به گزارش مشرق، بازی ایران و چین تحت تاثیر نیمکت پُروزن دو تیم قرار دارد. در یک طرف کارلوس کیروش دیده میشود و در طرف دیگر مارچلو لیپی با سابقه قهرمانی در جام جهانی و لیگ قهرمانان اروپا.
این برای اولین بار نیست که فوتبال ملی و باشگاهی ایران، مربیای را حریف خود میبیند که سابقه قهرمانی در جام جهانی فوتبال را دارد. در این میان سه مصاف را باید معروفترین مصافها دانست.
بیشتر بخوانید:
۶ ملاقات جانانه ایران با چین در جام ملتها
رجزخوانی برای زاگالو
ایران در دهه ۷۰ میلادی قدرت مطلق فوتبال آسیا بود. مشتری ثابت المپیک و قهرمان همیشگی جام ملتهای آسیا. ایران با بدبیاری حضور در جام جهانی ۱۹۷۴ را از دست داد و در گام آخر مغلوب استرالیا شد. در آن دوران از آسیا و اقیانوسیه تنها یک تیم راهی جام جهانی میشد و جهانی شدن به سادگی این روزها نبود.
آن سالها کویت از ابرقدرتهای فوتبال قاره بود و نشانه آن را میتوان حضورش در جام جهانی ۱۹۸۲ دانست. به هر حال کویت برای متوقف کردن ایران، دست به دامن ماریو زاگالوی برزیلی شد. زاگالو، برزیل را قهرمان جام جهانی ۱۹۷۰ کرده بود و در آن دهه یکی از بزرگترین مربیان جهان به شمار میرفت. بازی با زاگالو یک اتفاق مهم به شمار میرفت. تقابل مهم ایران و زاگالو ابتدا در فینال جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۷۶ در تهران رقم خورد. در آن بازی زاگالو به حشمت مهاجرانی یک-صفر باخت. آن بازی را باید اولین ملاقات ایران با یک مربی قهرمان جهان در جام ملتها دانست. این رویارویی ادامه پیدا کرد.
فوتبال ایران برای حضور در جام جهانی ۱۹۷۸ بی تاب بود. هیچ تیمی در آسیا به اندازه ایران شایسته حضور در آرژانتین نبود. حریف اصلی ایران برای رسیدن به اولین جام جهانیاش کویت به نظر میرسید. ایران در همان شروع مسابقات جدال حیثیتی برابر کویت را برد تا شانس زاگالو را بسیار کم کند. بردی حیثیتی که آنقدر مهم بود که برای آن ترانهای هم ساخته شد، ترانهای پر از رجز خوانی که در بخشی از آن خوانده شده بود:
"توو برزیل مرد میدان بودی زاگالو........صاحب صدگونه عنوان بودی زاگالو"
شکست از فیل بزرگ
فیل بزرگ با قهرمانی در جام جهانی ۲۰۰۲ به تالار مشاهیر فوتبال جهان وارد شد، جالب اینکه ایران در جام جهانی ۲۰۰۶ برابر مربی مدافع عنوان قهرمانی قرار گرفت. لوئیس فیلیپه اسکولاری پس از قهرمان کردن برزیل در جام جهانی ۲۰۰۲ در جام جهانی ۲۰۰۶ روی نیمکت پرتغال نشست.
ایران و پرتغال در دومین دیدار مرحله گروهی مقابل هم قرار گرفتند. پرتغال با دو گل دکو و رونالدو ایران را شکست داد و سند حذف ایران را امضا کرد.
اسکولاری پس از این مصاف در ادامه مربی بنیادکار ازبکستان هم شد و چند مرتبهای مقابل تیمهای ایرانی قرار گرفت.
ملاقات دوباره با لیپی
مصاف پنجشنبه تیم ملی با مارچلو لیپی پس از بازی ایران-کویت ۱۹۷۶ دومین ملاقات ایران با یک مربی قهرمان جام جهانی در تاریخ جام ملتهای اسیاست. ایران البته اولین بار نیست که لیپی را به عنوان حریف می بیند.
در راه جام جهانی ۲۰۱۸ هم ایران و چین هم گروه بودند. در نهایت این ایران بود که با عبور از چین راهی روسیه شد. بازی رفت دو تیم در چین صفر-صفر شد در بازی برگشت هم ایران با تک گل مهدی طارمی، چین را در آزادی شکست داد و آرزوهای سرزمین اژدها را بر باد داد.