به گزارش مشرق، «عبدالله گنجی» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:
روند ایجاد چالش برای جمهوری اسلامی و تولید بحرانهای ساختگی برای آن اگرچه توأم با هزینه بوده است، اما تحمیل هزینه به معنی دستیابی طرف مقابل به اهداف نیست. حضرت امام در پایان جنگ فرمودند: «در جنگ پیروزی از آن ما گردید و دشمنان در تحمیل آن همه خسارت چیزی به دست نیاوردند.» معنی سخن امام این است که شهرها و زیرساختهای ما آسیب دید و بیش از ۲۲۰ هزار نفر از بهترین جوانان کشور فدا شدند، اما این هدف دشمن نبود. هدف آنان نابودی انقلاب اسلامی، تصرف ایران، تصرف خوزستان، حاکمیت بر اروندرود و… بود. اما مگر به آن دست یافتند؟ در تحریم امروز و دیروز ایران نیز قاعده همینطور است. هزینههای زیادی بر کشور و ملت تحمیل میشود، اما مگر هدف دشمن تحمیل خسارت است؟ هدف آنان براندازی است و تحریم را پیشنیاز آن میدانند. تحریم به عنوان یک متغیر، خسارت میزند، اما هدف دشمن را تأمین نمیکند.
بیشتر بخوانید:
سه لطیفه از نگاه عبدالله گنجی
انگلیسیها باید مقابل چه کسی زانو بزنند؟ +عکس
فراسوی کاهش بودجه فرهنگی کشور
بهانهها و نشانهها برای از بین بردن اصل نظام
مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم - و البته قبلاً نیز به این موضوع پرداخته بودند- عدم نتیجهگیری دشمنان بهرغم تحمیل خسارت را به ضعف دستگاه محاسباتی آنان ارجاع دادند و چندین مثال از محاسبات دشمنان را یادآور شدند. چه خوب است مصادیقی از محاسبات آنان و محاسبات خود را یادآور شویم تا قوت و ضعف دستگاههای محاسباتی دو طرف شفاف گردد. دشمنان از بدو انقلاب دچار این مشکل بودهاند. به همین دلیل استمرار جمهوری اسلامی را هر شش ماه یک بار تمدید (!) و توجیه میکنند.
اولین اشتباه محاسباتی امریکا در ماههای منتهی به پیروزی انقلاب رقم خورد که کارتر ایران را جزیره ثبات نامید، اما چند ماه بعد از این محاسبه از نوکرانشان در ایران خبری نبود.
دومین اشتباه محاسباتی فرستادن صدام به میدان جنگ بود که قرار بود سه روزه خوزستان و یک هفتهای تهران را فتح نماید.
سومین محاسبه اشتباه داستان طبس و نجات گروگانها بود که به افتضاح منجر و کارتر از حضور مجدد در کاخ سفید محروم شد.
چهارمین اشتباه محاسباتی گسیل منافقین بود که رجوی قرار بود طی چهار روز از کرمانشاه تا تهران را طی کند و خودش در خیابان طالقانی مستقر شود.
پنجمین اشتباه محاسباتی بردن ایران به سوی پلمب هستهای بود و گمان میکردند رودست زدهاند، اما با غنیسازی ۲۰ درصد هم اصل انرژی و صنعت هستهای را به رسمیت شناختند هم دو سال درگیر مذاکرات هستهای شدند.
ششمین اشتباه محاسباتی حذف بشار اسد از نظام سیاسی سوریه طی شش ماه بود که اکنون کشورهای عربی برای بازگشایی سفارت در دمشق با هم رقابت میکنند و امریکا با دست خالی در حال تخلیه کردستان سوریه است.
هفتمین اشتباه محاسبه نابودی حزبالله در جنگ ۳۳ روزه بود که ضمن پیروزی حزبالله، صهیونیستها با تشکیل کمیته تحقیق «وینوگراد» رسماً شکست را پذیرفتند.
هشتمین محاسبه ترامپ و دیگر احمقهای چپ و راست او فروپاشی سه ماهه جمهوری اسلامی پس از خروج از برجام بود که جان بولتون هم تابستان داغ را نوید داد و هم از برگزاری جشن پیروزی خود و منافقین در تهران قبل از سال ۲۰۱۹ رونمایی کرد. اما اکنون در امارات جلسه میگیرند تا به این سوال پاسخ دهند که «چرا ایرانیها با قیمتهای دوبرابر میخرند، اما ساکتند؟» مسائل ریز و درشت از این دست فراوان است، اما تاکنون جمهوری اسلامی مقتدرتر از روز قبل و پیشرونده است و ملت ایران در اوج مشکلات، داغ حلاوت فروپاشی را بر دل قدارهبندهای بزرگ جهان گذاشته است. اما در نقطه مقابل، محاسبه دستگاه محاسباتی رهبران و نظام جمهوری اسلامی نیز شنیدنی است. حضرت امام قبل از فروپاشی شوروی سابق به گورباچف نوشت: «از این پس باید کمونیست را در موزه سیاسی جهان جستوجو کرد.» دو سال پس از رحلت امام این آرمان بزرگ محقق شد. امام فرمودند: انقلاب اسلامی ما خواب بنیاسرائیل در تصرف از نیل تا فرات را آشفته ساخت و اکنون صهیونیستها از آن راهبرد به دیوار حائل رسیدهاند که لااقل امنیتشان برقرار گردد.
۴۰ سال پیش امام فرمودند: امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند و همچنان محاسبات امام معتبر است. در جنگ ۳۳ روزه لبنان و جنگ سوریه مقام معظم رهبری به حزبالله و اسد پیام دادند که محکم بایستید که پیروزی از آن شماست. آنان که در اوج ناامیدی بودند از این امید و نتیجه هنوز در بهت و حیرتند.
در شروع مذاکرات فراگیر هستهای در پاییز ۱۳۹۲ مقام معظم رهبری ضمن اعلام بدبینی به مذاکرات تنها دستاورد آن را رشد ظرفیت شناختی ملت ما نسبت به امریکا دانستند؛ آیا این تنها دستاورد برجام نشد؟ امام خطاب به عربها فرمودند: اگر صدام از ما فارغ شود سراغ شما خواهد آمد؛ آیا سراغ کویت نرفت؟ حضرت امام به آیتالله منتظری نوشتند شما در آینده مشغول نوشتن چیزهایی خواهید شد که عافیت خود را به باد خواهید داد. آیا ایشان ۱۷۰۰ خاطره علیه امام و انقلاب ننوشت؟ امروز نیز پس از خروج ترامپ از برجام ، مقام معظم رهبری ضمن فراخوان دولت آنان را به ایستادگی و تقویت روحیه دعوت کردند و با دادن اختیارات ویژه به سران قوا، با صراحت فرمودند: نه جنگ میشود و نه مذاکره میکنیم و در دیدار با مردم قم با صراحت فرمودند: آنان شدیدترین تحریمها را علیه ملت ما به راه انداختند و سنگینترین شکست را نیز خواهند خورد. حال سوال این است: آنان که دارای محاسبات دقیق علمی – تجربی هستند راز عدم دقت محاسباتشان چیست؟ از نگاه ما «ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم » نقش اساسی دارد که مقام معظم رهبری درباره امام فرمودند: «امام به نصرت الهی یقین داشت. ذرهای به خدا سوءظن نداشت، توکل مینمود و حرکت میکرد و همیشه هم پیروز بود.»، اما نگاه امریکاییها هم شنیدنی است. آنان (رئیس میز ایران در CIA) علت ناکامیها و سردرگمی در دستگاه محاسباتیشان را به دلیل زیر ارجاع میدهند؛ «آنچه همه تحرکات ما برای براندازی نظام ایران را با ناکامی مواجه ساخته است اعتقاد مردم ایران به ولایت فقیه است، زیرا ولایت فقیه برای ما و گنجینههای اطلاعاتی ما یک واژه بی تعریف است. به صورتی که نمیتوانیم میزان برد احکام ولی فقیه را پیشبینی کنیم.» این رمز پیروزی و عامل به هم ریختن محاسبات دشمن را قدر بدانیم. این داشته بومی است.