پورابراهیمی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بسته‌ای در مجلس با همکاری بخش خصوصی در حال تدوین است که راهکارهای مقابله با تحریم‌ها در آن دیده شده است.

به گزارش مشرق، محمدرضا پورابراهیمی در نشست هم‌اندیشی «بن‌بست نیست» اظهار داشت: آنچه فکر می‌کنم این است که ایران باید به توان داخلی خودش اتکا کند. چرا که تجربه نشان داده هر زمان که منافع خارجی‌ها برای همکاری اقتصادی با ایران ایجاب کرده، آنها آماده‌اند.

وی افزود: برجام تجربه خوبی بود و به ما نشان داد افکار طرف خارجی چگونه است و پس از آن خارجی‌ها به دنبال تصویب توافق‌نامه‌هایی ذیل برجام بودند. بنده معتقدم این توافق‌نامه‌ها دستاورد و ثمری برای کشور نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

پیامدهای خطرناک درخواست دولت درباره تصویب لوایح مرتبط با FATF

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تحریم‌هایی که تا چند ماه آینده اعمال می‌شود با تحریم‌های قبل از برجام متفاوت است گفت: در واقع تنها حسن برجام این بود که ما هم‌اکنون براساس قواعد بین‌المللی تحریم نیستم بلکه آمریکا به دنبال تحریم ایران است و مجامع جهانی ایران را تحریم نمی‌کند و نکرده است.

* با اجرای FATF مشکلات بانکی حل نخواهد شد

پورابراهیمی با تأکید براینکه با اجرای FATF مشکلات بانکی حل نخواهد شد، تصریح کرد:‌ در توافق‌نامه برجام که محکم‌تر از سایر توافقات بود به این نتیجه رسیدیم؛ حال باید موافقت‌نامه‌ایی مانند FATF تصویب و اجرا شود؟ معتقدم اگر FATF در ایران تصویب و اجرا شود ایران از لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی FATF خارج نخواهد شد. زیرا آنها از هر ابزاری برای فشار به ایران استفاده خواهند کرد.

وی با بیان اینکه متناسب با تحریم‌های آمریکا باید اقدامات متقابلی انجام شود، افزود: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند باید اتاق جنگ تشکیل شود نکته بسیار درستی است. اما دولت هنوز به این نتیجه نرسیده و تازه برای اولین‌بار آقای جهانگیری در مجلس گفت در یک جنگ اقتصادی هستیم. حال اگر این جنگ اقتصادی را بپذیریم باید آرایش جنگی دهیم.

* دولت پیشانی مقابله با تحریم‌ها است و باید پای کار بیاید

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: دولت پیشانی تصمیمات است و نهادهای دیگر باید با دولت همکاری کنند. درست است که رهبر انقلاب فرمودند باید شورای هماهنگی اقتصادی تشکیل شود اما باز هم قوه مجریه تصمیم‌ساز است و انتظار این است که متناسب با سناریوهای دشمن اقداماتی پیش‌بینی، تنظیم و اجرا شود.

پورابراهیمی با بیان اینکه ما در مجلس کمیته مختلف ضد تحریم راه ‌اندازی کردیم، گفت: آقای بحرینی مسئول این کمیته‌ها است و جلسات متعددی در این زمینه تشکیل شده و بسته‌های مختلفی در حال تدوین و آماده‌سازی است و حتی پیشنهاداتی از بخش خصوصی دریافت شده که با بسته پیشنهادی ما تلفیق خواهد شد و در نهایت طرح مجلس در قالب برنامه مقابله با تحریم‌ها به صحن علنی ارائه می‌شود.

* اروپایی‌ها امکان ادامه برجام بدون آمریکا را ندارند

وی با بیان اینکه نباید در انتظار اقدامات طرف خارجی باشیم، گفت:‌ رفتار دولت آمریکا پس از امضای برجام غیر از خیانت چیزی نبود و شاید در ظاهر دولت اوباما با دولت ترامپ از لحاظ ادبیات تفاوت‌هایی داشت اما از لحاظ رفتاری و عمل هیچ تفاوتی با دولت ترامپ نداشت به طوری که قبل از خروج آمریکا از برجام هم این کشور اجازه شکل‌گیری همکاری و روابط اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی را نمی‌داد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص برقراری روابط با اروپایی پس از خروج آمریکا از برجام توضیح داد: تصور می‌کنم اروپایی امکان ادامه همکاری در این زمینه را با ایران ندارند و احتمالاً برای حفظ ظاهر کورسویی را روشن خواهند داشت اما اجازه همکاری با ایران را ندارند بنابراین ما نباید به آنها اتکا کنیم و در انتظار ادامه همکاری آنها با ایران باشیم.

* ابزارهای متنوع مقابله با تحریم‌ها

پورابراهیمی با بیان اینکه باید شرکای تجاری خود را مورد توجه قرار بدهیم، گفت: روسیه‌ یکی از شرکای تجاری است که با هم مراودات اقتصادی داریم و از لحاظ سیاسی و و استراتژیک ارتباط مناسبی وجود دارد. از طرف دیگر روسیه هم مورد تحریم قرار گرفته است که بنابراین می‌توانیم با تعامل با یکدیگر ارتباط اقتصادی بخشی از نیازهای‌مان را تأمین کنیم.

وی با بیان اینکه ایران تجربه دور زدن تحریم‌ها را دارد، افزود: تصمیمات و اقدامات را باید روی میز بگذاریم تا متناسب با تصمیمات قبلی و حرکات طرف مقابل سیاست‌های جدیدی را تدوین و اجرا کنیم. برای نفت سناریوهایی مختلف باید طراحی کنیم و همچنین برای ارز بحث ارزهای دیجیتال یکی از راهکارها است و همچنین ارز مشترک در چارچوب بلاک‌چین با ارزهای متداول یکی از مسیرهایی است که می‌تواند سناریوهای مقابله با تحریم باشد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به پیمان‌های پولی اشاره کرد و تصریح کرد:‌ از مجموعه‌ای از ابزارهای مختلف برای مقابله با تحریم‌های آمریکا باید استفاده کرد که یکی از آنها پیمان‌های پولی است که البته پیمان‌های پولی نیازمند تمایل طرف مقابل است.

پورابراهمی گفت:‌ معتقدم جمهوری اسلامی ایران به یک بلوغ در حوزه تحریم‌ها رسیده و اگر دولت پای کار بیاید می‌توانیم تحریم‌ را کم‌اثر کرده و به اهداف ترسیم شده برای رشد اقتصادی و توسعه دست پیدا کنیم.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
    0 5
    مشرق جان هرچند میدونم انتشار نمیدی ولی لااقل به گوش مسئولین دلسوز برسانی. اتفاقات اقتصادی همراه با مشکل عمومی آب در استانهای مرزی , کاملا کاملا مشکوک هست.یعنی دشمنان ما کمر همت در خباثت رو اینبار همه جانبه بسته اند. یادتان هست آب خوردن مردم هم به برجام گره خورد؟قطعا تعمدی وجود داره قطعا..نمیگم دولت و رییس جمهور .ولی تهدیدی از این ناحیه را قطعا مطرح نموده اند. دشمنان در حال فعال کردن همه ی گسل های کشور هستند. یک هشدار جدی:در شرایط کنونی که دولت برای کنترل نقدینگی قصد دارد سود بانکی را افزایش دهد , طبعا بخش زیادی از پولها به بانکها سرازیر خواهد شد.دشمنان کثیف یک بار تست بهم خوردن موسسات مالی را انجام داده اند و شرایط را سنجیده اند.مطمئن هستم این بار بعد از انتقال پول مردم به بانکها , چندین بانک به هوا خواهد رفت و بعد از آن مشکلات ناشی از اعتراضات مردم با تعداد زیاد. باید استثنا گذاشت و بانک دولتی را فعال نمود.مواظب باشیم.سورپرایزی که به منافقین وعده دادند به احتمال زیاد بانک ها هستند.
  • IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۶
    6 0
    چند تا از این بسته ها اضافی درست کنید شاید صادر کردید و فرجی شد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس