حسن روحانی

اظهارات روحانی مبنی بر اینکه «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم»، آن هم پس از سپری شدن قریب به ۱۰۰ روز از برجام اروپایی، در حقیقت وقت کشی برای ایران است.

سرویس سیاست مشرق - آقای روحانی-۱۵ مرداد- در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی در اظهارنظری قابل‌تأمل گفت: «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم».

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد و اکنون قریب به ۱۰۰ روز از برجام بدون آمریکا سپری شده است.

به این موارد توجه کنید:

- ۱۹ اردیبهشت ۹۷، سران سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان در واکنش به خروج آمریکا از برجام، بیانیه‌ای صادر کرده و تأکید کردند:

از ایران می‌خواهیم در مقابل تصمیم آمریکا خویشتن‌داری کند (!) و به تعهداتش در چارچوب برجام پایبند باشد و مطابق با الزامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کاملاً همکاری کند به‌گونه‌ای که آژانس قادر باشد بدون هیچ‌گونه منع و محدودیتی به کار نظارت و راستی آزمایی طولانی (!) خود ادامه دهد. درحالی‌که برجام باید حفظ بشود، ایران بایستی در مقابل سایر مسائل مهم موردنظرمان پاسخگو باشد. تعهد ما نسبت به حفظ امنیت کشورهای هم‌پیمان و شرکایمان در منطقه بدون قید و شرط است و ایران باید به‌گونه‌ای معنادار نگرانی ما درباره مسائل منطقه مخصوصاً در سوریه و عراق و یمن را رفع کند! و در خصوص برنامه موشک‌های بالستیک خود نیز پاسخگو باشد. همچنین درباره برخی از مقررات برجام که پس از سال ۲۰۲۵ خاتمه می‌یابد بایستی یک چارچوب طولانی‌مدت تعریف شود.

- ۲۲ اردیبهشت ۹۷، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اجلاسی در شهر فلورانس ایتالیا گفت: از «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران تضمین گرفته شده که این کشور علی‌رغم تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای خروج از برجام و وضع مجدد تحریم‌ها علیه ایران، همچنان در توافق می‌ماند.

- ۲۲ اردیبهشت ۹۷، پایگاه تحلیلی «پولیتیکو» به نقل از «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: ما برای حفظ توافق هسته‌ای مصمم هستیم و تنها ایران قدرت خراب کردن یک‌جانبه برجام را دارد.

- ۲۶ اردیبهشت ۹۷، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پاسخ به سؤالی در خصوص ارائه تضمین از سوی اروپا به ایران برای اجرای تعهدات برجامی گفت: تضمین نمی‌دهیم!

- ۲۸ اردیبهشت ۹۷، «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در حاشیه نشست غیررسمی سران اروپا در بلغارستان: اولاً، به خاطر مسئله ایران، علیه شرکت‌های آمریکایی جنگ تجاری یا راهبردی راه نخواهیم انداخت. این کار منطقی نیست. ثانیاً، شرکت‌های فرانسوی را به ماندن در ایران مجبور نخواهیم کرد.

- ۲۸ اردیبهشت ۹۷، نخست‌وزیر انگلیس، صدراعظم آلمان و رئیس‌جمهور فرانسه در نشست سه‌جانبه در حاشیه نشست بالکان غربی در صوفیه بلغارستان با صدور بیانیه‌ای مشترک خواستار حفظ برجام و در عین حال مقابله با برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران شدند.

- ۲۸ اردیبهشت ۹۷، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در آستانه اجلاس سران اروپا در صوفیه بلغارستان گفت: همه در اتحادیه اروپا دیدگاه مشابهی دارند و معتقدند که این توافق کامل نیست؛ اما تأکید بر این است که باید در این توافق ماند و مذاکرات بیشتری با ایران بر اساس دیگر مسائل نظیر برنامه موشکی بالستیک این کشور انجام داد... نباید این توهم را ایجاد کرد که می‌تواند تمام خسارات ناشی از تحریم‌ها را جبران کند.

- ۴ خرداد ۹۷، یک مقام ارشد ایرانی حاضر در مذاکرات ۱+۴ و ایران در وین در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: انتظار داریم بسته پیشنهادی اروپا تا پایان ماه می (۱۰ خرداد) به دست ما برسد.

- ۸ خرداد ۹۷، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از نشست وزرای خارجه اروپایی در نشستی خبری گفت: درباره برنامه موشکی ایران و موضوعات منطقه اختلافی با آمریکا نداریم...اتحادیه اروپا در این موضوع که برجام بهترین راه برای پرداختن به نگرانی‌های آمریکا است، اتفاق نظر دارد.

- خرداد ۹۷، شرکت نفتی «توتال» ، شرکت خودروسازی «پژو»، شرکت هواپیماسازی «ایرباس»، شرکت «زیمنس»، کشتیرانی «مرسک» و...هر یک به‌گونه‌ای اعلام کردند که ایران را ترک کرده و قطع همکاری خواهند کرد.

- ۲۳ خرداد ۹۷، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: عزم ما برای حفظ توافق هسته‌ای، در راستای منافع آمریکاست...فرصت داشته‌ایم در دیدار با مقام‌های ایران با آنها درباره مسائل موشکی و حقوق بشر گفت وگو کنیم...در صورت فروپاشی برجام، فرصت برای گفت وگو درباره این مسائل از بین خواهد رفت... ایران بایستی به تعهداتش پایبند بماند.

- ۱۵ تیر ۹۷، اتحادیه اروپا پس از پایان نشست مشترک کمیسیون برجام، بیانیه‌ای ۱۰ بندی منتشر کرد. با مرور بندهای ۱۰ گانه بیانیه اتحادیه اروپا می‌بینیم که این بیانیه از فقدان تضمین برای حفظ برجام در مقابل عهد شکنی و کارشکنی آمریکا رنج می‌برد. تکرار ادبیات کلی و مبهم و شعار زده بدون ارائه تضمین‌های مشخص درباره مواخذه آمریکا در شورای امنیت و نحوه مقابله با تحریم‌هایی که عملاً برجام را از بین می‌برد، از ویژگی‌های این بیانیه است.

- ۱۶ مرداد ۹۷، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه مشترکی با وزیران خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس، ضمن ابراز تأسف از بازگشت تحریم‌های آمریکا در پی خروج این کشور از برجام، با لحنی طلبکارانه تأکید کرد که ایران باید همچنان به اجرای کامل تعهدات خود ذیل برجام ادامه دهد.

لحن طلبکارانه، کلی گویی و ادبیات شعارزده

با یک مرور کوتاه به راحتی پی می‌بریم که دولت‌های اروپایی دقیقاً مشابه رفتار خود در پسابرجام، ظرف سه ماه اخیر نیز سر سوزنی در مقابل کارشکنی‌های آمریکا و محروم شدن ایران از حقوق برجامی خود واکنشی از خود نشان ندادند. از لحن طلبکارانه و دستوری اروپا به ایران برای اجرای یکطرفه تعهدات برجامی علیرغم خروج آمریکا از توافق تا اعلام صریح منافع مشترک با آمریکا و هم نظر بودن در مسائل موشکی و منطقه‌ای با آمریکا از سوی مقامات اروپایی.

به عبارت دیگر، اروپایی‌ها با کلی گویی و بکارگیری ادبیات شعارزده، از مشخص کردن راهکار و مکانیسم‌های اجرایی و تضمین عینی، خودداری کردند.

نگاهی به آمارهای سرمایه‌گذاری خارجی که توسط آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) که مرجع رسمی آمار جذب سرمایه خارجی  می‌باشد منتشر می‌شود، نشان می‌دهد در سال ۹۵ (اولین سال پسابرجام) فقط یک میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شده که نسبت به سال قبل آن (یک‌سال قبل از اجرای برجام) که رقمی بیش از دو میلیارد دلار بوده، نصف شده است!
کاهش ۵۱ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در سال نخست پسابرجام نشان می‌دهد برجام، نه تنها بهبودی در سرمایه‌گذاری خارجی ایجاد نکرده؛ بلکه در این شاخص مهم که جزو اصلی‌ترین اهداف اجرای برجام برای اقتصاد ایران محسوب می‌شود، پسرفت قابل ملاحظه‌ای هم داشته‌ایم!

گفتنی است رهبر معظم انقلاب- ۱۹ اردیبهشت ۹۷- در اجتماع پر شور اساتید و دانشجویان دانشگاه فرهنگیان فرمودند: «من به این سه کشور (انگلیس و فرانسه و آلمان) هم اعتماد ندارم و می‌گویم به اینها هم اعتماد نکنید. اگر می‌خواهید قراردادی ببندید، تضمین واقعی و عملی بگیرید و الا فردا اینها هم همان کار امروز آمریکا را به شیوه دیگری خواهند کرد...اگر توانستید تضمین قطعی و قابل اعتماد بگیرید که البته بسیار بعید است، اشکالی ندارد و حرکت را ادامه دهید و گرنه نمی‌شود به این شکل حرکت را ادامه داد».

همچنین رهبر معظم انقلاب- ۲ خرداد ۹۷- در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام، شروط ایران برای اروپا را برشمردند:

۱- سه کشور اروپایی در ۱۳-۱۴ سال قبل یک بدعهدی بزرگی کردند در مذاکرات هسته‌ای سال ۸۳-۸۴، قول دادند و عمل نکردند، باید ثابت کنند امروز آن بی‌صداقتی و بدعهدی آن روز را نخواهند داشت. در دوسال گذشته آمریکا بارها برجام را نقض کرده است و اروپایی‌ها ساکت مانده‌اند. اروپا باید آن سکوت را جبران کند.
۲- آمریکا قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده است؛ اروپا باید یک قطعنامه علیه نقض آمریکا، صادر کند.
۳- اروپا باید متعهد شود که بحث موشکی و منطقه‌ای جمهوری اسلامی را مطرح نخواهد کرد.
۴- اروپا باید با هر گونه تحریم جمهوری اسلامی مقابله کند و مقابل تحریم‌های آمریکا صریح بایستد.
۵- اروپا باید فروش کامل نفت ایران را تضمین کند. چنانچه آمریکایی‌ها توانستند به فروش نفت ما ضربه بزنند، باید بتوانیم آن مقدار نفت که می‌خواهیم بفروشیم. اروپایی‌ها به‌نحو تضمین‌شده‌ای باید جبران کنند و نفت ایران را خریداری کنند.
۶- بانک‌های اروپایی باید تجارت با جمهوری اسلامی را تضمین کنند. ما با این سه کشور دعوا نداریم، اما اعتماد نداریم به آن‌ها؛ آن هم متکی است به سابقه‌شان.

مقام معظم رهبری در دیدار فوق فرمودند: «ما بنای دعوا با اروپا نداریم اما این سه کشور نشان داده‌اند در حساس‌ترین موارد با آمریکا همراهند. حرکت زشت فرانسه در نقش پلیس بد مذاکرات هسته‌ای و کارشکنی انگلیسی‌ها در تهیهٔ کیک زرد از این موارد بود».

رهبر معظم انقلاب در این دیدار تأکید کردند: «برجام اروپایی البته مسئله‌ای است اما قرائن فراوان از جمله انصراف و تردید شرکت‌های بزرگ اروپایی و نیز سخنان مسئولان سه کشور اروپایی نشان می‌دهد اقتصاد کشور را از راه برجام اروپایی نمی‌توان به جلو برد».

وقت‌کشی و فرصت سوزی

متأسفانه اظهارات آقای روحانی مبنی بر اینکه «اروپا از نظر سیاسی نسبت به برجام سنگ تمام گذاشت، منتظر اقدامات عملی هستیم»، آن هم پس از سپری شدن قریب به ۱۰۰ روز از برجام اروپایی، در حقیقت ارسال پالس به‌طرف مقابل برای وقت‌کشی و فرصت سوزی است. مقامات ارشد دولت می‌بایست روند خسارت‌بار معطل ماندن برای بسته خالی اروپایی‌ها را متوقف کرده و آستین همت بالا زده و با استفاده از ظرفیت‌های فوق‌العاده داخلی، برای حل مشکلات وارد میدان شوند.

از سوی دیگر، رسانه‌های اصلاح‌طلب پس از به انتها رسیدن برجام، اذعان کردند که «برجام فرصت سوزی بود»، «قرار بود هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد هم چرخ کارخانه‌ها، ولی چنین نشد»، «در پسا برجام، امکان انتقال پول صادرات به داخل ایران وجود ندارد»، «برجام پلاستیکی نمی‌خواهیم»، «ظریف، امیرکبیرِ ناکام است» و...ولیکن همین جماعت علیرغم اعتراف به رویکرد خسارت‌بار برجام، پس از خروج آمریکا از توافق، با سانسور اظهارات مهم دولتمردان از جمله اظهارات روحانی مبنی بر مأیوس‌کننده بودن بسته اروپا، برای چندمین بار ثابت کردند که بزک آمریکا و شرکای واشنگتن از هر امری برای این طیف بااهمیت‌تر است. در این رویکرد، منافع ملی و عزت مردم ایران هیچ جایگاهی ندارد.

مقامات دولتی در اظهارات جداگانه اعلام کرده‌اند که برای هر شرایطی  برنامه خواهند داشت و منتظر نتیجه مذاکره با اروپا نخواهند ماند، اما آنچه در عمل مشاهده می‌شود متأسفانه برخلاف این استبه‌عبارتی‌دیگر وقتی درست در وسط یک جنگ تمام عیار اقتصادی هیچ پروژه بزرگ و درآمدزایی از سوی دولت  اجرا نمی‌شود و ظرفیت‌های عظیم اقتصادی و سرمایه‌های ارزی کشور رها شده تا طعمه رانت‌خواران و فرصت‌طلبان شود و از سوی دیگر هر اظهار نظری از طرف مقامات اروپایی یا هر خبر ولو کذب و دروغی در ارتباط با بسته پیشنهادی اروپا با ذوق‌زدگی و هیجان به تیتر یک روزنامه‌های اصلاح‌طلب تبدیل می‌شود، یعنی دولت نه تنها معطل اروپا مانده که فرصت‌های اقتصادی و منابع کشور را هم به پای این معطلی تلف می‌کند. اتلاف منابع و فرصت‌هایی که تنها با مدیریت و نظارت صحیح بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی موجود در کشور را بدون نیاز به کمک بیگانه حل می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 36
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 25
  • US ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    83 2
    نتها راه حل ، انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری و مجلس است
    • IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
      58 12
      موافق هستم. ۵ سال به این جماعت چه اصلاح طلب چه اعتدال گرا و چه وصول گرا فرصت داده شد. لازم است که نمایندگان و دولت کار و جهاد به قدرت برسند. قالیباف - جلیلی- رئیسی- احمدی نژاد و... همه اینها علی رغم اختلاف فکری همگی در خط رهبری و امام هستند.
    • US ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
      8 49
      کسی به ریسی و جلیلی و احمدی نژاد و قالیباف رای نمیده.باید شخصیت های جدید بیاند و اصلاحطلبان و اصولگرایان رو کنار گذاشت
    • پاسخ به ۱۲:۲۴ IR ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
      26 4
      معلومه که اصلاح طلب دو آتیشه هستی وگرنه رئیسی و قالیباف خیلی مناسب هم هستن تا کور شود آن که نتوان دید!
  • حسن IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    47 0
    جالبه چه برجام اروپایی جالبی که شرکت های اروپایی بزرگ نظیر پژو و رنو و .... ازش خارج شدن
  • DE ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    9 33
    مثلا اگه منتظر نباشیم چه کار دیگه میتونیم انجام بدیم؟!!
    • IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
      48 1
      تکیه به ظرفیت های داخلی... فرزندان معنوی روح الله در اوج تحریم ها و جنگ صنایع موشکی را از زیر صفر شروع کردند و پس یک نسل تبدیل به یکی از مهم ترین مؤلفه های قدرت ما و افتخار و غرور ایرانیان و طرفداران و متحدان محور مقاومت شده است. اگر موشکی که این همه حساسیت دارد را توانستیم از هیچ درست کنیم پس می توانیم باقی مانده اقتصاد که حساسیتی کم تر از موشک دارد را نیز درست کنیم. هیچ وقت یک ایرانی را دست کم نگیر.
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    30 0
    همه چی آرومه فقط موندم چراحق اولاد کارگرا رو افزایش نمیدن تا ما بچه بیاریم
  • AE ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    64 0
    اروپا رو رها کن فکری به حال ما کن
  • وحید IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    34 0
    باید عدم کفایت سیاسی بررسی بشه همین!
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    25 0
    همان موقع که قرار و توافقش معلوم بود که ایران نه راه پس داره ونه راه پیش!
  • IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    47 0
    جناب روحانی استعفا بده. شما مشروعیت خودت را ازد دست داده ای و نمی توانی در قدرت بمانی.
    • IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
      16 1
      جناب حسن روحانی ریاست محترم جمهوری شما توانایی اداره کشور نداری. 90 درصد مردم خواستار استعفای شما هستند. لطفا از قدرت کناره گیر بکنید و کشور را از بحران نجات بدهید. هر چی زودتر بهتر مردم منتظر کناره گیری و استعفای شما هستند.
  • علی IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    44 0
    این دولت بی اراده است و متکی به خارج غیر از نابودی کامل اقتصاد ایران هیچ کاری از این دولت ساخته نیست
  • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    34 0
    تا کی مردم مظلوم ایران را را سر کار میگذارید باور کنید مجازات سختی در انتظارتان است این چند روز هم می گذرد و شما هم همانند دیگران فراموش خواهید شد از تاریخ عبریت بگیرید که بد جوری انتقام می گیرد
  • DE ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    24 2
    ایراد از بنده خدا روحانی نیست مقصر آنهایی هستند که به او رای دادندو خائن به مملکت کسانی هستند که عقل او را دردست دارند یعنی اصلاح طلبکاران. همه جای کشور را اصلاحات مالی کردند رفت .رفیق بد و ناباب و عقل نایاب روحانی را به این روز انداخت.
  • IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    22 0
    مردم میگن ما چی از دست میدیم باید بگم زمان زمان زمان
  • IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    27 0
    مسئولین ما را با یک میلیارد دلار سرمایه گذاری در دوران برجام اغوا میکنند در حالی که مدیران نالایق و بعضا نفوذی میلیارد ها دلار در قراردادهایی همچون کرسنت به کشور صدمه میزنند و میلیارد ها دلار پول ملت را صرف خرید آشغال های بی ارزش و واردات از خارج میکنند و میلیارد ها دلار از بیت المال نیز با نیرنگ و اختلاس به جیب بعضی رجال مفتخور و خوک صفت و خوک زاده هایشان و فامیل هایشان و حرامی ها ی وابسته شان میرود
  • US ۱۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    8 22
    در دوره جنگ هم ایران به این صورت در تحریم نبود . میتوانستیم بر ضد عراق به هر طریق ممکن از غرب و امریکا موشک " تاو " دریافت نماییم و صادرات نفت هم قطع نبود . وضعیت فعلی از ان دوران مشکل تر است .
  • US ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    25 0
    اگر مجلس محترم ،روحانی را استیضاح نکند ... ممکن است اتفاقات عجیب و غریبی در کشور بیفتد. مجلس در موقعیت خطیری قرار دارد. مجلس باید شجاعانه اقدام کند. ایران در خطر است
  • US ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    19 2
    این دولت، روزهای پایانی را میگذراند
  • منصور IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    35 1
    روحانی به اروپا مهلت داد که 2 تا 3 هفته فرصت دارد تا جبران خسارات خروج آمریکا را بکند به نظر روحانی3 هفته یعنی چند روز؟! دولت دچار آشفتگی وابستگی شده. بهترین کار برای روحانی استعفای زود هنگام است.
  • مهماندار هواپیما IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    14 0
    همکاری روحانی با اروپا برای تثبیت قدرت غیر انقلابی و ضد ایرانی مثل همکاری بنی صدر با منافقین بود برای کسب حداکثری قدرت
  • IR ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    14 0
    دولت فعلی انچنان گند زده که خودشان ه توی گل مانده اند.
  • امیر IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    15 0
    این دولت پنج ساله داره با وقت گذرانی عمر جوونایی مثل منو هدر میده 100 روز که چیزی نیست
  • US ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    0 4
    باور کنید ارزوی ما هم برکناری دولت هست ولی حیف که امثال شریعتمداری زود متوجه وخامت اوضاع شدند و گفتند این کار به صلاح نیست.
  • AE ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    14 0
    مجلس منحل و روحانی باید استعفا بده
  • IR ۱۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    12 0
    برجام کثافت اینجور برجام کثافت اونجور . 5 سال کل اقتصاد منتر و معطل معجزه برجام شد تا آ خرشم رسیدیم به جهنم دره فعلی ، سقوط کامل اقتصاد و پول ملی
  • IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    0 1
    مشرق حالا چه بايد كرد ؟
  • IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    11 1
    اصلاح طلبها یک پا گذاشتن اینور یک پا اونور همچین قششششششنگ اونجور که دلت بگیره اقتصاد کشور رفت پی کارش
  • ناشناس IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    12 0
    بنابود فرصت داده شده به اروپا دو ماهه باشه ولی از سه ماه هم گذشت حالا تا پایان دولت دوازدهم اروپا فرصت داره تا دولت و ملت ایران را سر بدوانه
  • ناشناس IR ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    21 1
    در طول چهل سال انقلاب دولتی بی عرضه تر ا زدولت یازدهم و دوازدهم نیامده .
    • حسن IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
      0 0
      نمیدونم شما چه سنی دارید ولی دقیقا همین افتضاح توی هشت سال دولت هاشمی هم افتاده بود به طوری که دور دوم انتخابات او پایین ترین سطح مشارکت انتخابات مردم بعد انقلاب شد
  • IR ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۹
    15 1
    روحانی تورا به خدا استعفا
  • ایرانی IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
    0 0
    روحانی تورو به شرافتت قسم نسبت به دشمنان چه احساسی داری ؟ نامردی اگه حقیقتشو نگی ؟
  • IR ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۰
    4 0
    هر کس به انتظار همسایه نشست گرسنه خوابید ماجرای برجام پوچ همین شد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس