کسانی که تحولات عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی را دنبال میکنند، اتفاق نظر دارند که شکاف گستردهای در سطح طبقات سیاسی شامل راستگراها و چپگراها و میانهرو ها به وجود آمده، به نحوی که نمیتوان نتایج ائتلافهای آینده بر اساس انتخابات زودهنگام را تا آخرین هفته قبل از انتخابات پیشبینی کرد.
بیشتر بخوانید:
واکنش رسانههای صهیونیستی به مصاحبه سیدحسن نصرالله +تصاویر
یاوهسراییهای نتانیاهو؛ ترس یا تهدید؟
با این وجود بسیاری اعتقاد دارند که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر کنونی رژیم صهیونیستی با وجود اینکه با خطر ناشی از ارائه دادخواست اتهامات در پرونده رشوه و فساد مالی مواجه است، اما همچنان بیشترین شانس را برای رسیدن به نخستوزیری مجدد رژیم صهیونیستی دارد.
برخی منابع اعتقاد دارند که نتانیاهو درپی اختلافات گسترده که در داخل ائتلاف حاکم در خصوص حضور عناصر افراطی متدین در ارتش اسرائیل به وجود آمده بود، مجبور به اعلام انتخابات زودهنگام شده و خود را در برابر تعداد زیادی از احزاب کوچک خواهد دید که باید با آنها برای تشکیل ائتلاف حاکم به توافق برسد. این بدان معنی است که ائتلاف شکننده دیگری شکل خواهد گرفت که قید و بندهای زیادی خواهد داشت.
برخی دیگر اعتقاد دارند که نتانیاهو به دنبال ورود به رقابتهای انتخاباتی در بهترین شرایط خواهد بود تا بتواند فشارهای به وجود آمده در نتیجه پروندههای قضایی خود را به حداقل برساند. او تلاش خواهد کرد تا فشار بر آویخای مندلبلت مشاور حقوقی کابینه و مسئول تحقیق در پروندههای فساد مالی خود را افزایش داده و او را مجبور کند که دادخواست در خصوص اتهامات نتانیاهو را قبل از برگزاری انتخابات ارائه ندهد، چرا که این اتفاق میتواند در روند انتخابات تاثیرگذار باشد.
این منابع همچنین تاکید دارند که نتانیاهو با برگزاری انتخابات سریع و ناگهانی تلاش دارد جلوی وحدت گروههای مخالف خود در خصوص برنامه سیاسی مشخص و مورد توافق را بگیرد.
الوف بن سردبیر روزنامه صهیونیستی هاآرتص در این رابطه میگوید که برگزاری زودهنگام انتخابات به نتانیاهو فرصت میدهد که بتواند ساختار کابینه را بار دیگر تشکیل دهد و بار دیگر رقبای خود را از میان راستگرا ها و چپگراها مهار کند، چرا که آنها به دنبال جایگاهی بهتر در تقسیم پستهای وزارتی در کابینه آینده هستند.
منابع دیگر به بحران موجود در داخل سرزمینهای اشغالی در میان گروههای مختلف اشاره کرده و میگویند که مخالفان کابینه موجود در اردوگاه چپگراها نظیر اردوگاه صهیونیستی و یش عاتید و دیگر گروهها دچار بحران هستند. آنها نمیتوانند جایگزینی برای لیکود و نتانیاهو انتخاب کنند، چرا که برنامه واضح و مشخصی برای قانع کردن افکار عمومی ندارند. راستگرایان نیز از محبوبیت قابل توجهی در برابر نتانیاهو برخوردار نیستند. حزب اجتماعی کولانو به رهبری موشه کحلون نیز جایگاه مناسبی در سرزمینهای اشغالی ندارد، چرا که نتوانسته به تعهدات خود عمل کند. به این ترتیب نتانیاهو در سایه فقدان وجود شخصیتهای تاثیرگذار در سرزمینهای اشغالی بار دیگر به عنوان قویترین نامزد برای تشکیل کابینه آینده مطرح است.
به این ترتیب به نظر میرسد نتیجه انتخابات زودهنگام پارلمانی در سرزمینهای اشغالی هر چه که باشد، همه بر این نکته توافق نظر دارند که نتانیاهو بار دیگر نخستوزیری رژیم صهیونیستی را برعهده خواهد گرفت، چرا که هیچ رقیب واقعی از میان گروههای سیاسی در برابر خود ندارد. او با وجود اینکه در معرض حملات شدیدی از سوی راستگرایان قرار دارد، اما اظهارات جریانهای راستگرا نشان میدهد که آنها اعتقاد دارند در کابینه آینده باید تحت پرچم نتانیاهو باشند. به همین علت آنها تلاش میکنند بیشترین حد ممکن از کرسیهای وزارتی را به خود اختصاص داده و شرایط مذاکرات برای ورود به ائتلاف آینده را برای خود بهبود بخشند.
در همین رابطه رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با برگزاری یک همهپرسی تاکید کرده است که حتی اگر دادخواست اتهامات نتانیاهو نیز ارائه شود، باز هم وی موفق خواهد شد رهبری ائتلاف کابینه را در دست بگیرد، ائتلافی که البته شکننده و با اکثریت ضعیف خواهد بود.