به گزارش مشرق به نقل از روزنامه فرانسوی لاتریبون شرکت هواپیمایی ATR میگوید باقیمانده هواپیماهای سفارشی ایران به دلیل تحریمهای جدید آمریکا تحویل داده نخواهد شد.
«کریستین شرر» رئیس شرکت هواپیمایی ATR در مصاحبهای گفت: در سال ۲۰۱۸ اهداف و برنامه تحویل هواپیما به ایران احتمالا تحت تاثیر برنامههای تحریمی آمریکا قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید:
آب پاکی ایرباس روی دست مدیرعامل هما
براساس این گزارش ایران ایر قراردادی را برای خرید ۲۰ فروند هواپیمای ATR با موتور توربیندار در آوریل ۲۰۱۷ امضا کرد که البته پیش از این ایران قراردادهایی را برای خرید ایرباس و بوئینگ به تعداد ۱۸۰ فروند امضا کرده بود.
رئیس شرکت هواپیمایی ATR که سرمایهگذاری مشترک با ایرباس دارد، گفت: از ۸۰ فروند هواپیمایی که ما انتظار داشتیم در سال ۲۰۱۸ تحویل دهیم ۱۲ فروند هواپیمای سفارش ایران بود.
ایران ۴ فروند هواپیمای ATRخود را ماه می گذشته دریافت کرد،دو فروند نیز در ماه سپتامبر و دو فروند دیگر را در ماه دسامبر دریافت کرده بودو قرار بود که تا پایان امسال بقیه هواپیماها تحویل داده شود.
«شرر» گفت: ایرانیها به دنبال این هستند که هواپیماهای ATR به آنها تحویل داده شود اما این شرکت نمیتواند خطر افتادن در تله تحریمی آمریکا را بپذیرد و سهامداران دو شرکت لئوناردو و ایرباس را با خطر تحریم مواجه کند.
وی گفت: دو هواپیما پیش از این تکمیل شده بود، ۶ فروند هواپیما مونتاژ و ۴ فروند هواپیمای دیگر حتی با استفاده از فلزات فشرده برای پرواز در شرایط کوهستانی نیز سازگار شده بود.
نتیجه اینکه ما در حال حاضر به شدت روی ساخت هواپیما کار میکنیم اما هنوز رد پای محکمی برای تحویل به موقع نداریم و برای تحویل هواپیما به ایران ATRبه دنبال گرفتن معافیت تحریمی از آمریکا هستیم اما اعتمادی به این کار وجود ندارد.
پس از اعلام دونالد ترامپ برای اعمال تحریمهای جدید بر تهران آمریکا مهلت سه ماهه به شرکتها داده تا کالاها و محصولات خود را براساس قرارداد تحویل دهند این زمان در فاصله ماه می تا آگوست است.
رئیس شرکت هواپیمایی ATRمیگوید این زمان سه ماهه برای صنعت هواپیمایی بسیار کم است.
«شرر» گفت: ATR به کمکهای دولت فرانسه چشم دوخته تا برای شرکتها معافیت تحریمی بگیرد.
وی همچنین گفت:ما میخواهیم که دولت فرانسه تا حد ممکن در طی این مدت سه ماهه بتواند مجوز تحویل هواپیما به ایران را بگیرد که در غیر این صورت این شرکت بسیار آسیب خواهد دید.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا در قالب مجوزهای جدید به فعالیت اقتصادی با ایران ادامه دهد و حتی آماده ارائه خدمات پس از فروش به ایران در قالب مجوزهای جدید است.
وی همچنین گفت: طرفهای ایرانی در حال مذاکره با ما هستند تا زمینه تحویل هواپیماها فراهم شود.
براساس این گزارش قرارداد ایران ایر با ATR شامل ۲۰ فروند هواپیما و برنامههای آموزشی برای خلبانان و مهندسان ایرانی بود. این نوع هواپیماهای ۷۰ صندلی با هدف پرواز به فاصلههای حداکثر ۱۵۲۸ کیلومتر طراحی شده بود. ایران پیش از این سه فروند هواپیمای ایرباس، شامل یک فروند ایرباس A۳۲۱ و دو فروند A۳۳۰ است اما تحریمهای آمریکا تحویل بقیه هواپیماها را در شک و تردید قرار داده است.
نخستین فروند هواپیمای بوئینگ قرار بود در می ۲۰۱۸ تحویل شود اما این شرکت اعلام کرده است که به دلیل تحریمهای آمریکا هیچ هواپیمایی را به ایران تحویل نخواهد داد.
شرکت بوئینگ در دسامبر ۲۰۱۶ اعلام کرد توافقی برای فروش ۸۰ فروند هواپیما به ارزش ۱۶.۶ میلیارد دلار با ایران منعقد کرده است.
همچنین اعلام کرد قراردادی را در آوریل ۲۰۱۷ برای فروش ۳۰ فروند بوئینگ ۷۳۷ مکس به ارزش ۳ میلیارد دلار با شرکت هواپیمایی آسمان منعقد کرده است.
سخنگوی بوئینگ اعلام کرده ما هیچ هواپیمایی را به ایران تحویل نداده ایم و دیگر مجوزی برای فروش به ایران نداریم.