کد خبر 879398
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳
علی‌اکبر پورفتح‌الله

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور گفت: طرف‌های خارجی را در زمینه سرمایه‌گذاری در ایران به صورتی در نظر گرفته‌ایم که تصمیم‌گیری برای خروج با هزینه سنگین خودشان مواجه است.

به گزارش مشرق، علی‌اکبر پورفتح‌الله، در ارتباط با تمهیدات سازمان انتقال خون برای مقابله با تحریم‌ها اظهار داشت: برنامه‌ریزی‌های لازم در این زمینه انجام شده و بخش عمده اقلام سازمان با فعالیت‌های انجام گرفته در طی سال‌های گذشته در حوزه‌های مختلف همچون کیسه‌های خون و زنجیره‌های سرد انتقال خون در کشور مدنظر قرار گرفته است و در حال حاضر این تولیدات در کشور حاصل می‌شوند. همچنین یک برنامه ذخیره‌ای ۱۲ ماهه برای ملزومات مصرفی داریم و اطمینان داریم که با ذخیره دچار مشکل نخواهیم شد.

پورفتح‌الله در مورد سیستم اتوماسیون خون برای آزمایش‌های غربالگری برنامه‌ خرید سیستم اتوماسیون را طی دو سال گذشته  خارج کرده‌ایم و مناقصه به صورت خرید خدمت به ازای میزان مواد مصرفی و به ازای هر اهدا انجام می‌شود. به طوری‌که ۸ مرکز مجهز توسط یک شرکت اروپایی در این زمینه فعال بوده و اکنون به ازای هر اهداکننده هزینه دریافت می‌کنند. بنابر این پیش‌بینی می‌کنیم مشکل جدی در این زمینه نداشته باشیم.


مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور ادامه داد: در مورد تولید کیسه خون دو شرکت داخل کشور مشغول فعالیت هستند که سالانه یک میلیون ست‌کیسه خون تولید می‌کند و شرکت دوم با سرمایه‌گذاری خارجی صورت گرفته و ظرفیت ۱۰ میلیون ست‌کیسه خون را دارد و ما طرف‌های خارجی را در زمینه سرمایه‌گذاری در ایران به صورتی در نظر گرفته‌ایم که تصمیم‌گیری برای خروج با هزینه سنگین خودشان مواجه است.


وی افزود: در مورد پالایش قراردادی هم در حال حاضر از انحصار تک‌شرکتی درآمده‌ایم و اکنون با پالایشگاه‌های متعددی کار می‌کنیم به طوریکه قبلا فقط یک شرکت آلمانی در این زمینه با ما همکاری داشت ولی الان یک شرکت اتریشی به آن اضافه شده و دو شرکت دیگر مذاکرات آن انجام و تفاهم‌نامه عملیاتی در این زمینه منعقد می‌شود.

وی با بیان اینکه پالایش قراردادی قراردادهای ما فعال است گفت:‌داروهای مشتق از پلاسما به کشور می‌آید البته در بحث قیمت‌گذاری و نحوه تعامل با پالایش قراردادی برخی از شرکت‌ها به قیمت‌های موجود نقد دارند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور با اشاره به اینکه تنها کشوری در میان کشورهای در حال توسعه هستیم که توان پالایش قراردادی داریم، گفت: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در کشورهای در حال توسعه ۹.۵ میلیون واحد پلاسما از بین می‌رود چون نسبت مصرف گلبول قرمز به پلاسما ۵ به ۱ است ولی در کشور ما بر اساس اقداماتی که صورت گرفته این میزان بسیار اندک است و پلاسمای ما استاندارد اروپایی کسب کرده است و از ظرفیت شرکت‌های پالایشگر استفاده کرده و بر اساس قراردادها به ازای هر لیتر پلاسما ۴ محصول باید ارائه کنند.

وی عنوان کرد:در مقطعی همکاران ما در سازمان غذا و دارو رقابت ایجاد می‌کردند برای ارزان سازی، و برخی مواقع اجازه می‌دانند تک محصول وارد شود و شرکت‌ها به دلیل اینکه یک محصولشان ارزان بود، قیمت را دچار نوسان می کردندکه در خواست ما سازمان غذاودارو این است که در پالایش قراردادی رقابت باید در میان خودشان برای قیمت گذاری باشد نه دارویی که مستقیما از پلاسمای بیگانه با یک قیمت وارد کشور می‌شود.

پورفتح‌الله در مورد پرونده خون‌های آلوده گفت: این پرونده مدت زیادی است که در تمام دنیا مختومه شده و باید توجه داشت که ما به بدترین شکل ممکن در حالی که سیستم عامل پرونده واردات دارو بود، قوه قضائیه و قوه مجریه سازمان انتقال خون را محکوم کرد و همچنین برای یک جرم ۱۰ بار شکایت نمی‌شود مگر اینکه پول زیادی را به وکلا بدهند که البته وکیل هم با یک بررسی ساده برایش مشخص می‌شود که در خود ایران خودمان را محکوم کرده‌ایم حالا در دادگاه‌های بین‌المللی چه می‌خواهیم؟

وی اضافه کرد: این پرونده در دنیا مختومه شد و این در حالی بود که در فرانسه برای کسی محکومیت صادر نکردند و در واقع در آن زمان ویروس جدیدی آمده بود که به خاطر سطح پایین دانش متأسفانه تعدادی مبتلا شدند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس