این موضوع در دولت نهم و دهم هم مورد نقد قرار گرفت. دولتهای نهم و دهم در کارنامه اقتصادی خود، با معیار یک ساعت کار در هفته مدعی ایجاد هفت میلیون شغل بودند و این مساله چه در مناظرات انتخاباتی و چه بعد از به رسیاست رسیدن روحانی بارها و بارها مورد انتقاد دولتی ها قرار گرفت. به عنوان مثال علی ربیعی، وزیرسابق تعاون ،کار و رفاه اجتماعی در دوره ای با انتقاد از این رویه خواستار تعیین دقیق مبانی آماری در حوزه اشتغال شد و پرسید: یک ساعت کار در هفته را شغل میدانید؟
بیشتر بخوانید:
بسته حمایتی خانواده 4 نفره چقدر است؟ +جدول
اما امید علی پارسا، رئیس مرکز آمار ایران درباره تحلیل یک ساعت کار در هفته می گوید:
طی چند دهه گذشته همواره یکی از مهمترین و جدیترین انتقادات و چالشهای مطرح شده درخصوص گردآوری و تحلیل و تفسیر آمارهای اشتغال و بیکاری در همه کشورهای جهان، مسئله انتخاب "معیار حداقل یک ساعت کار درهفته مرجع" به عنوان مرز تعیین شاغل (اعم از اشتغال ناقص و تمام وقت) و بیکار مطلق و همچنین "عدم پاسخگویی به مباحث و مسائل معیشت نیروی کار" بوده است.
در مقابل همواره الزام به مقایسهپذیری آمارهای کشورها و رعایت استانداردهای جهانی به عنوان پاسخ مطرح شده است. با وجود اهمیت بسیار زیاد استدلال مورد اشاره در پاسخگویی، این پاسخ نتوانسته است نقش پاسخ اقناعی را برای عامه مردم و بخصوص دستاندرکاران رسانه و چه بسا سیاسیون ایفا نماید، به همین دلیل مرکز آمار ایران تصمیم گرفت به جای تأکید بر استدلال های غیر قابل خدشه فوقالذکر، تبیین مبانی تخصصی و فنی اجماع جهانی (Unanimous agreement) بر مرز شاغل ، بیکار و مباحث معیشت را در دستور کار خود قرار داده و مجموعه نظرات را در نشست تخصصی کالبدشکافی آمارهای اشتغال و بیکاری با حضور دانشگاهیان و صاحبنظران و دست اندر کاران رسانه ، به شرح زیر ارائه نمود.
شرح کامل این استدلال را ببینید.