به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
محمد سلامتی در گفتوگو با آفتاب یزد اظهار داشت: دولت درباره برنامههای اقتصادی اصل را بر بهرهبرداری از سرمایهگذاری خارجی قرار دادند. این نگاه و نیز تفکر غالب دولتمردان مبنی براعتقاد به لیبرالیسم اقتصادی موجب شد تا ظرفیتهای داخلی محورتحرک بخشیدن به فعالیتهای اقتصادی قرار نگیرد.البته اگر برجام به شکل ایده آل ازسوی ۱+۵ عمل میشد شاید کمتر جای انتقاد به این نگاه و طرز تفکر وجود داشت.
اما به نظر من دولتمردان واقعیتهای معادلات سیاسی و مناسبات اقتصادی درسطح بینالملل را نادیده گرفته و بیش از حد متکی به برجام شدند. وی میافزاید: آقای روحانی باید تیم اقتصادیای تعیین کند که معتقد به این کار باشد.در این صورت میتوان امیدوار شد که تحرکی درامور اقتصادی به وجود آید. والا اگر از افرادی شبیه کسانی که هم اکنون هستند و یا افراد نامتجانس انتخاب کند، بازدهی موثری نخواهند داشت. وی در پاسخ این سؤال که دولت روحانی باید در حوزه اقتصادی چه کار میکرد که نکرد؟ گفت: به نظر من آقای روحانی از ابتدای کار دولت یازدهم باید اصل را براحیا و بازسازی واحدهای تولیدی میگذاشت.
اما بیاعتقادی دولتمردان به این امر و خوشبینی بیش از حد به برجام مانع از این امر شد. ضمنا باید اضافه کنم که معمولا دولتها برای موفقیت درعرصه اقتصادی باید اولا برنامه مشخصی داشته باشند و ثانیا برای اجرای آن افراد همفکر و هماهنگ را انتخاب کنند. متاسفانه دولتهای یازدهم و دوازدهم فاقد هردو این مهم بوده و هستند.
سلامتی در پاسخ این سؤال که اصلاحطلبان برای کمک به روحانی جهت خروج از بحران چه برنامه و پیشنهادی دارند؟ گفت: تا جایی که من اطلاع دارم اصلاحطلبان برنامه واحد و منسجمی برای ارائه به آقای روحانی ندارند. ولی صاحب نظران اصلاحطلب به شکل فردی پیشنهادهایی ارائه کرده و میکنند.
سلامتی همچنین گفته است: دولت باید برنامه و اراده لازم را میداشت که متاسفانه نداشت و به همین علت مقصر اصلی است. اینکه هم طرفداران آقای روحانی و نیز مخالفان وی در مورد مسائل اقتصادی تقریبا به یک میزان و به یک شکل انتقاد میکنند گواه براین قضیه است و اسف بارتر اینکه خود آقای روحانی نیز با این دو مجموعه همصدا شده ولی برای حل مشکل کاری انجام نداده است.
او میگوید: به نظر من دولت یازدهم و دوازدهم میتوانستند مسائل اقتصادی را حل کنند.اما بیبرنامگی و حضور تیم ناهماهنگ و غیرسازنده در هر دو دولت کار را به رکود کشاند. همانطور که در بالااشاره کردم هنوزهم دولت میتواند از پس مشکلات اقتصادی برآید. اما برای این کار باید برنامه داشته باشد، اراده کند و با تیم اقتصادی جدید مصمم عمل کند. اگر عملا دولت نشان دهد که دنبال حل مشکل است، مردم هم راضی میشوند و نیز کمک میکنند.