زندان / شکنجه

سازمان اروپایی – عربستانی حقوق بشر در گزارش به بررسی وضعیت زندانیان سیاسی در عربستان و روش های شکنجه زندانیان در سایه زمامداری سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی پرداخت.

به گزارش مشرق، سازمان اروپایی – عربستانی حقوق بشر در گزارش خود به مناسب روز جهانی کمک به قربانیان شکنجه شیوه های شکنجه گری در عربستان را بررسی و سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی را مسئول مستقیم شکنجه در این کشور دانست.

این شبکه افزود: هر سال سازمان اروپایی – عربستانی حقوق بشر تاکید می کند که ریاض به مفاد معاهده امضا شده در سال 1997 میلادی نه تنها پایبند نبوده است؛ بلکه برعکس، به شکنجه جسمی و روحی گسترده بازداشت شدگان ادامه داده است. این شکنجه ها همراه با رفتارهای اهانت آمیز بوده و حتی کودکان و نوجوانان از این شکنجه ها در امان نبوده اند.

بیشتر بخوانید:

اعترافات سرکرده جداشده از ائتلاف سعودی

خطرناکتر این است که شکنجه از طریق دستگاه ریاست امنیت کشور اجرا می شود که به دستور شاه سعودی در سال 2017 میلادی تشکیل شد و این دستگاه به طور مستقیم زیر نظر رئیس هیئت وزیران یعنی سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی فعالیت می کند. این بدان معنا است که شاه سعودی به طور مستقیم در این شکنجه گیری ها دست دارد.

سازمان اروپایی – عربستانی حقوق بشر به نمونه ای از شکنجه گیری ها از شوک الکتریکی اعضای مختلف بدن، سوزاندن با سیگار، ضرب و شتم شدید با وسایل مختلف و فلک کردن اشاره کرده است.

در کنار شکنجه های جسمی، مسئولان سعودی انواع شکنجه های اهانت آمیز دیگر را علیه زندانیان اعمال می کنند که سازمان یاد شده شماری از آنها از جمله، سلول انفرادی و محرومیت از ارتباط با جهان خارج و محرومیت از آب و غذا و سرویس بهداشتی و خواب و نظارت پزشکی و ارعاب های روحی از طریق تهدید مستقیم قربانی یا تهدید آسیب رساندن به اعضای خانواده اش را مستند سازی کرده است.

عربستان در محافل بین المللی تلاش می کند که خود را کشوری متعهد به معاهده مبارزه با شکنجه نشان دهد و در گزارش هایش به کمیته مبارزه با شکنجه و به شورای حقوق بر سازمان ملل خود را متعهد نشان دهد اما مستند سازی موارد مرگ و میر در زندانها این ادعاهای سعودی ها را رد می کند.

از جمله این موارد، شهادت یک بازیکن جوان والیبال به نام مکی العریض زیر شکنجه در ماه مارس سال 2014 میلادی یعنی دو روز بعد از بازداشت در یک ایست و بازرسی و شکنجه اش در مرکز پلیس العوامیه بود. در ژانویه سال 2017 میلادی، محمد الحساوی جوان عربستانی در زندان اداره آگاهی الدمام بعد از دو سال بازداشت جان باخت و مدیرت زندان علل مرگ وی را فاش نکرد.

سازمان اروپایی – عربستانی حقوق بشر در روز جهانی کمک به قربانیان شکنجه تاکید کرد که قربانیان شکنجه نیاز به کمک دارند تا مسئولان شکنجه گیری مجازات شوند و تضمین شود که این قربانیان به خاطر اعتراف گیری از آنها زیر شکنجه محاکمه نشوند.

این سازمان تاکید کرد که شاه سعودی مسئول مستقیم شکنجه منظم در عربستان است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس