به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
روزنامه جوان ضمن طرح این پرسش نوشت: چندان زیبنده نیست که بگوییم نقل شرکت رشوهدهنده توتال برای وزارت نفت، نقل «ناموسی» است که این وزارتخانه نمیخواهد خطا و خیانت آن را ببیند و برای پردهپوشی و توجیهتراشی برای آن، معتقد است توتال هر کاری کند حق دارد؛ اگر منافع کشور هم به خطر افتاده، پنج سال است که توسعه فاز ۱۱ با یک قرارداد «نیمبند»، به خطر افتاده فدای سرش. طی چند هفته گذشته، روابط عمومی این وزارتخانه در پاسخ به رسانههایی که از طرف رشوهگیرنده، قراردادهای توتال را سراغ گرفته و رها شدن ایران در قرارداد فاز ۱۱ را دلیل میجویند با واکنشهای عصبی و به دور از ادب روابط عمومی وزارت نفت مواجه میشوند.
بیشتر بخوانید:
توتال و یک جنگ ناموسی
به این وزارتخانه و مقام عالی وزارت نفت توصیه میشود گزارشی که درباره فساد توتال و رشوهگیرندگان تهیه شده بود را منتشر کنند. در دور نخست وزارت زنگنه بر نفت، وی ماموریتهایی به برخی نزدیکان خود داد تا با بررسی فساد رخ داده در برخی پروژهها، روشن سازند چه کسانی فساد کرده و رشوه گرفتهاند، اما گزارشی هم تهیه شد و شخص وزیر نفت آن را برای مقامات عالی کشور ارسال کرد که بهتر است این وزارتخانه، پس از ۱۵ سال آن را منتشر کند، کد هم میدهیم؛ همان گزارشی که توسط یکی از معاونان فعلی وزیر نفت که نقش اصلی را در تدوین آن داشت و محتویات جالبی دارد.
چرا وزارت نفت به جای پاسخگویی به مسئله اصلی توتال که پر از رشوه و فساد است، همچنان از این شرکت فرانسوی حمایت میکند و هر نقدی که به این شرکت وارد میشود، با رگ غیرتی همنشین میشود؟!
در نوع خود عجیب است که این وزارتخانه برای دفاع از توتال حاضر است به هر دستاویز چنگ بزند، حتی به قیمت معطلی پنج ساله مرزیترین فاز پارسجنوبی؛ چه اتفاقی رخ داده است؟ اینکه ریز اطلاعات پارسجنوبی در اختیار توتال قرار گرفته و این شرکت پس از دریافت آن، ایران را ترک کرده واقعاً جای نگرانی ندارد؟ مگر جز این است که توتال شریک قطر در بهرهبرداری از میدان مشترک پارسجنوبی است؟! یعنی وزارت نفت متوجه اتفاقات رخ داده نیست؟!
چرا نه وزیر نفت و نه اداره کل روابط عمومی وزارت نفت یکبار برای همیشه به این موضوع پاسخ نمیدهند که دلیل خروج توتال از ایران چه بوده است؟ وزیر نفت یک بار در حاشیه دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره امکان خروج توتال از قرارداد فاز ۱۱ گفت: این شرکت تنها در حالتی میتواند ایران را ترک کند که ایران مشمول تحریمهای شورای امنیت و اتحادیه اروپا شود. شاید آلزایمر مصلحتی وزارت نفت نمیخواهد مرور آن فرازی از صحبتهای وزیر نفت را به خاطر بیاورد که گفته بود در متن قرارداد قید شده که شرکت توتال از تحریمهای یکجانبه آمریکا تبعیت نمیکند!