کد خبر 931065
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
عربستان

کشورهای عربی در جام ملت‌های آسیا نتایج مورد انتظار را نگرفته‌اند.

به گزارش مشرق، با پایان مرحله یک‌هشتم‌نهایی جام ملت‌های آسیا تنها ۲ تیم عربی درجامی به میزبانی یک کشور عربی باقی مانده‌اند.

اگر بخواهیم این عملکرد را با دستاورد اعراب در میزبانی قبلی امارات در سال ۱۹۹۶ مقایسه کنیم، متوجه افت آن‌ها می‌شویم چون در آن دوره ۳ تیم از ۴ تیم نیمه‌نهایی و ۴ تیم از جمع ۸ تیم یک‌چهارم‌نهایی از کشورهای عربی بودند. این بار اما تنها ۲ تیم امارات و قطر به جمع ۸ تیم برتر رسیده‌اند که نشان‌دهنده یک واقعیت ویژه است.

بیشتر بخوانید:

ماجرای بازیکن محروم عربستان چه بود؟

تداوم افت

به طور کلی فوتبال غرب آسیا که در دهه ۸۰ و بخصوص ۹۰ قدرت در قاره را در دست داشت، همزمان با افت عربستان و امارات و محو تدریجی کویت، دچار افت شدیدی شد. نیمه غربی قاره کهن از زمان شروع فدرتنمایی ایران در اواخر دهه ۶۰ به مدت ۲۴ سال قهرمان قاره بود؛ ۳ بار متوالی توسط ایران در سال‌های ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶، ۲ بار توسط عربستان در سال‌های ۱۹۸۴ و ۱۹۸۸ و یک بار توسط کویت در سال ۸۰. حتی پس از پایان موقت این امپراطوری با برتری ژاپن مقابل عربستان در فینال سال ۱۹۹۲، کشورهای غرب آسیا و اعراب در میزبانی امارات در سال ۱۹۹۶ قدرتنمایی کردند و ۴ نماینده این منطقه شامل عربستان، امارات، ایران و کویت به نیمه‌نهایی رسیدند. از نظر نمایندگان آسیا در جام‌جهانی هم در آن برهه اوضاع اعراب و غرب آسیا هم خوب بود. از سال ۱۹۷۸ (سال اولین حضور ایران در جام جهانی) تا قبل از جام‌جهانی ۲۰۱۰، اعراب همیشه حداقل یک نماینده در جام‌جهانی داشتند که با نرسیدن عربستان به جام‌جهانی ۲۰۱۰، سنت حضور همیشگی اعراب قاره آسیا در جام‌جهانی ۲۰۱۰ از بین رفت. این بار برای سومین مرتبه از سال ۱۹۹۶ (دومین بار متوالی) اعراب صاحب تنها ۲ نماینده (امارات و قطر) در معتبرترین جام ملی آسیا هستند.

اوضاع اعراب در جام ملت‌های آسیا

اگر بخواهیم وضعیت اعراب در جام ملت‌های آسیا را بررسی کنیم، به نتایج جالبی می‌رسیم. از وقتی جام ملت‌های آسیا دارای مرحله حذفی شد، فقط در همان دوره اول یعنی در سال ۱۹۷۲، هیچ عربی در جمع برترین‌ها حضور نداشت و از آن دوره به بعد همیشه حداقل یک تیم عرب زبان در مراحل حذفی حضور داشته است. اوج قدرتنمایی در سال ۱۹۹۶ شکل گرفت که ۳ تیم از ۴ تیم نیمه‌نهایی عرب بودند اما در سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ اعراب فقط یک نماینده در نیمه‌نهایی داشتند و این تعداد در سال ۲۰۰۷ به ۲ نماینده افزایش یافت. در سال ۲۰۱۱ آن‌ها نماینده‌ای نداشتند اما در دوره قبلی هر ۲ نماینده باقی مانده به نیمه‌نهایی رسیدند؛ هر چند هم امارات و هم عراق از رسیدن به فینال بازماندند.

منبع: وب سایت برنامه نود

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس