به گزارش مشرق به نقل از اتاق بازرگانی ایران، یک ماه پس از آنکه وزیر تجارت سوئیس اعلام کرد، این کشور به دنبال ایجاد یک کانال مالی مستقل برای ادامه تجارت با ایران است، اکنون خبرها از آماده شدن این سازوکار تازه حکایت دارد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس افزود: کانال مالی سوئیس آماده راهاندازی شده و ویژگیهای عملیاتی آن اعلام شده است اما فعلاً منتظر ورود پول ایران است.
شریف نظام مافی با اشاره به ضرورت تزریق پول به کانال مالی سوئیس گفت: در حال حاضر پولی متعلق به ایران در اروپا وجود ندارد و بیشتر پولهای ایران در کشورهای واردکننده نفت یعنی هند، عراق، چین و کره جنوبی است.
به گفته نظام مافی در صورت ورود پول نفت ایران از آسیا به اروپا، کانال مالی سوئیس بلافاصله آغاز به کار خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
۲۶۰ روز گذشت؛ خبری از کانال مالی نیست!
کانال مالی اروپا در مسیر مه آلود
وی بیان داشت: در دوره قبلی تحریمها زمانی که سوئیس قصد داشت، کانال مالی مشابهی راهاندازی کند، به بانکهایی که مجوز انتقال پول ایران را دریافت کرده بودند، ۲۴ ساعت فرصت داده شد تا پولهای ایران را از ژاپن به سوئیس منتقل کنند.
نظام مافی یادآور شد که در دوره قبل وزارت خزانهداری آمریکا مجوز لازم را صادر کرده بود و اکنون نیز انتقال پول نیازمند مجوز آمریکاست؛ موضوعی که طی ماههای گذشته محور مذاکرات دولت سوئیس با دولت آمریکا بوده است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوئیس در پاسخ به این سؤال که آیا زمانی برای عملیاتی شدن سازوکار مالی سوئیس در نظر گرفته شده گفت: «هنوز زمان مشخصی اعلام نشده اما همه چیز منتظر ورود پول از سوی ایران به این مکانیسم مالی است.»
به گفته نظام مافی دولت سوئیس بانک عامل را تعیین کرده اما هنوز به طور رسمی نام آن را اعلام نکرده است
وی بیان داشت: یکی از دو بانک هریتیج و بیسیپی وظیفه مدیریت نقل و انتقال پول را به عهده خواهد داشت؛ به اعتقاد من احتمالاً بیسیپی از سوی دولت سوئیس برای این کار تعیین شده است.»
نظام مافی با اشاره به نقش بانک بیسیپی در مبادلات مالی گذشته میان ایران و سوئیس گفت: بیسیپی قبل از تحریمها نقل و انتقال پولهای ایران به سوئیس را انجام میداد. این بانک با بانکهای ترکیه در ارتباط است و میتواند پولی که ترکیه بابت خرید نفت به ایران بدهکار است را به سوئیس منتقل کند.
رئیس اتاق مشترک ایران و سوئیس تاکید کرد که فعالیت کانال مالی سوئیس فعلاً برای صادرات دارو به ایران استفاده خواهد شد و در مرحله بعد صادرات غله را نیز در بر خواهد گرفت.
حدود ۶۰ درصد از صادرات سوئیس به ایران مربوط به صادرات دارو و تجهیزات پزشکی است و راهاندازی کانال مالی جدید برای تأمین داروی داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است.