کد خبر 910882
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۵
علیرضا تابش

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه هیچ واحد مسکونی در قالب مسکن اجتماعی ساخته نشده است، گفت:قرار بود بانک مرکزی ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مسکن اجتماعی اختصاص دهد که این اتفاق نیفتاد.

به گزارش مشرق، علیرضا تابش   با اشاره به عدم تأمین اعتبارات مسکن اجتماعی از سوی بانک مرکزی گفت: بنیاد مسکن، مسکن کم‌درآمدها و محرومان را در قالب برنامه‌هایی که خود بنیاد مسکن دارد، انجام می‌دهد، اما وام و اعتباری از این بابت که قرار بود ۲۴۰۰ میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی تخصیص پیدا کند، تخصیص نیافت.

بیشتر بخوانید:

متن شکوائیه ۱۰ بندی نمایندگان از آخوندی

تعارف کلید پایتخت به مردی که افتخارش نساختن است

وی ادامه داد: بنیاد مسکن کار عادی خود را انجام می‌دهد و برای محرومان واحد مسکونی احداث می‌کند، اما در قالب مسکن اجتماعی هیچ واحد مسکونی ساخته نشده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این سوال که وزیر مستعفی راه و شهرسازی اعلام کرده‌ بود که مسکن اجتماعی ساخته شده است، آیا این صحت دارد ؟گفت: نهادهایی که مسئول بودند خودشان مسکن تولید کردند و این را شاید جای آن مسکن اجتماعی می‌گذارند و شاید هم درست باشد.

وی افزود: بنیاد مسکن هم مسئول مسکن کم درآمدها است، اما در حدی که اعتبارات خودمان و توان بنیاد مسکن باشد، مسکن می‌سازیم.

کمیسیون زیربنایی دولت در جلسه عصر یکشنبه ۲۱ آذرماه سال ۹۵ طرح مسکن اجتماعی را تصویب کرد که بر اساس آن سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی تا سال ۱۴۰۰ مورد حمایت دولت قرار می‌گیرد، بنابراین این طرح در اواخر بهمن ماه سال گذشته و سرانجام پس از حدود ۴ سال از اعلام اجرای طرح مسکن اجتماعی به‌عنوان جایگزین طرح مسکن مهر توسط هیئت دولت تصویب شد.

این پیشنهاد بر سه اصل نهادسازی و ایجاد سیاست پایدار، استفاده از ظرفیت نهادهای مردم نهاد، خیرین و بخش خصوصی در ساخت و اداره مسکن برای گروه‌های کم درآمد و حداقل سازی دخالت دولت در ساخت مسکن برای این گروه‌ها، تامین مسکن گروه‌های کم درآمد در دو قالب مسکن اجتماعی و مسکن حمایتی استوار است.

بر اساس این گزارش در مدل مسکن حمایتی (کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض) بانک مرکزی موظف شد، نسبت به تعیین بانک عامل جهت تامین تسهیلات در سقف مبلغ اعلامی اقدام کند. استفاده از این تسهیلات برای خرید بناهای تا عمر ۲۰ سال بلامانع است.

در این مدل، کمک به ساخت و خرید مسکن ملکی و کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر فاقد متقاضی از اهداف مدنظر است.

در مسکن اجتماعی نیز کمک به ساخت مسکن استیجاری، پرداخت کمک هزینه اجاره و وام قرض الحسنه ودیعه مسکن مورد توجه قرار گرفته و شامل اشخاص حقیقی و حقوقی خواهد شد که دارای زمین بوده و تمایل به احداث واحدهای مسکونی استیجاری با نرخ اجاره ترجیحی و در قالب توافق با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشته و به ازای هر واحد استیجاری تا دو برابر سقف تسهیلات اعلامی اعطا می شود.

همچنین وزارت راه و شهرسازی موظف شد، نسبت به تامین زمین در محدوده شهرها (دارای تاسیسات زیربنایی آب و برق و گاز) و یا شهرهای جدید برای ساخت واحد استیجاری از طریق واگذاری به سازندگانی که تمایل به ساخت مسکن استیجاری – ملکی با رعایت حداقل ۴۰ درصد اجاره‌ای دارند، اقدام کند.

قرار شد سالانه ۱۰۰ هزار مسکن اجتماعی تا ۱۴۰۰ تولید و به خانوارهای کم‌درآمد با حمایت‌های مستقیم دستگاه‌ها و سازمان‌های مسئول عرضه شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۲۳
    1 0
    سانتيوفيو‍ژ بايد بچرخه چرخ اقتصاد مردم هم بچرخه علي بركت الله هيچ كدوم نميچرخه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس