شهاب‌الدين صدر يكي از چهره‌هاي دانشگاهي جريان سنتي اصولگراست و نمي‌توان نقش او را در وحدت اصولگرايان در دوره هشتم مجلس ناديده گرفت و خبرنگاران سياسي سخنراني‌هاي زياد او در مساجد مختلف تهران را به ياد دارند. صدر يك پزشك است و بعد از كنار رفتن تك تك اصلاح‌طلبان از مناصب حكومتي و رياست بر نهادها، به رياست سازمان نظام پزشكي انتخاب شد. چه اينكه او هم‌‌اكنون نايب رئيس مجلس مي‌باشد.

بخش نخست گفت‌وگوي «تهران امروز» با شهاب‌الدين صدر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي را در ادامه مي‌خوانيد:

دكتر صدر، ارزيابي شما از فضاي سياسي كشور در آستانه انتخابات چيست؟ به عقيده شما اين فضاي سياسي كشور آمادگي لازم براي ورود به انتخابات مجلس نهم را دارد؟

با توجه به اينكه در آستانه انتخابات هستيم حساسيت مسائل سياسي بيشتر از گذشته است. هميشه در آستانه انتخابات‌ها مقداري در عرصه سياسي كشور شفاف‌سازي هم صورت مي‌گيرد و اين خود اتفاق مباركي است. ضمن اين كه اساسا حضور در انتخابات باعث افزايش سطح آگاهي مردم مي‌شود چون گروه‌ها وقتي رقابت مي‌كنند، ضمن رقابت عملكردها نقد مي‌شود و اين خود باعث ارتقاي سطح آگاهي جامعه مي‌شود.

و در اين ميان انتخابات مجلس اهميت خاصي هم دارد؟

مجلس جايگاه ويژه‌اي در قانون اساسي و نهادهای اركان نظام دارد. مجلس با وجود اين كه يكي از قواي سه گانه است و با حضور گسترده مردم در سراسر كشور شكل مي‌گيرد و نماد مردم سالاري است اما در نگاه حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبري از نظر تاثيرگذاري و جايگاهي «در راس امور» است. اين مسئله نشان مي‌دهد كه انتخابات مجلس حساسيت ويژه‌اي دارد. چرا كه افرادي انتخاب مي‌شوند كه در ترسيم خطوط و برنامه‌هاي نظام نقش ويژه‌اي دارند.

حتي درخصوص جابه‌جايي مديران در آستانه برگزاري انتخابات هشدارهايي از بزرگان و دلسوزان نظام شنيده مي‌شود. به نظر شما مسئولين براي از بين بردن اين دغدغه‌ها بايد چه رويكردي را در پيش بگيرند؟

ما يكي از كشورهايي هستيم كه تقريبا هر سال انتخابات داشته‌ايم. لذا موضوع نحوه برگزاري انتخابات و دستگاه برگزار كننده انتخابات بسيار مهم است. اما بايد دانست در كشور ما همواره انتخابات سالم برگزار شده است و بارها شاهد بوديم كه برگزار كننده انتخابات با برنده انتخابات اختلاف نظر داشته است اين نشان مي‌دهد كه ساختار انتخاباتي ما از سلامت بالايي برخوردار است. اما نگراني‌ها نسبت به «سلامت انتخابات» در راستاي پروژه‌اي است كه مخالفان انقلاب و نظام از مدت‌ها پيش آن ر ا دنبال مي‌كنند تا نشان دهند در انتخابات ايران تقلب صورت مي‌‌گيرد و فضاي كشور را غبارآلود مي‌كنند ما نبايد اجازه دهيم كه اصل برگزاري انتخابات در كشور زير سوال برود.

بر همين اساس است كه مقام معظم رهبري همواره تاكيد كرده‌اند كه بايد همه احترام انتخابات را حفظ كنند يعني ساختار انتخابات زير سوال نرود. چرا كه زير سوال بردن انتخابات خواست مخالفان نظام است تا مردم اعتمادشان به نظام سلب شود.

بحث ديگري كه درباره انتخابات مطرح است «چالش امنيتي» است. نگراني درباره چالش‌هاي امنيتي انتخابات مجلس نهم چقدر جدي است و برنامه و سازوكار گروه‌هاي سياسي براي مقابله با آن چقدر تاثير گذار است؟

انتخابات بايد باعث اقتدار ملي شود و به دليل اين كه اركان نظام با رای مردم شکل می گیرد لذا حضور مردم باعث افزايش ضريب امنيت ملي مي‌شود و اين كه ناامني در انتخابات ايجاد شود قابل قبول نيست. بايد انتخابات آثار مثبت خود را براي نظام داشته باشد. مي‌توان با وحدت به اين مسئله رسيد. با وحدت افتخارات و دستاوردهاي نظام زير سوال نمي‌رود و رقابت سالم شكل مي‌گيرد و مانع درگيري و چالش‌هاي امنيتي مي‌شود.

با توجه به اينكه انتخابات مجلس نهم اولين انتخابات بعد از انتخابات پرحاشيه رياست‌جمهوري دهم است،‌برخي گروه‌هاي معاند از هم‌‌اكنون بحث تحريم را كليد زده‌اند. با توجه به اينكه اين نقشه دشمن هميشه ناكام مانده ارزيابي شما از ميزان مشاركت مردمي در انتخابات آتي چيست؟

يكي از دستاوردهاي ما در انتخابات‌هاي مختلف، حضور گسترده مردم در انتخابات است. اين يك وظيفه انقلابي است درباره ميزان مشاركت مردم در انتخابات‌ها برخي مسائلي مطرح مي‌كنند كه درست نيست مثل اين كه مي‌گويند ميزان مشاركت مردم در انتخابات به رقابت‌هاي انتخاباتي بستگي دارد در حالي كه چنين نيست و مردم ما بر اساس وظيفه شرعي و انقلابي خود در انتخابات‌ها شركت مي‌كنند. بعد از انتخابات رياست‌جمهوري دهم فتنه گران در سال 88 اين را القا كردند كه مشاركت مردم پايين مي‌آيد با توجه به این که در آن انتخابات مشاركت مردم بيش از 80 درصد بود. اين مستقل از اين بود كه هر كس به هر كدام از چهار نامزد راي دهند. اما دستاورد بزرگ انتخابات قبل اين بود كه مشاركت مردم هشتاد درصد بود و دشمن در فتنه 88 اين را زير سوال برد و الان هم تبليغ مي‌كند كه مشاركت مردم پايين خواهد آمد. بايد تلاش كنيم كه اين انتخابات پرشور و با نشاط باشد تا پاسخ دندان شكني به ادعاهاي دشمنان بدهيم بر همين اساس هر فردي كه به نظام تعلق خاطر دارد بايد در انتخابات شركت كند.

به انتخابات فعلي برگرديم. يكي از موضوعاتي كه اين روزها در فضاي سياسي كشور مطرح است حضور يا عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس آينده است. اصلاح‌طلبان از طرفي در انتخابات مجلس نهم ثبت‌نام كردند و از طرفي اعلام كردند كه در انتخابات شركت نمي‌كنند. تحليل شما از اين دوگانگي رفتار اصلاح‌طلبان چطور است؟

برخي از چهره‌هاي اصلاح‌طلبان اطلاعيه دادند و گفتند شركت نمي‌كنيم اما در زمان ثبت‌نام ديديم كه برخي اصلاح‌طلبان در انتخابات ثبت‌نام كردند. عده‌اي از اعضاي فراكسيون اقليت مجلس هشتم در انتخابات ثبت‌نام كردند. شركت اصلاح‌طلبان در انتخابات تصميم درستي بود و بايد از آنها تشكر كرد كه حساسيت را درك كردند به سمت تحريم و كاهش مشاركت نرفتند. حتي من ديدم برخي منتسبان آنها كه اطلاعيه دادند و گفتند شركت نمي‌كنيم هم ثبت‌نام كردند. به نظر من بايد صداقت داشت.

به هر حال معتقدم اصلاح‌طلبان در اين انتخابات فعال خواهند بود. اما حالا شايد در تهران به صورت تابلودار حاضر نشوند در عين حال مي‌بينيم كه جبهه جديدي از دوم خردادي‌ها اعلام موجوديت كرده و خود را از فتنه جدا كرده است. اين كار خوبي است و بايد از آن استقبال كرد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس