به گزارش مشرق، حواشی پیرامون استیضاح علی ربیعی همچنان ادامه دارد. در جلسه استیضاح که همچون تمامی جلسات علنی مجلس از رادیو به طور مستقیم پخش میشد، طرفین اتهاماتی به هم وارد کردند که نیاز به بررسی دارد. هنوز هم دو طرف ماجرا در دفاع از ادعاهای خود در حال سخنرانی و مصاحبه هستند و هر کس خود را برحق میداند. آنچه بدیهی است لزوم وجود یک مرجع راستی آزمایی و رسیدگی کننده به ادعاهای دو طرف است که بیطرف باشد. برخی نمایندگان مجلس از ورود هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس به این موضوع میگویند، اما به نظر میرسد، چون هیئت امکان بررسی ادعاهای وزیر را ندارد یا اهرم فشاری بر وزیر برکنار شده ندارد، بهتر است دستگاه قضایی وارد کار شود.
علی ربیعی که خود در جلسه استیضاحش افشاگری انجام داد، علیه افشاگریها موضع گرفته و گفته که «افشاگری را یک پدیده مارکسیستی میدانم. اگر روز استیضاح به حرمت آقای پزشکیان تعرض نمیشد، دراین حد هم دست به افشاگری نمیزدم.»
او با اعلام خبر پیگیری حواشی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی گفت: من از این فرصت استفاده خواهم کرد و شخصاً مستندات موجود را به دادگاه ارائه خواهم داد تا پروندهای در این زمینه تشکیل شود. معتقدم افشاگری آبرو بردن است ولی شفافیت آبرو دادن به نظام است.
ربیعی با اشاره به کنایه روز گذشتهاش که خطاب به لاریجانی و نقش وی در استیضاح منتشر شده بود، گفت: اخیراً نامهای به آقای لاریجانی نوشتم که منتشر نکردم. معتقدم استیضاح بنده اثر خود را در جامعه گذاشت، درست است که ما در ظاهر پیروز نشدیم. برخی مواقع افراد صدمه میبینند، اما زیان نمیبینند. من هم از این حواشی صدمه دیدم، اما قطعا دچار خسران نشدم، جامعه هم در این میان سود برد.
او البته به حمایت از مسعود پزشکیان هم پرداخت و با انتقاد از رفتارهای برخی نمایندگان علیه پزشکیان در جلسه روز استیضاح گفت: افرادی مثل پزشکیان نباید از دست بروند. شاید حواشی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی نقطه عطفی باشد تا اصلاحات ساختاری شروع شود. من در مسیر مبارزه با فساد که شروع کردهام قطعا از مسئولان امر خواهم خواست که در مرحله اول از خودم شروع کنند و هر حاشیه و ادعایی مطرح است، هم در مورد بنده و هم در مورد افرادی که نامشان را در جلسه روز استیضاح بردم و افرادی که نام آنها را نبردم و مستنداتی علیه آنها دارم در یک شعبه مورد رسیدگی قرار دهند.
هیئت نظارت پورابراهیمی را تبرئه کرد
محمدرضا پورابراهیمی هم که سوی دیگر ماجرا بود در گفتوگو با مهر با بیان اینکه در جریان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از پرونده فعالیتهای اقتصادی فرزندان آقای وزیر که سالهاست کار اقتصادی میکنند، صحبت کردیم، گفت: در استیضاح قبلی مستندات کامل فعالیتهای اقتصادی فرزندان آقای وزیر را در صحن علنی مجلس منتشر کردم. این مستندات در اختیار نمایندگان قرار گرفت. در این اسناد اسامی شرکتهایی که فرزندان وزیر در حال حاضر مشغول فعالیت هستند و اسامی شرکتهایی که پیش از این فرزندان آقای وزیر در آن فعالیت میکردند، منتشر شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعالیتهای اقتصادی فرزندان ربیعی، پدرشان را به خاک سیاه نشانده است، گفت: شرکتهای بزرگ اقتصادی که فرزندان وزیر در آن فعالیت میکنند دارای پرونده تخلفات محرز است.
وی تصریح کرد: آقای ربیعی از بنده به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان شکایت کرده بود مبنی بر اینکه اقدامات من در انتشار تخلفات فرزندان آقای وزیر در حوزه مسئولیتهای نمایندگی بنده نیست.
پورابراهیمی گفت: این در حالی است که بنده از این شکایت به هیچ وجه مطلع نبودم. به عبارت دیگر، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان به بنده اعلام نکرده بود که آقای ربیعی از من شکایت کرده و برای ارائه توضیحات، بنده به هیئت دعوت نشدم. من از طریق یکی از دوستان متوجه شدم که هیئت نظارت در حال ارسال پرونده بنده به دادگاه است. طبق آیین نامه داخلی مجلس، هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان زمانی که شکایتی در مورد نمایندهای مطرح شود، جهت بررسی شکایت از نماینده مورد نظر دعوت میکند تا ببیند اقدامات نماینده در راستای وظایف نمایندگیاش بوده است یا خیر.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: گویا هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان جلساتی برای بررسی پرونده برخی نمایندگان داشته است. در پایان صورتجلسه، بندی اضافه و اعلام کردهاند که اظهارات بنده در استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برخلاف وظایف نمایندگیام بوده است، این در حالی است که همه اعضا نسبت به بررسی این پرونده در هیئت نظارت ابراز بیاطلاعی میکردند. بنده اعتراض کردم که مگر میشود بدون دعوت از نماینده، پروندهای را بررسی کرد. متوجه شدم که اعضای هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان نیز از جزئیات این پرونده و ارسال آن به دادگاه اطلاعی ندارند.
پورابراهیمی گفت: به آقای لاریجانی گلایه کردم که در ماجرای استیضاح آقای ربیعی در چارچوب وظایف نمایندگیام صحبت کردم، بروید اثبات کنید که اگر اسناد و اطلاعات بنده صحت دارند با وزیر برخورد کنید و اگر صحت ندارد با بنده برخورد کنید. آقای لاریجانی به شدت ناراحت شدند و به رئیس دفترشان دستور دادند که سریع موضوع را پیگیری کند. در همین راستا بود که جلسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان برای بررسی این پرونده تشکیل شد.
نماینده مردم کرمان در مجلس ادامه داد: پس از اینکه اعضای هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان توضیحات بنده را شنیدند به اتفاق آرا رأی دادند که اظهارات بنده در چارچوب وظایف نمایندگیام بوده است.
وی اظهارداشت: بنده مطالب شفافی را در صحن علنی مجلس اعلام کردم. من از آقای پزشکیان این سؤال را پرسیدم که آیا در مطالبی که در حمایت از آقای ربیعی بیان میکنید مطمئن هستید و به این موضوع رسیدهاید که فرزندان ایشان در حوزه اقتصادی تخلفی انجام ندادهاند؟ ما بررسی کردهایم و اسناد و مدارک داریم که در مجموعههای اقتصادی فرزندان آقای ربیعی فساد وجود دارد. اگر شما اسناد و مدارکی دال بر اینکه فرزندان آقای ربیعی فعالیت اقتصادی ندارند در اختیار دارید، ارائه دهید.
پرونده ادعاها به دادگاه میرود
پورابراهیمی ادامه داد: آقای وزیر به جای اینکه پاسخ دهد که فرزندانش در فعالیتهای اقتصادی حضور دارند یا خیر به دروغ مطالبی را بیان کرد مبنی بر اینکه بنده نامهای نوشتم که فردی به عنوان رئیس هیئت مدیره شرکت ملی مس معرفی شود و، چون وزیر این اقدام را انجام نداده است، بنده به استیضاح اصرار دارم. همزمان با این جمله آقای ربیعی برگهای را به آقای لاریجانی داد. این نامه مربوط به بهزیستی شهرستان راور یکی از محرومترین شهرستانهای کرمان است که اداره بهزیستیاش بین سه تا پنج نفر کارمند دارد که سازمان بهزیستی قصد داشت فردی غیر بومی را به ریاست سازمان در این استان بگمارد که ما پیگیری کردیم فردی بومی در این جایگاه قرار گیرد.
وی تأکید کرد: در واقع آقای ربیعی دروغ گفت؛ ادعای دروغی را مطرح کرد و برای آن سندی جعلی را ارائه داد. آقای لاریجانی هم در پایان جلسه اعلام کرد که نامهای که ارائه شده دروغ است. شرکت ملی مس شرکتی است که زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است و به وزارت تعاون هیچ ربطی ندارد.
وی افزود: قطعاً پرونده ادعاها و اتهامات آقای ربیعی را به دادگاه ارائه خواهیم داد. مواردی که در طول این سالها به نمایندگان مجلس و بنده اتهام وارد شده است، از سوی مجلس به دادگاه ارائه میشود. بررسی تخلفات آقای ربیعی تازه در قوه قضائیه و مجلس شروع شده است. آقای ربیعی باید پاسخگوی اقدامات خود و لابی بازیهایش باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبهای دیگر هم گفته که مقرر شده ادعاهایی که در جلسه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از سوی شخص وزیر سابق مطرح شده را در مراجع قضایی پیگیری کنیم.
پورابراهیمی داورانی تصریح کرد: با تصمیم دکتر لاریجانی، تمامی موارد مطرح شده درباره نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس بررسی میشود، بنابراین بحث شکایت نمایندگان مجلس مطرح نیست.
منبع: روزنامه جوان