پرچم نمایه ایران و عراق

مقامات دولت و بانک مرکزی عراق گفتند، اقتصاد عراق آنچنان با اقتصاد ایران در هم تنیده است که بغداد قصد دارد از واشنگتن بخواهد به این کشور اجازه دهد برخی از تحریم ها علیه همسایه شرقی اش را نادیده بگیرد.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، مقامات دولت و بانک مرکزی عراق گفتند، اقتصاد عراق آنچنان با اقتصاد ایران در هم تنیده است که بغداد قصد دارد از واشنگتن بخواهد به این کشور اجازه دهد برخی از تحریم ها علیه همسایه شرقی اش را نادیده بگیرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا در اوایل سال جاری میلادی، به صورت یک طرفه از توافق برجام خارج شد و تحریم های جدیدی را علیه ایران به اجرا گذاشت. واشنگتن گفته، کشورهایی که به تحریم ها احترام نگذارند، با تبعات منفی ای مواجه خواهند شد.

در این میان، بغداد در شرایط دشواری قرار گرفته است. این کشور واردات اساسی خود را از متحدش ایران انجام می دهد، اما از سوی دیگر، متحد دیگرش امریکا نیز به این کشور کمک های امنیتی و آموزشی ارائه می دهد.

این درخواست دولت عراق به منزله تغییری مهم در تاکتیک سیاسی حیدرالعبادی نخست وزیر این کشور محسوب می شود. وی پیشتر گفته بود بغداد به تمام تحریم های دولت امریکا علیه ایران احترام می گذارد، اما این موضع گیری با انتقادات گسترده ای مواجه شده بود.

بیشتر بخوانید:

چرا موضع آمریکا نسبت به ایران عوض شد؟

رایزنی «دولت قانون» با 200 نماینده برای تشکیل فراکسیون اکثریت

مقامات عراقی گفتند، هیئتی از این کشور به واشنگتن سفر خواهد کرد تا خواستار معافیت عراق از اجرای تحریم ها علیه ایران شود. آنها نگفتند این سفر چه زمانی انجام خواهد گگرفت.

یک مقام بانک مرکزی عراق گفت: «دولت قصد دارد از واشنگتن درخواست معافیت کند. این اتفاق به زودی رخ خواهد داد.»

هیچ یک از مسولان دفتر نخست وزیر عراق در این باره حاضر به اظهارنظر نشده اند.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفت، این کشور در حال بحث در مورد سیاستش در قبال ایران با شرکای خود در سراسر جهان است. این مقام آمریکایی افزود: «ما یک پیام ثابت را به تمام کشورهای جهان داده ایم و آن اینکه به گفته رئیس جمهور، آمریکا کاملا متعهد به اجرای تمام تحریم های ماست... عراق دوست و شریک مهم امریکاست و ما متعهد به تضمین ثبات و رفاه عراق هستیم.»

مقامات عراقی نگران اند که در صورت تبعیت از تمام تحریم های امریکا، با کمبود کالاهای اساسی در کشورشان مواجه شوند. این اتفاق می تواند منجر به بروز آشفتگی سیاسی در این مقطع حساس عراق شود.

عراق طیف متنوعی از محصولات شامل مواد غذایی، محصولات کشاورزی، لوازم خانگی، کولر و قطعات یدکی خودرو از ایران وارد می کند. در 12 ماهه منتهی به مارس 2018، میزان صادرات ایران به عراق به حدود 6 میلیارد دلار رسید که حدود 15 درصد ازکل واردات عراق در سال 2017 را تشکیل می داد.

همچنین قراردادهای انرژی مابین دو کشور برقرار است که حجم آنها در سال گذشته میلادی به 12 میلیارد دلار رسید.

مقامات عراقی گفتند، از تمام وزارتخانه ها خواسته شده تا فهرستی از کالاهای وارداتی از ایران که برای اقتصاد عراق جنبه حیاتی دارند تهیه کنند. عراق قصد دارد برای این کالاها درخواست معافیت از تحریم مطرح نماید.

یک مقام بانک مرکزی عراق گفت، بانک مرکزی به بانک های خصوصی عراق هشدار داده تا از ممنوعیت مبادلات دلاری با ایران تبعیت کنند، اما اجازه دارند به یورو با ایران همکاری داشته باشند.

یک مقام دیگر بانک مرکزی عراق گفت: «موضع کشورهای عضو اتحادیه اروپا (در مخالفت با تحریم ایران) ما را تشویق کرده است. آنها معامله با ایران به یورو را ادامه می دهند، چرا ما این کار را انجام ندهیم؟»

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۶/۰۲
    8 0
    خاک بر سر ذلیلتون بکنن، که باید از آمریکا اجازه بگیرید که با همسایه تون که زندگیتون بهش وابسته است معامله کنید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس