به گزارش مشرق، ابراهیم شیرانی، از پیشبینی برداشت 190 هزار تن محصولات باغی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: به دلیل تغییرات شرایط آب و هوایی و خشکسالیهای پی درپی این میزان با 25 درصد کاهش همراه بود.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه بیشترین محصول تولیدی باغی در استان مربوط به بادام است، افزود: در استان حدود 14 هزار و 200 هکتار باغ بادام آبی وجود دارد که از این مقدار 11 هزار و 800 هکتار بارور و مابقی نهال هستند؛ یک هزار و 150 هکتار باغ بادام دیم نیز در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این مقدار 590 هکتار بارور است.
تولید 24 هزار تن بادام در چهارمحال و بختیاری
وی میزان بادام تولیدی چهارمحال و بختیاری را 24 هزار تن محصول عنوان و اضافه کرد: از این مقدار 23 هزار و 700 تن بادام آبی و حدود 315 تن بادام دیم است.
شیرانی از وجود سه هزار و 500 هکتار باغ هلو در چهارمحال و بختیاری خبر و ادامه داد: پیشبینی برداشت هلو در استان 34 هزار تن است.
بیشتر بخوانید:
قیمت عمده و خردهفروشی «میوه» +جدول
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر پنج هزار هکتار باغ بارور گردو در استان وجود دارد که یک هزار هکتار از این باغات به دلیل خشکسالی و نبود بارشهای پاییز و زمستان در منطقه آسیب دیدند.
کاهش 24 درصدی برداشت گردو در چهارمحال و بختیاری
وی با بیان اینکه پیشبینی برداشت گردو در چهارمحال و بختیاری هفت هزار تن بوده است، افزود: برداشت گردو در استان در سال جاری 24 درصد کاهش دارد.
شیرانی ادامه داد: با کاهش منابع آبی در استان مدیریت بهینه آب و پرداخت 85 درصد یارانه بلاعوض برای اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار و قطرهای، کشت محصولات با نیاز آبی پایین، تغییر الگوی کشت و کاشت گیاهان دارویی میتواند علاوه بر افزایش تولید و درآمد، میزان مصرف آب را نیز کاهش دهد.
مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: قیمت محصولات باغی به دلیل افزایش قیمت نهادهها، کودشیمیایی، مواد ریز مقوی و دستمزد کارگر نسبت به سال گذشته افزایش محسوسی داشته است.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت محصولات باغی در بازار مصرف به دلیل وجود زنجیره واسطهگری و دلالی است، گفت: در حال حاضر هلو از تولیدکننده به قیمت دو تا چهار هزار تومان خریداری میشود و در بازار مصرف تا هشت هزار تومان به فروش میرسد، در حالی که قیمت ارز بهانه میشود.
لزوم وجود شرکتهای تعاونی و اتحادیه برای محصولات باغی
شیرانی افزود: در صورت وجود شرکتهای تعاونی عمده و اتحادیه برای محصولات مختلف باغی زنجیره واسطه قطع و محصول تولیدی با قیمت کمتر و مناسبتری به بازار عرضه میشود.
مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نبود زنجیرههای تولیدی و تکمیلی در محصولات باغی را از جمله مشکلات کشاورزان عنوان کرد و ادامه داد: در چند روز گذشته به دلیل چند روز تعطیلی و وزش باد مقداری از محصولات هلوی کشاورزان آسیب دید و به بازار نرسید.