهنگی است. ما هم در تلاشیم تا در خصوص مسائل فرهنگی کارهای خوبی را انجام دهیم.

کمیته ملی المپیک چند درصد از بودجه فدراسیون‌ها را پرداخت کرده و چه زمانی پرداختی جدید خواهد داشت؟

تا امروز 16 درصد از بودجه فدراسیون‌ها پرداخت کردیم. صالحی‌امیری با دکتر نوبخت صحبت کرده و قول دادند بخش عمده بودجه ما تا قبل از بازی‌های آسیایی پرداخت شود و مشکل عمده‌ای نخواهیم داشت. بخشی از بودجه تا پایان خرداد و بخشی از بودجه تیر ماه پرداخت می‌شود و احتمالا بودجه بالای 60 درصد تا قبل از بازی‌های آسیایی پرداخت خواهد شد.

آیا از سوی فدراسیون‌ها درخواست حمایت ویژه برای پرداخت دستمزد مربیان صورت گرفته است؟

اختیار این موضوع با فدراسیون‌ها است. ما در بودجه فدراسیون‌ها همه مسائل را در نظر گرفتیم و انتخاب سرمربی و تامین هزینه آن با خود فدراسیون‌ها است. برای مثال فدراسیون هندبال خودش رزومه سرمربی خارجی را بررسی کرده و کاستاراتوویچ را برای هدایت این تیم انتخاب کرده است.

پاداش روی سکوی مدال آوران در بازی‌های آسیایی مشخص شده است؟

پاداش هر سه مدال این دوره بیش از دوره گذشته است اما هنوز عدد نهایی قطعی نشده است.

در خصوص حضور اسپانسر اقدامی انجام شده است؟

کیهانی رئیس کمیته بازاریابی است و وی در این مورد در تلاش است و قرار است تا اواخر خرداد ماه اسپانسر را معرفی کند.

موضوعاتی در مورد لباس کاروان مطرح بود. آخرین وضعیت لباس در چه مرحله‌ای است؟

در بحث لباس با شرکت مجید که یک تولیدی داخلی است به توافق رسیدیم و این شرکت در حال تولید لباس‌ها است. این شرکت در همان ابتدا به کمیته ملی المپیک تخفیف داد.

موضوع شکایت کمیته ملی المپیک از کفش ملی که به عنوان اسپانسر المپیک ریو قول کفش طلا به مدال آوران  را داده بود، به کجا رسیده است؟

در این موضوع حق بچه‌ها خورده است و کمیته شکایت کرده است و وکیل ما در حال پیگیری پرونده است.

اساسنامه کمیته ملی المپیک چه مرحله‌ای را طی می‌کند؟

ما در بحث اساسنامه مشکلی نداریم. اساسنامه در هیئت دولت است و هنوز اتفاقی نیفتاده و بررسی آن بعد از بازی‌های آسیایی موکول شده است. فعلا همه توجه ما به بازی‌های آسیایی است. ما یک تائیدیه اساسنامه از سال 92 داریم. IOC اصلا به بحث بودجه ورود نمی‌کند و در اساسنامه هم در مورد اینکه بودجه از کجا تامین می‌شود چیزی نوشته نشده است. موضوع بودجه در منشور المپیک آمده و آنها هم این اختیار را داده‌اند که بودجه از دولت یا غیر دولت تامین شود.

بازدید از اردوهای تیم‌های اعزامی به بازی‌های آسیایی چه تاثیری درعملکرد و روحیه ورزشکاران دارد؟

در این بازدیدها دیدیم امیدواری ورزشکاران زیاد شده است چون از نزدیک شاهد تعامل وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هستند. ورزشکاران در بازدیدها مشکلات خود را مطرح می‌کنند و ما می‌توانیم در جهت رفع این مشکلات گام برداریم.

تعامل کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش را چطور ارزیابی می‌کنید؟

از زمان حضور سلطانی‌فر در وزارت ورزش و در اواخر حضور کیومرث هاشمی این تعامل بین وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک ایجاد شد.بعد از حضور صالحی‌امیری این همکاری و تعامل بیشتر و کامل شد. صالحی امیری اعتقاد دارد ما باید وزارت ورزش را به عنوان  مسئول اصلی سیاست گذاری ورزش کشور بدانیم و باید کمیته و وزارت در تعامل باشند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس