به گزارش مشرق، پیاده روی اربعین مراسمی است که هر سال خیل عظیمی از عشاق امام حسین (ع) را گرد هم میآورد، عاشقانی که از سرتا سر دنیا در این مراسم حضور مییابند تا با قدم گذاشتن در مسیر عشق خود را به زیارت حرم سالار و سرور شهیدان برسانند.
از آغاز این راهپیمایی عظیم عدهای بیوقفه و عمود به عمود به هر زائری خدمت ارائه کردهاند. یکی بین زائران غذای نذری توزیع میکند و دیگری مَشک به دست لب تشنه زائران را سیراب میکند؛ اما در این بین حضور پزشکان، پرستاران و نیروهای بهداشت سپید پوشی که مسئولیت سنگین سلامت و درمان زائران را بر عهده دارند و خود را از شهرهای مختلف کشور برای ارائه خدمت به این مکان رساندهاند، توجه هر کسی را به خود جلب میکند.
بیشتر بخوانید:
مشاهدات یک زائر اربعین +عکس
نیروهایی که با تخصصهای گوناگون به عشق خدمترسانی به زوار امام حسین(ع) چند روزی خود را وقف این کار کردهاند، در بین نیروهای خدمت رسان اورژانس با هر سن و سالی حضور دارند؛ مادری به همراه فرزند خردسالش در این مراسم حضور یافته و دیگری به همراه همسرش برای ارائه خدمت چند روزی مهمان موکبهای خدمات پزشکی است.
ارائه خدمات اورژانس پیش بیمارستانی به بیش از یکصد هزار زائر اربعین حسینی
پیرحسن کولیوند رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی درباره ارایه خدمات درمانی به زائران اربعین گفت : از ۲۱ مهر تا ۱۰ آبان ماه سال جاری، صد هزار و ۶۰۱ نفر از زائران در بخش اورژانس پیش بیمارستانی و ۱۳۸ هزار و ۹۳۱ نفر در بخش بیمارستانی، از خدمات درمانی و فوریت های پزشکی بهرهمند شدند.
وی اظهار داشت: از صد هزار و ۶۰۱ نفر زائری که از خدمات اورژانس پیش بیمارستانی (۱۱۵) بهره مند شدند، ۵۹۴۵۸ نفر مرد و ۴۱۱۴۳ نفر زن بودند. همچنین در این مدت علاوه بر ۹۲۶۳۲ زائر ایرانی، ۷۹۶۹ زائر از اتباع خارجی خدمات مورد نیاز را دریافت کردند.
وی تصریح کرد: در بازه زمانی مذکور و در حوادث غیرترافیکی، ۴۴۶۸ بیمار به مراکز درمانی منتقل و ۹۴۹۱۷ نفر به صورت سرپایی در محل درمان شدند. همچنین در حوادث ترافیکی ۹۵۹ نفر به مراکز درمانی منتقل و ۲۴۶ نفر در محل درمان شدند.
سرپرست سازمان اورژانس کشور درخصوص ارائه خدمات بیمارستانی به زائران اربعین حسینی گفت: از ۲۱ مهر تا ۱۰ آبان ماه، ۱۳۸ هزار و ۹۳۱ نفر از خدمات بیمارستانی بهره مند شدند که ۷۷۲۶۴ نفر از آنها مرد، ۶۱۶۶۷نفر از آنها زن بوده و از این تعداد ۱۳۸ هزار و ۳۱۶ نفر ایرانی و ۶۱۵ نفر نیز، اتباع خارجی بودند.
انتقال بیماران توسط اورژانس هوایی
رییس کمیته بهداشت و درمان با اشاره به مراجعه ۳۹۵۱۸ نفر به درمانگاه های سیار و ۳۰۳۵۰ نفر به درمانگاه های تخصصی در مناطق مرزی، خاطرنشان کرد: تا کنون ۱۳۴ هزار و ۴۵۳ نفر از بیماران و مصدومان پس از دریافت خدمات درمانی از مراکز درمانی ترخیص شده اند، اما هنوز ۴۴۷۱ نفر در بیمارستان ها بستری هستند.
کولیوند افزود: در این مدت، ۴۳ نفر از بیماران و مصدومان توسط بالگرد های اورژانس هوایی به مراکز درمانی منتقل شدند که ۳۲ نفر از آنها مربوط به حوادث غیرترافیکی و ۱۱ نفر مربوط به حوادث ترافیکی بوده اند.
وی خاطرنشان کرد: در مدت مذکور، ۲۳۰ نفر از مصدومان و بیماران از کشور عراق به پایانه های مرزی منتقل و از طریق اورژانس به بیمارستانهای مشخص شده، انتقال یافتند که از این بین، ۲۱۲ نفر به مرز مهران، ۱۱ نفر به مرز شلمچه و ۷ نفر به مرز چذابه منتقل شدند.
رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین حسینی گفت: همکاران ما در اورژانس ۱۱۵ به ۱۹۴ نفر در مرز دوغارون، ۶۳۸۴ نفر در مرز میرجاوه، ۶۹۷ نفر در مرز آستارا، ۴۲۸۴۱ نفر در مرز مهران، ۱۳۴۵۷ نفر در مرز چذابه و ۳۷۰۲۸ نفر در مرز شلمچه، خدمات فوریت های پزشکی را ارائه کردند.
کولیوند درخصوص خدمات بهداشتی ارائه شده توسط کارشناسان وزارت بهداشت، گفت: کارشناسان بهداشتی وزارت بهداشت در مناطق مرزی و کشور عراق، کنترل و نظارت های لازم را انجام دادند به گونه ای که در این بازه زمانی ۱۰۶۰۳ بازدید توسط تیم های بهداشتی وزارت بهداشت در کشور عراق، ۱۷۸۲ مورد، اصلاح سیستم آبرسانی و پساب، ۳۰۲۰ مورد، نظارت بر توزیع غذا، ۳۴۰۰ مورد سنجش پرتابل و ۴۱۱۴ مورد کلرسنجی انجام دادند.
وی با اشاره به کلرزنی ۴ میلیون و ۱۷۷ هزار و ۵۰۰ لیتر آب با حضور کارشناسان وزارت بهداشت در کشور عراق، گفت: در این مدت به ۴۱۹۶۷ نفر زائران و ۱۳۰۲۱ نفر از خادمین موکب ها، آموزش های لازم بهداشت فردی و محیط ارائه شد.