به گزارش مشرق، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با وزیر خارجه دانمارک درباره ایران گفتوگو کرده است.
یک منبع به خبرنگار روزنامه والاستریتژورنال گفت موگرینی برای حمایت از دانمارک، در پرتو اتهامات این کشور علیه ایران با «آندره ساموئلسن»، وزیر خارجه دانمارک گفتوگو کرده است.
بیشتر بخوانید:
موگرینی: حمایت از «برجام» را ادامه میدهیم
وعده موگرینی دروغ بود اروپا نمیخواهد تحریمها را دور بزند
دانمارک با اتهامتراشی دنبال چیست؟
احضار سفیر دانمارک به وزارت خارجه
پلیس دانمارک دیشب بدون ارائه هیچ مستنداتی عوامل منتسب به ایران را به حمله به یک فرد در خاک این کشور متهم کرد.
وزارت خارجه دانمارک هم روز سهشنبه در همین ارتباط سفیر این کشور را از تهران فراخواند. «آندره ساموئلسن»، وزیر خارجه دانمارک در یک کنفرانس خبری گفت معتقد است حکومت ایران عامل این حمله بوده و به همین دلیل سفیر دانمارک را از تهران برای مشورت فرا میخواند.
امروز، «مایا کوتسیانیچ» سخنگوی «فدریکا موگرینی»، علیرغم این ادعاها بر حمایت اتحادیه اروپا از توافق هستهای با ایران (برجام) تأکید کرد.
این مقام اروپایی امروز چهارشنبه گفت: «حمایت این اتحادیه از برجام به قوت خود باقی است اما دیگر مسائل با ایران از جمله اتهام قتل در اتحادیه اروپا به صورت جداگانه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
وی اضافه کرد: «ما تهدید علیه امنیت اتحادیه اروپا را نمیپذیریم و این اتفاقات را فوق العاده جدی تلقی میکنیم. وی به این موضوع اشاره کرد که تحریمها علیه ایران (در ارتباط با تروریسم و یا حقوقبشر) هنوز پابرجا هستند.»
کوتسیانیچ درباره ساز و کار ویژه اقدام مالی اروپا با ایران بدون اشاره به زمانبندی و محتوای آن گفت: کار در این مورد میان کشورهای عضو ادامه دارد.کوتسیانیچ افزود: «ما شنیده ایم اقدامات به آرامی در جریان است و بعضی دیپلماتها نگرانیهایی درباره مخالفتهای داخلی دارند.
ساموئلسن شب گذشته گفته بود دانمارک در تلاش خواهد بود تحریمهای جدیدی در چارچوب اتحادیه اروپا علیه ایران اعمال کند.
به دنبال این اقدام کپنهاگ، «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه ایران ادعاها را «مغرضانه» خواند و انتساب عملیات ادعایی به جمهوری اسلامی را تکذیب کرد. وی طرح این ادعاها را «در ادامه توطئهها و دسیسههای دشمنان شناخته شده روابط خوب و رو به گسترش ایران و اروپا در شرایط خاص و خطیر کنونی» توصیف کرد.
صبح امروز هم سفیر دانمارک در تهران به وزارت خارجه احضار شد. سفیر دانمارک در این ملاقات گفت که برای پاره ای از مشورت ها به کپنهاگ فراخوانده شده و در کپنهاگ سعی خواهد کرد تا مطالب و انتظارات طرفهای ایرانی را مطرح و پیگیری کند.