به گزارش مشرق، کلسترول یکی از مهمترین مواد مورد نیاز بدن است؛ وجود میزان کافی از آن برای ساخت غشای سلولی، ساخت و ترمیم دیواره رگ های خونی، تولید برخی هورمون ها، تامین ویتامین D و … برای بدن ضروری است. تفاوت کلسترول با سایر چربی های موجود در خون این است که این ماده در خون حل نمی شود. این ماده توسط لیپوپروتئین ها بین سلول ها جابجا می گردد. لیپوپروتئین های با چگالی کم که به LDL معروف هستند، ازانواع بد کلسترول به شمار می روند. در مقابل، لیپوپروتئین های با چگالی بالا یا HDL به عنوان کلسترول خوب شناخته شده اند.کلسترول خوب هموراه به عنوان شاخص سلامت قلب به حساب مب آید اما نتایج یک بررسی جدید این موضوع را تایید نمی کند.
بیشتر بخوانید:
آسانترین راه تشخیص سلامت قلب در یک دقیقه
کلسترول خوب چربی را در بدن جابجا کرده و به کبد میرساند تا تجزیه شود، این فرآیند از انباشت مازاد چربی جلوگیری میکند. همچنین بالا بودن سطح کلسترول خوب برای سلامت قلب مفید است.
سطح کلسترول خوب در زنان بیش از مردان است و به طور طبیعی با شروع دوره یائسگی میزان آن کاهش پیدا میکند. به همین دلیل متخصصان به زنان توصیه میکنند که چگونه در سنین میانسالی میزان کلسترول خوب را افزایش دهند.
با این حال در سالهای اخیر برخی از مطالعات حاکی از آن است که کلسترول خوب آنگونه که در گذشته مورد تایید بوده برای سلامت قلب مفید نیست.
در یک آزمایش جدید گروهی از محققان آمریکایی به مطالعه این موضوع پرداختند که آیا بررسی سطح کلسترول خوب برای پیشبینی خطر بیماری قلبی – عروقی در زنان ممکن است بیفایده باشد؟
محققان با بیان اینکه در بررسیهای پیشین رابطه بین کلسترول خوب و زنان در دوران پس از یائسگی مشاهده شده، اظهار داشتند که مطالعه دقیقی روی آن صورت نگرفته است.
در دوران یائسگی بدن دچار چندین تغییر بخصوص تغییرات هورمونی میشود که میتواند بر فرآیندهای فیزیولوژی اثرگذار باشد. همچنین تغییر در سطح هورمون استروژن در کنار دیگر تغییرات سوخت و سازی میتواند به التهاب مزمن منجر شود و با گذشت زمان بر کیفیت کلسترول خوب تاثیر میگذارد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، محققان همچنین دریافتند بین بالا بودن سطح کلسترول خوب و افزایش خطر عارضه تصلب شرایین بخصوص در میان زنانی که در زمان یائسگی سن بالاتری دارند و آنهایی که حداقل ۱۰ سال از دوره یائسگیشان گذشته است، ارتباط وجود دارد.
منبع: الو دکتر