کد خبر 929715
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
احسان حدادی

اختلافی که بین قهرمان پرتاب دیسک و فدراسیون دوومیدانی به خاطر میزان بودجه آماده‌سازی برای حضور در المپیک توکیو بوجود آمده بود به خط پایان رسیده و بزودی تکلیف این ورزشکار مشخص خواهد شد.

به گزارش مشرق، از دست دادن «مک ویلکینز» مربی آمریکایی احسان حدادی که اخیراً با چینی‌ها قرارداد همکای منعقد کرده، بهانه دیگری بود برای اینکه دلخوری‌های این دونده کشورمان از وضعیتِ بلاتکلیف خود و بی توجهی‌هایی که مدعی است از طرف فدراسیون شاهد آن است، علنی ترشود.

البته گلایه‌های احسان حدادی مسئله جدید و مربوط به امروز و دیروز نیست. او از زمان آغاز دوره ریاست مجید کیهانی در فدراسیون دوومیدانی (شهریورماه ۹۴) با وی مشکل و اختلاف نظر داشت و حالا بعد از گذشت بیش از سه سال این اختلافات و تنش‌ها به اوج رسیده طوریکه پای وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک را هم به میان کشیده تا شاید تصمیم گیری های مدیران این دو نهاد بتواند پایانی بر تمام حرف و حدیث‌های این روزهای دوومیدانی باشد.

بیشتر بخوانید:

احسان حدادی: ۱۰۰ میلیونی که می‌گویند کجاست؟

در اینکه حدادی یکی از بهترین‌های تاریخ دوومیدانی ایران به حساب می‌آید، شکی نیست. ورزشکاری که دو سال بعد از کسب اولین مدال‌های آسیایی و جهانی خود در رده سنی جوانان، موفق شد در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ دوحه، دوومیدانی ایران را بعد از ۳۲ سال صاحب مدال طلای این بازی‌ها کند و حالا با چهار قهرمانیِ متوالیِ این بازی‌ها، پرافتخارترین ورزشکار ایران در تاریخ بازی‌های آسیایی به حساب می‌آید.

حدادی حتی در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی هم به لطف پرتاب ۶۸.۸۵ متری که در چولا ویستای آمریکا داشت در رده پنجم بهترین پرتابگران دیسک جهان در سال گذشته میلادی قرار گرفت. با همه اینها وی به خاطر تمام حرف و حدیث‌ها و مشکلاتی که با فدراسیون دوومیدانی و مدیریت این فدراسیون دارد در آستانه کنار رفتن از دنیای قهرمانی قرار گرفته است.

البته قرار نبود که سرنوشت حدادی در دوومیدانی و مشکلاتی که با مدیریت این رشته دارد، به اینجا کشیده شود. به همین دلیل بعد از بازی‌های آسیایی، کمیته ملی المپیک که روی حدادی به عنوان یکی از سرمایه‌های ورزش برای مدال آوری احتمالی در المپیک ۲۰۲۰ توکیو حساب کرده بود، به پرونده اختلافات این پرتابگر با رئیسش ورود کرد تا صلح لازم را میان آنها برقرار کند اما نتیجه این ورود و جلساتی که سیدرضا صالحی امیری به صورت جداگانه با شخصِ احسان حدادی و مجید کیهانی و حتی همزمان با آنها داشت، چیزی نشد که انتظار می‌رفت حداقل برای خودِ حدادی!

در جریان نشست‌هایی که میان رئیس کمیته ملی المپیک با حدادی و کیهانی برگزار شد قاعدتاً صحبت‌های زیادی به میان آمد و گلایه‌ها و دلایل هر یک از آنها هم از وضعیت موجود مطرح شد. مهمترین بحث اما در مورد مسائل مالی بود و اختلافی که دو طرف یعنی حدادی و کیهانی در مورد رقم پیشنهادی برای آماده سازی المپیک آینده دارند.

احسان حدادی بنا به درخواست کمیته ملی المپیک به صورت مکتوب برنامه‌های خود تا المپیک توکیو و بودجه مورد نیاز برای اجرای آن را ارائه کرده است. مشابه همین کار هم از طرف فدراسیون دوومیدانی در رابطه با برنامه مورد نظر برای این پرتابگر و بودجه‌ای که برای آن مناسب دیده و توانایی تامینش را دارد، انجام شده است. در همین زمینه هم اما اختلاف دو - سه میلیاردی وجود دارد و همین مسئله منجر به اتخاذ تصمیمات جدیدی شده است.

کسب اطلاع شد که حدادی متقاضی بودجه ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی شده تا بتواند برای المپیک ۲۰۲۰ آماده شود در حالیکه بودجه پیشنهادی فدراسیون دوومیدانی برای وی و برنامه‌هایش حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بوده است. البته مجید کیهانی قصد دارد برای حفظ این ورزشکار و حمایت از برنامه‌هایی که دارد کمک مالی نیز از وزارت ورزش بگیرد اما هنوز سلطانی فر در این مورد پاسخ مثبتی نداده است.

در هر صورت حدادی که طی سال گذشته میلادی بارها رکوردزنی کرد و به غیر از بازی‌های آسیایی در مراحل مختلف دایموند لیگ هم نتایج قابل توجهی گرفت، همچنان درگیر اختلافاتش با فدراسیون دوومیدانی است چرا که بودجه درخواستی اش به قدری زیاد است که قطعاً با آن موافقت نخواهد شد.

درست است که احسان حدادی در المپیک ۲۰۱۲ لندن و با نایب قهرمانی در مسابقات پرتاب دیسک این بازی‌ها برای اولین ورزش ایران را در رشته‌ای غیر از کشتی، وزنه برداری و تکواندو صاحب مدال کرد اما قرار نیست مدیران ورزش با زیاده خواهی‌های او کنار بیایند. وی باید یا با بودجه پیشنهادی فدراسیون که شاید کمکِ وزارت هم به آن اضافه شود، کنار بیاید و با آن روند آماده سازی تا المپیک توکیو را طی کند یا اینکه از دوومیدانی و دنیای قهرمانی کنار برود.

هر چند تلاش مسئولان ورزش در جهت حمایت از این ورزشکار است اما از آنجا که چنین خواسته‌هایی از سوی حدادی پیش از این نیز وجود داشته و اختلافات بین او و رئیس وقت را تشدید کرده است، به نظر می‌رسد این بار مسئولان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک قصد دارند مقابل درخواست وی بایستند و کار را به سمتی پیش ببرند که یا به برنامه فدراسیون تن دهد یا با ورزش قهرمانی و حضور در المپیک خداحافظی کند.

قرار است بزودی نظرات فدراسیون، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در مورد بودجه در نظر گرفته شده برای آماده سازی حدادی جمع بندی شود و به صورت مکتوب به وی اعلام شود تا او تصمیم نهایی برای ماندن با شرایط اعلام شده و یا کنار رفتن از ورزش قهرمانی را بگیرد.

همه اینها درحالی است که بررسی فنی از نتایج احتمالی حدادی برای بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو خیلی امیدوارکننده نیست. هرچند از آنجا که فاصله زیادی تا بازی‌ها مانده است به نظر می‌رسد وی بتواند به شرایط مطلوب برای کسب مدال نزدیک شود.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس