به گزارش مشرق، جنگندههای ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا در منطقه «هجین» که تحت اشغال تروریستهای داعش قرار دارد از بمب ممنوعه فسفری که یک سلاح «کشتار جمعی» محسوب میشود؛ استفاده کردند.
این خبر را خبرنگار خبرگزاری راشاتودی اعلام کرده است. استفاده از بمبهای فسفری پیش از این نیز در سوریه و علیه داعش سابقه داشته است به طوریکه وزارت خارجه سوریه در تاریخ ۲۸ مهر در نامههای جداگانه به دبیر کل سازمان ملل و رئیس دورهای شورای امنیت اعلام کرد آمریکاییها از بمبهای ممنوعه فسفری استفاده میکنند که آخرین مورد آن در ۱۳ اکتبر در شهر «هجین» در حومه دیرالزور اتفاق افتاده است.
فسفر سفید مادهای است هواسوز که وقتی در معرض هوا قرار میگیرد شروع به سوختن میکند و دود سفیدی دارد. این ماده با آب خاموش نمیشود و همچنان در دل آب میسوزد. اگر این ماده روی اعضای بدن جانداری بریزد، تا عمق بدن وی را میسوزاند و هرگز خاموش نمیشود و حتی استخوان را هم میسوزاند. همچنین بمب فسفری جزء رده تسلیحات کشتار جمعی WMD یا WEAPON OF MASS DESTRUCTION قرار دارد. ضمن اینکه این بمب دودی سمی دارد که مشکلات حاد تنفسی در حد خفگی یا سوختن ریهها در فرد را ایجاد میکند.
علاوه بر استفاده از بمب فسفری، گزارشهای بسیاری از هدف قرار دادن غیر نظامیان در شرق سوریه از سوی جنگندههای آمریکایی در دست است. هفته گذشته جنگندههای آمریکایی با بمباران روستای السوسه و البوبدران دهها کشته و زخمی از مردم عادی بر جا گذاشتند.
دکتر «سعد القصیر» دبیر کل «اتحاد نیروهای سوری» در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک، خواستار توقف پرواز جنگندههای آمریکایی در سوریه شد و تأکید کرد: «این جنگندهها هیچ کسی غیر از مردم سوریه را هدف قرار نمیدهند.»
او با اعلام خبر کشته شدن پنج شهروند سوری در حملات روز گذشته ائتلاف آمریکایی، گفت که عمده تلفات این بمبارانها که ادعای هدف قرار دادن «داعش» را دارد، غیر نظامیان هستند.
دکتر «سعد القصیر» افزود: آیا ائتلاف آمریکایی دو کودک و پدر و مادری که روز گذشته در بمباران جنگندهها کشته شدند را تروریست میداند؟ آیا دغدغه ائتلاف، مبارزه با تروریسم است؟ آیا این ائتلاف به طور مخفیانه سازمانهای تروریستی را حمایت نمیکند؟
دولت سوریه ائتلاف آمریکایی را غیر قانونی میداند که بدون موافقت دولت رسمی سوریه و شورای امنیت سازمان ملل عمل میکند.
ائتلاف آمریکایی موسوم به «ائتلاف جهانی ضد داعش» که از آگوست ۲۰۱۴ با ادعای مبارزه با داعش موجودیت خود را اعلام کرده عملا یک عضو بیشتر ندارد و آن هم آمریکاست. هرچند در بدو تشکیل وزیر خارجه وقت آمریکا مدعی شد ۴۰ کشور در آن عضو هستند.
ائتلاف آمریکایی در جریان عملیات آزادسازی شهر «رقه» از اشغال داعش، به شدت متهم به کشتار وسیع غیر نظامیان و تخریب ۱۰۰درصدی زیر ساختهای این شهر است.
ماه گذشته «آنا نایستات» معاون مدیر سازمان عفو بینالملل در خصوص کشتار غیر نظامیان در استان رقه گفت که سازمان عفو بینالملل معتقد است، کشتار در شهر رقه نتیجه حملات ائتلاف بینالمللی به رهبری آمریکا علیه داعش است و سازمان اسناد این کشتار را به ائتلاف داده اما آنها فقط به کشتار ۷۷ نفر اعتراف کردهاند.
او از ائتلاف آمریکایی خواست تا در خصوص کشتار غیر نظامیان دست به تحقیقات و مجازات عاملین بزند.