جشن امضای کتاب های گلعلی بابایی - بیروت

این خانواده‌ها می‌گفتند که فرزندان ما با تبعیت از رهبران دینی و انقلابی با مطالعه کتاب‌های خاطرات رزمندگان و شهیدان دفاع مقدس ایران، در مسیر نورانی شهادت قرار گرفتند.

به گزارش مشرق، سردار گلعلی بابایی که این روزها در سنگر فرهنگی، مشغول نگارش و انتشار کتاب هایی در حوزه دفاع مقدس و شهدا است، درباره حضورش در نمایشگاه کتاب بیروت، یادداشتی نوشته که متن آن چنین است:

امسال به لطف مساعدت هیئت مدیره موسسه فرهنگی ـ هنری روایت ۲۷ بعثت و رایزنی‌های کارگشای مجمع ناشران دفاع مقدس فرصتی به دست آمد تا بدون تحمیل هزینه برای هیچ یک از سازمان‌ها در شصت و دومین دوره نمایشگاه کتاب بیروت حاضر بشوم. حضور در این نمایشگاه این امکان را به من داد تا هم شگفتی‌های این رویداد بزرگ فرهنگی را ببینم و هم با میوه‌های شیرین درختان پر محصولی که حاج احمد متوسلیان و همراهانش، خرداد ۱۳۶۱ در لبنان کاشته بودند، کامم را شیرین کنم.

از حضور پر تعداد و دور از انتظار مردم، بخصوص جوانان لبنانی در غرفه ایران که بگذریم، اتفاق نادری طی یکی از برنامه‌های حاشیه‌ای این دوره از نمایشگاه افتاد که شاید برای دست اندرکاران آن مراسم هم قابل پیش بینی نبود.

طبق تصمیمی که در حین برگزاری نمایشگاه مشترکاً از سوی مسؤول انتشارات۲۷ بعثت و ناشرین لبنانی گرفته شد، مقرر گردید در هشتمین روز “نمایشگاه کتاب بیروت” مراسم “جشن امضاء” برای سه عنوان از کتاب‌هایی که به زبان عربی ترجمه شده بودند، گرفته شود.

کتاب‌های: “ماه همراه بچه هاست”؛ زندگی‌نامه شهید همت، “در هاله ای از غبار”؛ زندگی‌نامه حاج احمد متوسلیان، “پیغام ماهی‌ها”؛ زندگی‌نامه شهید همدانی” اما در نهایت با نظر مسؤولین لبنانی و بنا بر ملاحظاتی قرار شد، فقط کتاب شهید همت محور قرار بگیرد و کار اطلاع رسانی شروع بشود. آنها بلافاصله در فضای مجازی و کانال‌ها و سایت‌های اطلاع رسانی لبنان اقدام به تبلیغ لوگو و انتشار خبر مراسم کردند که در کمتر از سه روز بیش از ۳۵ هزار نفر آن خبر را مشاهده و ۲۰۰۰ نفر هم آن را لایک کردند. این اتفاق عجیب حتی برای  دوستان لبنانی ما هم غیر منتظره بود.

اما شگفتی بزرگتر در حین مراسم اتفاق افتاد. در بعد از ظهر روز پنجشنبه ۱۳ دسامبر۲۰۱۸ مطابق با ۲۳ آذر۱۳۹۷ واقعا افراد حاضر در راهروی A (محل غرفه نمایندگی ایران)، شاهد عظمت شهیدان ما در آن سوی مرزها بودند.

جوانان لبنانی با شکل و شمایل‌های گوناگون؛ بی حجاب و با حجاب، تتویی و گیس بلند، مسیحی و مسلمان، سنی و شیعه، همه اینها می‌آمدند، مشتاقانه کتاب “ماه همراه بچه‌هاست” و دیگر کتاب‌ها را خریداری می‌کردند، سپس یادداشتی بر آمده از دل مشتاقشان را بر حاشیه لوگوی مراسم و تصویر شهید همت می‌نوشتند، عکس یادگاری می‌گرفتند و می‌رفتند. آنها چنان با هیجان نام شهید همت را بیان می‌کردند که من به هیچ وجه قادر به توصیف آن صحنه‌ها نیستم. فقط می‌گویم، استقبال آنچنان زیاد بود که مسؤولین برگزاری این مراسم، جشن امضاء را برای روز بعد هم تمدید کردند.

می‌خواهم بگویم واقعاً “همت” چنان غوغایی در نمایشگاه بیروت به پا کرد که آن سرش ناپیدا بود.

البته غرض از نگارش این سطور نه برای خودنمایی و یا هر هدف کاذب دیگر، بلکه واقعاً برای بیان حس و حالم پس از مشاهده این همه عظمت شهدایمان در آن سوی مرزها بوده است که امیدوارم با تدبیر مسؤولین فرهنگی کشور و حضور پرقدرت در دیگر نمایشگاه‌های مشابه، بتوانیم، سفیران لایقی برای جمهوری اسلامی ایران باشیم.

در همین رابطه گزارش شبکه تلویزیونی المیادین لبنان در پایان این نمایشگاه قابل تأمل است:

” شصت و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بیروت از روز پنج شنبه ششم دسامبر تا هفدهم دسامبر۲۰۱۸ به کار خود در لبنان خاتمه داد.

از جمله ویژگی‌های این نمایشگاه که قدیمی‌ترین نمایشگاه کتاب خاورمیانه محسوب می‌شود، باید به برگزاری محافل امضای کتاب‌هایی از هر گونه ادبی توسط نویسندگانشان اشاره کرد؛ واقعه بزرگ فرهنگی که بیش از یکصد هزار بازدید کننده داشت.”

این را هم اضافه کنم؛ تعجب ما هنگامی بیشتر شد که در پایان نمایشگاه، سری هم به منطقه جنوب (شهرهای: صور، صیدا و نبطیه) زدیم و دیداری با چهار خانواده شهید مدافع حرم از شهدای حزب الله لبنان داشتیم. این خانواده‌ها ضمن ابراز ارادت فراوان به امام خمینی، مقام معظم رهبری و سید حسن نصرالله، با احساس عجیبی می‌گفتند که فرزندان ما با تبعیت از رهبران دینی و انقلابی با مطالعه کتاب‌های خاطرات رزمندگان و شهیدان دفاع مقدس ایران، در مسیر نورانی شهادت قرار گرفتند.

این خانواده‌ها مشخصاً از کتاب‌هایی مثل: “خاک‌های نرم کوشک”، “سلام بر ابراهیم”، “ماه همراه بچه‌هاست”، “در هاله ای از غبار”، “دا”، “پایی که جا ماند”، “دختر شینا”، و…اسم می‌بردند.

در این مسیر هم با مشاهده روحیات بسیار بالای خانواده‌های مظلوم و با صفای جنوب لبنان شگفت زده شدیم!

اینجا بود که تازه متوجه شدم چرا مقام معظم رهبری طی سالهای اخیر، این همه از نهضت ترجمه‌ی کتاب‌های دفاع مقدس سخن می‌گویند و تاکید دارند تا این کتاب‌ها در دیگر کشورها هم توزیع شوند، یقیناً ایشان از اثرات این آثار برای ترویج فرهنگ مقاومت در میان ملل جهان به خوبی واقفند.

از اتفاقات شیرین دیگر این سفر، حضور در کارگاه آموزشی نویسندگان مسلمان لبنانی و انتقال تجربه تحقیق، پژوهش و تألیف به این عزیزان در حوزه دفاع مقدس بوده است. همچنین تفاهم‌نامه‌ای که برای ترجمه این آثار فی مابین نماینده مجمع ناشران دفاع مقدس با ناشرین لبنانی امضا شد.

خلاصه آنکه دو هفته حضور در لبنان برای نمایشگاه کتاب بیروت با چنین اتفاقات شیرینی خیلی زود تمام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس