به گزارش مشرق، پس از آغاز جنگ تحمیلی کم کم گروههایی با نام جبهه و جنگ و شاهد در شبکههای تلویزیونی و رادیویی شکل گرفت و هرکدام به فراخور توانایی برنامههایی در این حوزه تولید میکردند که به ویژه در مقطع هشت ساله دفاع مقدس دنبال کنندگان پروپا قرصی هم داشتند. اما با پایان دوران دفاع مقدس و فاصله گرفتن از این مقطع زمانی، کم کم این برنامه ها نیز تعدادشان کمتر شد و بیشتر به مناسبتها و رویدادهای مختلف معطوف شد.
اما در این میان برنامه «از آسمان» به تهیهکنندگی و کارگردانی «امیر خورشیدیفر» توانست به رکورد تازهای دست یابد و طی ۱۹ سال متوالی هر هفته به روی آنتن شبکه دو سیما برود.
نکته جالب ماجرا نیز این است که برنامه «از آسمان» تا به حال ۲ شهید هم (شهید عباس گودرزی و شهید محمد فراهانی) تقدیم کرده است آن هم ماجرای خودش را دارد و در کنار آن به عنوان گروه مستندسازِ برتر در حوزه ایثار و فداکاری شناخته شده و مورد تمجید قرار گرفتهاند. در ادامه گفتوگوی خبرگزاری فارس با امیر خورشیدیفر را میخوانید:
*آقای خورشیدیفر؛ پرداختن شما به رزمندگان و حماسهسازان عرصههای مختلف جنگ تحمیلی و ایثار و پایداری از چه زمانی شروع میشود؟
-در زمان هشت سال دفاع مقدس در عملیاتهای مختلفی به عنوان مسئول مخابرات و تبلیغات مشغول به فعالیت بودم و طی این فعالیتها بود که قبل از یک عملیات گزارشهایی تصویری از رزمندگان تهیه میشد. در این گفتوگوها بچهها خودشان را معرفی میکردند یا پیامی میدادند. گاهی نیز همه در یک مجلس مداحی جمع میشدند. بعد از هر عملیات فیلمهایی که با دوربین بتاماکس از شهدای آن گردان گرفته شده بود؛ تدوین و آماده میشد. این فیلمها را بعد از آن به منازل شهدا میبردیم و اگر شهیدی پیامی برای خانوادهاش داشت، برایشان پخش میکردیم. از همان زمان کار شروع شد تا سال ۱۳۷۳ و همزمان با برپایی کنگره شهید زین الدین در قم که مؤسسه «راویان فتح» را تأسیس کردیم.
از سال ۷۸ پخش برنامههای ویژه دفاع مقدس را در شبکه دو ادامه دادیم که البته در آن زمان نامش «از آسمان» نبود و هر قسمت آن یک اسم مستقل داشت. سال ۸۳ که با گروههای ویژه تفحص به مناطق مختلف میرفتیم تصمیم گرفتیم نام برنامه را به «از آسمان» تغییر دهیم که از آن سال تا امروز به عنوان تنها برنامه مستمر حوزه شهادت و دفاع مقدس هر هفته روانه آنتن شده است.
*این مجموعه فقط به شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم اختصاص دارد یا ویژه برنامههای دیگری نیز طی این مدت تهیه کردهاید؟
-ویژه برنامههای دیگری هم داشتهایم مثل گزارش سفر مقام معظم رهبری به شهرهای مختلف که پیشنهاد دادیم حاشیههای این سفر را هم به صورت مستند تهیه کرده و نمایش دهیم. شبکه دو از این موضوع استقبال کرد و پخش این مجموعه مورد اقبال وسیع مخاطبان نیز قرار گرفت. علاوه بر این برنامه «راهیان نور» را هم در کنار تولید این برنامه در دست داشتیم. اولین گروه راهیان نور را در سال ۷۸ همراهی کردیم و این اتفاق تا دو سال پیش ادامه داشت. همچنین دو سال است که به صورت متمرکز به شهدای مدافع حرم پرداختهایم و طی این زمان حدود ۱۴۰ برنامه در شهرهای مختلف ایران تهیه شده است. در یک کلام اگر بخواهم گفته باشم برنامه «از آسمان» هر آنچه که به دفاع مقدس مربوط است را در بر میگیرد. علاوه بر این ویژه برنامههایی با موضوع ورود آزادگان سرافراز به کشور، عیدانههای خانوادههای شهدای مدافع حرم، سفرهای معنوی جانبازان به کربلا و ... نیز تولید شده است.
**از ۲۶ مهر سال ۸۸ بگویید و واقعه تروریستی استان سیستان و بلوچستان که دو شهید آن از اصحاب رسانه و برنامه «از آسمان» بودند.
-سال ۸۸ بود که از تلویزیون خواسته شد یک گروه برنامهساز با شهید سردار نورعلی شوشتری به استان سیستان و بلوچستان سفر کند تا از دستاوردها و اقدامات سپاه در این منطقه مستندی تهیه شود. شبکه دو گروه ما را معرفی کرد که طی آن با شهید عباس گودرزی و شهید محمد فراهانی (کارگردان و تصویربردار) و تیم تولید همراه شدیم و به آن منطقه سفر کردیم و حدود پنج برنامه نیز در همان منطقه و در کنار شهید سردار شوشتری تولید شد. اتفاق زمانی افتاد که ما در منطقه «پیشین» از شهرستان سرباز مشغول ضبط برنامه بودیم که یک عامل انتحاری باعث شهادت سردار شوشتری، شهید فراهانی و گودرزی، تعدادی از فرماندهان نظامی منطقه و چندین نفر از پاسداران و مردم استان شد. در واقع برنامه «از آسمان» در این راه دو شهید تقدیم کرده است. همچنین طی این سالها برنامه در شبکه دو خوش درخشید و ما در یک سال حدود ۱۷ برنامه فقط از استان سیستان و بلوچستان تهیه و پخش کردهایم.
*برنامه «از آسمان» پیرامون تهیه برنامههایی مختص به شهدای مدافع حرم از قدیمی های این حوزه است؛ در این باره توضیح دهید.
-زمانی که ما شروع به ضبط مستندهایی با موضوع شهدای حرم کردیم برنامه دیگری با این موضوع ساخته نمیشد بنا بر این قبل از شروع برنامهسازی با تمهیداتی شرایط لازم ایجاد شد. در این زمینه شبکه دو اولین شبکهای بود که به ساخت مستندهایی با موضوع شهدای مدافع حرم ورود کرد. حدود ۱۵۰۰ برنامه مستند طی این سالها توسط این گروه برنامهساز تهیه شده و از طریق امواج شبکه دو به مخاطبان تقدیم شده است. ضمن اینکه حدود سه سال است عیدانههایی با موضوع شهدای مدافع حرم تولید میشود که خانواده شهدا در کنار سفره هفت سین و با خاطرات شهید سال نو را تحویل میگیرند که با استقبال هم مواجه شده است.
*مستندهای شما به صورت جداگانه شهدای هر استان را پوشش می دهند؟
-بله معمولا سعی میکنیم شهدای مدافع حرم شهرهای مختلف هر استان را در یک سری برنامههای مشخص پوشش دهیم. به استان فارس، خوزستان، گلستان و بسیای مناطق دیگر سفر کردهایم. ضمن اینکه پس از سفر به یک منطقه و پخش برنامههایی از هر استان با تعداد زیادی درخواست مواجه میشویم که گروه «از آسمان» دوباره به آن استان سفر کند. هر چند اولویت با شهدایی است که تا کنون هیچ شبکهای به آنها نپرداخته است.
*بازخورد مخاطبان چگونه بوده؟
-انعکاس برنامهها بسیار خوب بوده ضمن اینکه نقطه نظرات را میگیریم و سوژههایی که معرفی میشوند را بررسی میکنیم و در صورتی که جای کار داشته باشند حتما اقدام میکنیم. همچنین برشهایی از هر برنامه را در فضای مجازی منتشر میکنیم که بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. برخی از این برشها به دفعات بسیار زیادی در فضای مجازی دست به دست شد. این هست که الحمدالله در جامعه برنامه به خوبی دیده شده ضمن اینکه وقتی برنامههای مدافعان حرم را پخش میکنیم از سوریه با من تماس میگیرند که این هفته برنامه به کدام شهید میپردازد؟ وقتی میپرسم که شما مگر برنامه را در آنجا میبینید؟ پاسخ میدهند بله، تلویزیون را میگذاریم و بچههای مدافع حرم ساعت را تنظیم میکنند و برنامهها را اینجا میبینند. مهمتر از این وقتی پیامکها را رصد میکردیم جوانهای بسیاری اظهار تمایل کرده بودند که به صف مدافعین حرم بپیوندند و پرسیده بودند باید کجا مراجعه کنیم و اینها را همه از برکات شهدا و پرداختن به آنها در این برنامه میدانم.
*برنامه تا چه زمانی ادامه پیدا میکند؟
-قطعا تا زمانی که خداوند توفیق را نصیبمان کند، «از آسمان» به روی آنتن خواهد رفت.