به گزارش مشرق، آلبوم سرود «بزرگراه» شامل قطعات سرودی با محوریت شخصیت فرماندهان شهید دفاع مقدس در قالب سرود نمایش سرداران شهید در تالار وحدت رونمایی شد.
آلبوم سرود «بزرگراه» متشکل از قطعات سرود و همخوانی پیرامون سرداران شهید همّت، بروجردی، شهیدزینالدین، برونسی، باقری، باکری، خرّازی، طهرانیمقدّم، چمران، صیّادشیرازی و ... است که در این مراسم رونمایی شد و متعاقباً وارد بازار خواهد شد.
در ابتدای این برنامه حاج حسین هوشیار ـ مداح اهلبیت (ع) و معلم سرود ـ با عرض سلام به محضر اباعبدلله الحسین (ع) گفت: دلیل اینکه من سرود را ادامه دادم و عاشق خواندن سرود بودم این بود که کلاس دوم راهنمایی نظام قدیم بودم و در محلهمان نازیآباد گروه سرودی داشتیم که برای رزمندگان میخواندیم. عملیات کربلای ۵ بود که یکی از اهالی محله ما که بسیجی بود به شهادت رسید. ما خیلی او را دوست داشتیم. او فرمانده پایگاه بود. شهدا مانند من نبودند. دوچرخه من را دزدیدند و این شهید بود که به من یاد داد خدا من را امتحان میکند. من پیکر او را دیدم. به معلم سرود گفتم فرمانده پایگاهمان شهید شده و میخواهیم برای او سرود بخوانیم. عصر به مسجد رفتیم و سرود خواندیم. نوبت تکخوانی من شد.
هوشیار در این قسمت بخشهایی از سرود را خواند.
این مداح اهل بیت (ع) گفت: یکی از اهالی بسیج زانوهایش را بغل کرده بود و هنگام این سرود گریه میکرد. امتحانات ثلث دوم شروع شده بود داشتم درس میخواندم خواب دیدم او روی ابر میرود و من زیر پای او میدوم به من گفت همان سرود را برای من بخوان. گفت من خیلی این سرود را دوست دارم برایم بخوان. بعد از امتحانم برگشتم دیدم سر کوچهمان شلوغ است متوجه شدم او شهید شده است. همین سرود را برای او نیز خواندیم.
هوشیار بیان کرد: برایم ثابت شد شهدا میشنوند ما چه میگوییم. سرود یکی از مظاهر هنر است. کاری که شروع کردید مورد عنایت شهداست. به گردن ماست راه آنها را برویم و از این باب از ما تشکر میکنند. این بود که من در گروه سرود ماندم. اگر هنر متعهد شد ارزش دارد. یکی از ابزار معرفی عاشورا آمیختگی با هنر است و سرود هم مظاهری از هنر است.
این مداح اهل بیت (ع) گفت: دو سال پشت سر هم با گروه سرود به جبهه میرفتیم. سرود با تئاتر فرق دارد شاید یک بازیگر تئاتر بگوید من نقش بازی میکنم اما سرود اینگونه نیست. یک سرودخوان که با همه وجود یک پیامی را میرساند اگر به آن وفادار نباشد اثر ندارد.
او اظهار کرد: امیدوار هستم این حرکت زیبا و نو که پیام شهدا را ماندگار میکند الهامبخش مدارس ما باشد. من خواهش میکنم به مدارس هم برسند. انشاءلله تمام نوجوانان ما مجهز به این هنر زیبا باشند.
در ادامه حجتالاسلام محمد قمی ـ رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ـ نیز در سخنانی درباره سرود اظهار کرد: هنر سرود شورانگیز و محتشم است، بودی منّیت در آن نمیآید. در سرود پای جمع و حرف قدسی مطرح است و پای خودنمایی وسط نیست.
او ادامه داد: ما از همه اتفاقات آسمانی و قدسی که در قالب سرود بودهاند، خاطرات ماندگاری داریم که همواره به صورت ناخودآگاه آنها را زمزمه می کنیم. امیدوارم این اثر هم مانند سرودهای ماندگار سال های قبل ماندگار شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: باید برای مردم و از مردم خواند که با همه فشارها پای اسلام و عاشورا ایستادهاند. باید از ارادت آنها به سیدالشهدا سالها خواند و سرود.
او همچنین بیان کرد: باید یک دستمریزاد به تولیدکنندگان این اثر بگویم. ان شاءلله این سرود گامی در مسیر تقرب ما به سیدالشهدا است.
در این مراسم علاوه بر حضور خانوادههای معزز شهدای مدافع حرم، خانواده سرداران شهید دفاع مقدس، شهدای هستهای، هنرمندان و اهالی فرهنگ حضور پیدا کردند.
اجرای این مراسم را که در تالار وحدت برگزار شد، رسالت بوذری بر عهده داشت و علی لهراسبی از مهمانان بود.
در بخش پایانی این مراسم قطعات آلبوم سرود «بزرگراه» در قالب سرود ـ نمایش به اجرا درآمد که هنرمندانی از استانهای مختلف کشور مانند خراسان رضوی، فارس، لرستان، قم، آذربایجان غربی، یزد، اصفهان و تهران در اجرای آن مشارکت کردند.