به گزارش مشرق، جبار کوچکینژاد رئیس کمیته تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانهها درباره آخرین وضعیت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانه گفت: قانون میگوید که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی اگر متوجه شوند تخطی از قانون در بدنه دولت یا سایر دستگاهها صورت گرفته است براساس آئیننامه داخلی مجلس و قانون اساسی میتوانند تحقیق و تفحص در این خصوص انجام دهند.
وی افزود: در تحقیق و تفحصهای صورت گرفته در مجلس همه مشکلات و ضعفها مورد بررسی قرار نگرفته و فقط نمونههایی از آن بررسی میشود و اگر ببینیم که مسیر این موضوع منحرف شده است گزارش این هیأت در صحن مجلس قرائت و بدون رأیگیری به قوه قضائیه ارسال میشود.
بیشتر بخوانید:
چه تعداد ایرانی خارج از کشور یارانه دریافت میکنند؟
مانع اصلی افزایش یارانه نقدی +جدول
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمند یارانهها تصریح کرد: تحقیق و تفحص از سازمان هدفمندی یارانهها در مجلس طرح شده و نمایندگان به آن رأی مثبت دادهاند تا این تحقیقات انجام شود. ضمن اینکه گزارش تحقیق و تفحص در این خصوص انجام شده و پس از طرح در کمیسیون اقتصادی قرار است در صحن علنی مجلس قرائت و در نهایت به قوه قضائیه ارجاع شود.
کوچکینژاد تصریح کرد: قوه قضائیه قرار است شعبه ویژهای را در این خصوص اختصاص دهد تا بررسیهای جامعتری را در این باره انجام شود.
وی همچنین با بیان اینکه به ۶ میلیون ایرانی مقیم خارج از کشور یارانه پرداخت میشود گفت: پیگیریهای ما در این خصوص نشان میدهد که ورودی سازمان هدفمندی یارانهها ۴۱۰ هزار میلیارد تومان باید باشد در حالی که این میزان ۳۱۰ هزار میلیارد تومان بوده آن هم از جیب مردم و مربوط به بخشهای سوخت و… است که اگر همه این منابع به این سازمان تعلق میگرفت یقیناً این سازمان در پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی مردم دچار مشکل نمیشد.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمند یارانهها افزود: متأسفانه آمارهای دولت که در خصوص یارانهبگیران ارائه میشود با واقعیت منطبق نیست و بعد از بررسیهای صورت گرفته متوجه شدیم که این سازمان به ۷۸ میلیون ایرانی یارانه میدهد. در حالی که جمعیت ایران حدود ۸۲ میلیون نفر است ضمن اینکه این یارانه به ۶ میلیون ایرانی خارجنشین تعلق گرفته است. این در حالی است که دولت براساس آمارهایی که ارائه میدهد اعلام کرده یارانه ۴ میلیون نفر از افراد متمول و پردرآمد در داخل کشور را حذف کرده است.
وی با بیان اینکه باید دستگاههای نظارتی، دیوان محاسبات و سازمانهای دیگر باید در خصوص عدم حذف یارانه افراد متمول و خارج نشین براساس قانون تصویب شده سال ۱۳۸۹ اقدامات قانونی را انجام دهند ولی متأسفانه بعد از آن سال در خصوص حذف یارانه افراد بررسیهایی انجام نشده است.
رئیس هیأت تحقیق و تفحص از سازمان هدفمند یارانهها افزود: دولت اعلام کرده است که درآمدش از هدفمندی یارانه زیر ۵۰ هزار میلیارد تومان است اما اگر ردیف مربوط به هدفمندی یارانههای در لایحه بودجه ۹۸ را نگاه کنیم به رقم ۱۴۲ هزار میلیارد تومان برمیخوریم و به نظر میرسد که بودجه این بخش که از جیب مردم در خصوص افزایش بسیاری از حاملهای انرژی و آب و برق تأمین میشود رقم قابل قبولی است.