به گزارش مشرق، «38North » که یک اندیشکده مستقر در واشنگتن برای ارائه تحلیلها و گزارشهای مربوط به کره شمالی است این خبر را چهارشنبه گزارش داده است.
این اندیشکده میگوید تصاویر ماهوارهای به دست آمده از «ایستگاه پرتاب ماهواره سوهائه» در تاریخ ۱۶ اوت (۲۴ مرداد) نشان میدهند از ۳ اوت (۱۱ مرداد) به بعد «هیچ اقدام محسوسی» در این سایت برای توقف فعالیتها، چه در مرکز آزمایش موتور موشکی و چه در سکوی پرتاب آن، مشاهده نمیشود.
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا ماه گذشته ادعا کرده بود اینکه کره شمالی فرایند برچیدن تأسیسات خود در سایت «سوهائه» را آغاز کرده در راستای تعهداتی است که رهبر این کشور در دیدار ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) خود با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به وی داده است.
«38North » تصریح کرده از ماه جولای تا اوایل آگوست «پیشرفتهای محسوسی» در برچیدن این سایت انجام شده، اما «قطعاتی که قبلاً برچیده شدهاند کماکان به صورت انباشتهشده روی هم روی زمین باقی ماندهاند.»
بیشتر بخوانید:
ابراز علاقه ترامپ به «اون»
موافقت کره شمالی با سفر بازرسان سازمان هوانوردی
اندیشکده آمریکایی علاوه بر این گزارش داده به نظر میرسد فعالیتها برای تعطیلسازی ساختمانی در قسمت سکوی پرتاب این سایت هم متوقف شده است.
این گزارش در شرایطی مطرحشده که اراده کره شمالی برای تن دادن به مطالبات آمریکا برای دست کشیدن از سلاحهای هستهایش مورد تردید قرار گرفته است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم در گزارشی روز دوشنبه اعلام کرد نشانهای از توقف فعالیتهای کره شمالی نیافته است.
«کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی در سخنانی مبهم و کلی در نشست سنگاپور گفته بود با ترامپ برای حرکت به سمت برچیدن سلاحهای هستهای از شبهجزیره کره موافقت کرده است.
کارشناسان بینالمللی بعد از این نشست از ترامپ بابت سادهانگاری فرایند پیچیدهای مانند خلع سلاح هستهای کره شمالی را مورد انتقاد قرار دادند. کره شمالی بعد از نشست سنگاپور ارادهای برای دست کشیدن از سلاحهای هستهایش نشان نداده است.
علیرغم این ترامپ در مصاحبهای با خبرگزاری رویترز در روز دوشنبه از عملکردش برای متقاعد کردن رهبر کره شمالی جهت خلع سلاحهای هستهای این کشور دفاع کرد. او گفت احتمالاً به زودی دوباره با رهبر کره شمالی دیدار خواهد کرد.
چندین نفر از اعضای تیم مذاکرهکننده آمریکا هم گفتهاند نشانهای مبنی بر اینکه کره شمالی تا زمان رهایی از تحریمها تمایلی به مذاکره با آمریکا داشته باشند وجود ندارد.
آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کردهاند.
کره شمالی علیرغم این تحریمها بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیروهای آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.
پیونگیانگ به آمریکا هشدار داده تا زمانی که به سیاستهای خصمانه برای براندازی نظام حاکم این کشور ادامه دهد، از برنامه موشکی و هستهای خود عقبنشینی نخواهد کرد.
رسانههای حکومتی کره شمالی هفته گذشته به شدت از تحریمهای آمریکا علیه این کشور انتقاد کردند و از ترامپ خواستند برای شکستن بنبست حاصلشده در گفتوگوها «اقدامی شجاعانه» انجام دهد.