به گزارش مشرق به نقل از لایو ساینس، انسانها باید به دلایل مختلفی از عنکبوتهای بیوه سیاه دوری کنند که یکی از مهمترین دلایل این امر حبس شدن ادرار انسان در صورت گزیده شدن توسط این حشره است.
نیش این عنکبوت بسیار سمی و خطرناک است و اگر حشره مذکور انسان را نیش بزند، تا مدتی فرد توانایی ادرار کردن را از دست خواهد داد و به مشکل احتباس ادراری دچار خواهد شد.
به تازگی مشکل مذکور برای مردی ساکن کانادا پیش آمد و بعد از گزیده شدن پای وی توسط عنکبوت بیوه سیاه وی علیرغم پر شدن مثانه اش قادر به ادرار کردن نبود. وی در کلبه خود در جنوب استان اونتاریوی کانادا با این عنکبوت برخورد کرد. البته عنکبوت یادشده به ندرت در کانادا یافت شده و بیشتر در نواحی گرم زندگی میکند. اما ظاهراً گرمایش هوا باعث کوچ این حشره به مناطق سردی مانند کانادا هم شده است.
گفتنی است که زهر این عنکبوت ۱۵ برابر مرگبارتر از زهر مار زنگی است و جنس ماده این عنکبوت، اندازهای بین ۸–۳۶ میلیمتر دارد و از روی علامتی شبیه ساعت شنی که روی شکمش است شناخته میشود. با علامت شبیه به ساعت شنی قرمز یا نارنجی که بر روی شکم سیاه و گرد و براقش است، براحتی تشخیص داده میشود.
جنس نر، به رنگ سیاه، قهوهای یا خاکستری و با لکههای قرمز، زرد، نارنجی کوچک روی شکمش، تشخیص داده میشود و اندازهای بین ۴–۱۲ میلیمتر دارد.
بروز استفراغ، درد در محل گزیدگی، لرز، اختلالات تنفسی و کلیوی، تعریق، خستگی مفرط، درد شکمی، فلج شدن یا بیحسی عمومی از علائم دیگر گزیدگی این عنکبوت هستند.
بیشتر بخوانید:
مرگ ۵۰۰۰ ایرانی در سال بر اثر بیماریهای کبدی
در صورت برخورد با این عنکبوت و گزیدگی توسط آن، اولین کار برای نجات فرد مسموم این است که محل گزش را با استفاده از یک ماده ضد عفونیکننده شستشو بدهیم تا عفونت گسترش پیدا نکند. شخصی که توسط این عنکبوت گزیده میشود ممکن است فوراً متوجه موضوع نشود و در این گزیدگیها درد به مرور زمان احساس میشود و محل گزش بعد از ۴۰–۳۰ دقیقه مشخص شده و ورم خواهد کرد و درد شدیدی خواهد داشت. پس باید محل زخم با آب و صابون شسته شود و برای جلوگیری از انتشار زهر عنکبوت یک بسته یخ روی زخم قرار بگیرد.
یک نکته جالب در مورد این عنکبوت این است که نوع ماده آن پس از جفتگیری شریک مذکر خود را میکشد و به همین علت نام بیوه برای این عنکبوت مرگبار انتخاب شده است. علت این امر گرسنگی شدید عنکبوت مذکور بعد از جفت گیری است.