فاطمیون

چه چیزی باعث می‌شود که بعد از شکست مفتضحانه نیروهای تکفیری در سوریه و عراق علی رغم حمایت‌های همه جانبه آمریکا و قدرت‌های بزرگ اروپا چنین تحریم‌هایی صورت بگیرد؟

به گزارش مشرق، خزانه‌داری آمریکا هفته گذشته چندین مجموعه را به‌اتهام ارتباط و همکاری با جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم قرار داد. نام لشکر فاطمیون که متعلق به رزمندگان افغانستانی جبهه مقاومت اسلامی است، در این فهرست قرار دارد. تحریم‌های اعمال‌شده علیه این مجموعه‌ها ثانویه و در ارتباط با «مبارزه با تروریسم» بوده و اتباع و شرکت‌های آمریکایی را از ارتباط با مجموعه‌های تحریم‌شده منع می‌کند. اما چه چیزی باعث می‌شود که بعد از شکست مفتضحانه نیروهای تکفیری در سوریه و عراق علی رغم حمایت‌های همه جانبه آمریکا و قدرت‌های بزرگ اروپا چنین تحریم‌هایی صورت بگیرد؟ قطعاً این اقدام به خاطر اثرگذاری این گروه ضد تروریستی در بیرون راندن داعش از سوریه است. یادآوری آنچه فاطمیون در طی چند سال گذشته در جغرافیای مقاومت انجام داده است، می‌تواند دلیل کینه ورزی آمریکا را روشن تر برملا سازد.

بیشتر بخوانید:

بیانیه فاطمیون درباره تحریم جدید آمریکا

نحوه تشکیل فاطمیون

بیش از ۶ سال سوریه درگیر یک جنگ نیابتی شده بود. به غیر از ارتش سوریه، گروه‌های مقاومت از سایر کشورها برای مقابله با گروهک‌های تروریستی تکفیری راهی سوریه و عراق شدند. هدف آن‌ها نابود کردن تروریست‌هایی بود که با حمایت قدرت‌های بزرگی همچون آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی در سوریه و عراق به جنایات بیشماری دست زدند، از جانب همین قدرت‌ها تجهیز شده و با هدف آنان در این کشورها دست به تجاوز زدند. در جریان سوریه ۸۸ کشور جمع داعشی‌ها و تکفیری‌ها را تشکیل دادند و جبهه متحد کفار منافقین برای شکستن پل مقاومت تشکیل شده بود.

با حمله تکفیری‌ها به سوریه و در خطر قرار گرفتن حرم حضرت زینب (س)، افغانستانی‌های بسیاری که در سوریه بودند، از حرم اهل بیت (ع) دفاع کردند. همچنین افغانستانی‌های دیگری که در کشور افغانستان و سایر کشورها بودند به سوریه رفتند. فاطمیون یکی از نیروهای فعال شیعه و مبارز افغانستانی است که برای دفاع از حرم عقیله بنی‌هاشم حضرت زینب کبری و حضرت رقیه سلام الله علیهما در مقابل نیروهای داعش در سوریه تشکیل شد. مجاهدان افغانستانی سپاه محمد (ص) که در افغانستان در خط مقدم بودند و نیروهای تیپ ابوذر که در زمان دفاع مقدس کنار رزمندگان ایرانی به دفاع از اسلام پرداختند، هسته اولیه فاطمیون را تشکیل دادند.

در ابتدا این جمع برای تجدید خاطره آن دوران، هیئت مذهبی را تشکیل داده و جمعه هر هفته دعای ندبه برگزار می‌کردند. مدیریت این هیئت هم با ابوحامد بود. با آغاز تجاوز به خاک سوریه، در اولین نوبت یک گروه ۲۲ نفره به‌صورت داوطلبانه به این کشور رفتند. بعد از آن دو گروه ۱۵ نفره و ۲۲ نفره دیگر هم راهی سوریه شد. فاطمیون در سال ۱۳۹۲ هجری شمسی با استعداد یک گروهان اعلام موجودیت کرد، تبدیل به تیپ شد و پس از آن به خاطر بالا رفتن استعداد نیرو و توان عملیاتی لشکر شد. نخستین فرمانده و موسس فاطمیون، شهید علیرضا توسلی اهل افغانستان، با نام جهادی ابوحامد بود که سال ۹۳ به شهادت رسید. ابوحامد می‌گفت: «در اسلام مرزهای جغرافیایی معنایی ندارد و ما هر جا مسلمان و مظلومی مورد ظلم قرار بگیرد، آنجا از مظلوم دفاع خواهیم کرد.»

در جریان تصرف بلندی‌های اطراف لاذقیه (مناطقی که مدت‌ها در دست تروریست‌ها بود و کاری از جانب ارتش و نیروهای حزب‌الله بر نمی‌آمد)، شخص سید حسن نصرالله به رزمندگان فاطمیون تبریک گفت. جوانان افغانستانی میان رزمندگان مقاومت به شجاعت و نترس بودن معروفند. مشهور است که می‌گویند فاطمیون، لشکری است که تروریست‌ها از آنان می‌ترسند، تا جایی که گاهی برخی گروه‌های دیگر وقتی می‌خواهند در مقابل تکفیری‌ها جلو بروند و پیشروی کنند از فاطمیون می‌خواهند که پرچمشان را گرفته و با خود ببرند و دشمن به‌گمان اینکه رزمندگان فاطمیون به‌سراغشان می‌آیند ترسیده و فرار کنند.

نخستین عملیات فاطمیون

نخستین عملیات فاطمیون سال ۹۲ انجام گرفت. در این عملیات حدوداً ۱۳ نفر حضور داشتند. به آن‌ها گفته بودند که چند خانه را بگیرند و آن رزمندگان از آن حد فراتر رفته و منطقه بیشتری را گرفته بودند. چون بار اولشان بود که مستقل عملیات می‌کردند، کسی باور نکرده بود که جلوتر از حد معمول را گرفته باشند. سید حکیم از یکی از خانه‌ها بیرون می‌آید و می‌گوید که: «من در خیابان هستم. من را ببینید دیگر نشانه‌ای از این بیشتر؟ با بی‌سیم که می‌گویم قبول نمی‌کنید.» و بعد وقتی وارد جاده می‌شود و همان زمان تکفیری‌ها با تیر او را می‌زنند و زخمی می‌شود.

یگان تک تیراندازان فاطمیون

تک تیراندازان فاطمیون از جمله گروه‌های تأثیرگذار با تجهیزات ارتقا یافته در نبرد با تکفیری‌ها بوده‌اند. تک تیراندازان فاطمیون پس از گذراندن دوره آموزشی فنون و شیوه‌های نبرد به‌عنوان بازوی محرک رزمی وارد میدان رزم شده و کنار سایر یگان‌های فاطمیون مشغول به فعالیت شدند. هم اکنون لشکر فاطمیون برترین یگان تک تیرانداز را در منطقه دارد که به جرأت می‌توان گفت حتی حزب‌الله نیز این چنین یگانی را در اختیار ندارد. ناگفته نماند که فکر تشکیل این یگان از شهید بزرگوار رضا بخشی (فاتح) جانشین فرمانده فاطمیون بود.

مهمترین عملیات‌های لشکر فاطمیون

اگر بخواهیم به مهمترین عملیات‌های لشکر فاطمیون در سوریه اشاره کنیم، از عملیات لاذقیه در ارتفاعات کسب، عملیات آزادسازی شهر ملیحه در دمشق، عملیات دیرالعدس در درعا، عملیات تل قرین در درعا، عملیات بصری الحریر در درعا، نبرد پالمیرا و عملیات آزادسازی شهر البوکمال می‌توان یاد کرد.

نبرد پالمیرا

همه اهمیت تدمر به باستانی بودن آن نیست و دسترسی‌اش به مناطق مختلف سوریه از یک سو و میزان ذخایر گازی و نفتی موجود در آن از سوی دیگر بر اهمیت دوچندان این شهر افزوده است. اهمیتی که گروه‌های تروریستی تکفیری حاضر در سوریه به خوبی بر آن واقف بودند و از همان روزهای اول حضور در سوریه به دنبال تصرف این شهر برآمدند.

اردیبهشت ۱۳۹۴ بود که مراکز اعلامی و تبلیغاتی داعش اعلام کردند، پالمیرا به دست عناصر این گروه تروریستی سقوط کرده است. داعش با حضور در این شهر علاوه بر توحش در رویارویی با آثار باستانی، توانست مواضع خود را برای رسیدن به دمشق و اطراف آن مستحکم ساخته و از منابع مالی حاصل از درآمدهای نفتی و گازی آن بهره جست. حالا دیگر آزادسازی تدمر و مناطق اطراف آن برای رزمندگان محور مقاومت به بحثی کلیدی تبدیل شده بود تا آنچه در توان دارند بگذارند و هر چه می‌توانند تروریست‌های تکفیری را از شعاع اطراف حرم حضرت زینب (س) دور کنند.

یک سال بعد و در اردیبهشت ۱۳۹۵ رزمندگان فاطمیون وارد عرصه نبرد پالمیرا شدند و توانستند در کنار رزمندگان مقاومت این شهر را به طور کامل آزاد کنند. خبر آزادسازی «حلب» همه جهان اسلام و محور مقاومت را غرق شادی کرد اما داعش از این فضای ایجاد شده استفاده کرد و در هوای مه‌آلود آن روزهای تدمر، بار دیگر تدمر را اشغال کرد. نیروهای ویژه فاطمیون در قالب تیپ حضرت ابوالفضل عباس (ع) بار دیگر عازم نبرد تدمر شدند و پس از نزدیک به ۴ ماه نبرد سخت و جانانه در نهایت وارد شهر تدمر شده و این شهر را بار دیگر از چنگال تروریست‌های تکفیری داعش خارج کردند.

آزادسازی البوکمال

۲۱ نوامبر ۲۰۱۷ در پی پیروزی تاریخ‌ساز جبهه مقاومت اسلامی عراق و سوریه بر فتنه تروریسم تکفیری و پایان یافتن سیطره داعش که با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی صهیونیستی در "ابوکمال" رقم خورد. آزادی کامل شهر البوکمال به‌معنای پایان کار داعش بود و بخش قابل توجهی از این فتح بزرگ به‌دست رزمندگان افغانستانی لشکر فاطمیون رقم خورد. نیروهای لشکر فاطمیون که وظیفه اصلی مبارزه با تروریست‌های داعش در شهر مهم و استراتژیک البوکمال را به‌عهده داشتند. آن‌ها در جریان این عملیات موفق شدند که تعدادی از تروریست‌های داعش را به اسارت خود دربیارود. همچنین در پاکسازی مناطق حومه این شهر از لوث تروریست‌ها نیز تا اخرین قدم حضور داشته و تلاش کردند.

عملیات دیرالعدس

دیرالعدس شهری استراتژیکی در جنوب سوریه و در نزدیکی مرزهای فلسطین اشغالی است. ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ رزمندگان فاطمیون پس از نبردی سنگین که چند روز به طول انجامید موفق شدند شهر دیرالعدس را از وجود تکفیری‌ها پاکسازی کنند و همچون خیلی از عملیات‌های دیگر، به عنوان خط شکنان محور مقاومت وارد شهرهای در اشغال تکفیری‌ها شوند. عملیات دیرالعدس نقطه عطفی در تاریخ مجاهدت‌های رزمندگان فاطمیون و محور مقاومت بود که زمینه‌ساز عملیات‌های هباریه و تل قرین شد.

عملیات تل قرین

تل قرین منطقه‌ای در سوریه است که موقعیت استراتژیک و حساسی دارد و این حساسیت به خاطر نزدیکی ۱۵ کیلومتری به مناطق اشغالی فلسطین است. این نزدیکی باعث شده بود که تروریست‌های مورد حمایت رژیم صهیونیستی این نقطه را به عنوان مرکز ثقل دیده‌بانی و برای اشراف بر سایر مناطق انتخاب کنند. همه این‌ها دلایلی بود که توجه و تمرکز بر تل قرین بیش از سایر مناطق قرار بگیرد. وقتی تل قرین توسط رزمندگان فاطمیون آزاد شد، دشمن آشفته شد و تحمل این شکست برایش خیلی سنگین بود تا جایی که برای به دست آوردنش دست به عملیات‌های مختلفی زد.

برخی فرماندهان مقاومت نقل کردند که وقتی تل قرین به تصرف رزمندگان مقاومت درآمد، شاهد بودیم که چگونه موشک‌ها یکی پس از دیگری از سوی مناطق اشغالی فلسطین به تل قرین شلیک می‌شود و این یعنی اسرائیل مستقیماً وارد جنگ شده بود. هرچند حدود ۱۷ شهید از رزمندگان فاطمیون برای حفظ این موقعیت منحصر به فرد جبهه مقاومت، جان خود را فدا کردند، اما اجازه ندادند دوباره این منطقه به چنگ تروریست‌ها بیفتد. نهایتاً در حال و هوای ایام فاطمیه سال ۹۳، در تل قرین؛ ۱۵ کیلومتری حائل مرز اسرائیل، فاتح و ابوحامد در همین عملیات به شهادت رسیدند.

امنیت بخشیدن به جبهه مقاومت از رزمندگان شهید گرفته و می‌گیرد، شهدایی که سرافرازانه به‌سوی همرزمانشان شتافته و به آنان می‌پیوندند. تعداد رزمندگان و فرماندهان لشکر فاطمیون که در این نبرد چند ساله به شهادت رسیدند، کم نبودند و حتی به دلیل حضور بی نظیر رزمندگان در مناطق درگیری سوریه، شاید بیشترین تعداد شهدای جبهه مقاومت را از آن خود کرده‌اند. یادآوری و معرفی برخی از شهدای شاخص فاطمیون خالی از لطف نیست:

شهید ابوحامد

شهید علیرضا توسلی معروف به ابوحامد از رزمندگان دوران جهاد در افغانستان بوده که سال‌ها پیش به همراه خانواده خود به ایران مهاجرت کرده و در مشهد مقدس زندگی می‌کرد. فرمانده فاطمیون، سردار علیرضا توسلی اهل افغانستان ملقب به ابوحامد بود که سال ۹۳ بدون سر به سوی یاران شهیدش شتافت و توسط تروریست‌های تکفیری به شهادت رسید. همسر ابوحامد با تکیه بر گزارشات همرزمان او معتقد بود که او با شلیک خمپاره از سرزمین‌های اشغالی و با آتش صهیونیست‌ها به شهادت رسیده است و داعشی‌ها بعد از عقب‌نشینی به سرزمین‌های اشغالی متواری شده بودند.

شهید فاتح

سردار شهید رضابخشی، معاون فرماندهی تیپ پر افتخار فاطمیون، جوان ۲۸ ساله رعنا، کارشناسی علوم اسلامی داشت و به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی حرف می زد. در منطقه سوریه او را به اسم "فاتح" می‌شناختند. در عتیبه، ملیحه، درعا، غوطه شرقی و حلب نقش آفرینی زیادی داشت. خیلی اوقات پیکر مطهر شهدا را از زیر تیرباران دشمن به دوش می گرفت و به پشت خاکریز منتقل می‌کرد، خیلی از مجروحان جنگی را چندین کیلومتر روی دوش خود می‌کشید و از مهلکه نجات می‌داد.

در طول مدت دوسال عملیات‌های زیادی را فرماندهی کرد. مهمترین پیروزی فاتح، عملیات ملیحه بود، ملیحه منطقه ای بسیار استراتژیک در شرق دمشق و اولین منطقه از غوطه شرقیه، در شمال منطقه زینبیه و حرم حضرت زینب (س) است، که از ابتدای جنگ سوریه دست مخالفین بود. نیروهای حزب الله لبنان پس از چندین عملیات نتوانستند منطقه را آزاد کنند، ارتش سوریه هم نتوانست. این منطقه از آن روی اهمیت داشت که مشرف به حرم بی بی زینب بود و هر از گاهی خمپاره‌های داعش به نزدیکی‌های حرم می‌رسید و بیم آن می‌رفت که از همین ناحیه به حرم حمله کنند. عاقبت فاطمیون در یک عملیات این منطقه را آزاد کرد. مجروح شده بود به او گفتند: «بگذار بقیه بروند؛ تو نرو» گفت: «یک دست دادم، سرم هم برود نمی گذاریم دست داعش به زینبیه برسد، سرمان به فدای حضرت زینب (س)» سردار علیرضا توسلی (ابوحامد)، فرمانده تیپ فاطمیون به همراه شهید رضا بخشی (فاتح) معاون فرماندهی تیپ فاطمیون در استان درعا، جنوب سوریه منطقه تل قرین بر اثر شلیک خمپاره به شهادت رسیدند.

شهید حجت:

شهید محمدرضا خاوری با نام جهادی «حجت» از مجاهدان افغانستانی و فرمانده ارشد لشگر فاطمیون بود. او در جریان دفاع از حرم حضرت زینب (س) به صورت داوطلبانه به سوریه رفت. شهید خاوری از دوستان نزدیک شهید علیرضا توسلی (ابوحامد)، فرمانده لشکر فاطمیون و شهید ایرانی این لشکر با نام مصطفی صدرزاده و عنوان جهادی «سید ابراهیم» بود. شهید خاوری یکی از موسسان این لشکر بود که با سِمَت های مختلفی از جمله مشاور عملیاتی در قرارگاه حلب، فرماندهی عملیات لشکر فاطمیون در محور دمشق، مسئولیت پشتیبانی لشکر و فرماندهی گردان الزهرا (س) که خودش آن را نامگذاری کرده بود، در سوریه جهاد می‌کرد. او سرانجام در سن ۳۵ سالگی در جریان یک عملیات نظامی در ۲۷ مهر ۹۴ به شهادت رسید. پیکر مطهر او همزمان با سالروز واقعه ۱۳ آبان، در مشهد مقدس به خاک سپرده شد.

شهید سید حکیم:

سردار شهید سید حسن حسینی با نام جهادی سید حکیم، یکی از فرماندهان ارشد و از بنیانگذاران لشکر فاطمیون بود که به عنوان معاون فرمانده تیپ دوم لشکر سرافراز فاطمیون ایفای وظیفه می‌کرد. سیدحکیم در ابتدای امر مسئولیت فرماندهی یگان اطلاعات و عملیات فاطمیون را از سوی سردارشهید ابوحامد عهده دار شد. نیروهایی که با سیدحکیم کار کردند و آموزش دیدند هر کدام بعدها توانستند فعالیت‌های عمده‌ای را در فاطمیون سازماندهی کنند. او در جبهات غوطه شرقی، حران، احمدیه، زمانیه، خیبرها (از یک تا ده)، دیر سلمان، دیر ترکمان، سیلو، حجیره، حماء، ادلب، تل شهید و تل خطاب به خوبی فرماندهی میدانی می‌کرد و در اکثریت عملیات‌ها پیروز بود. بعدها از طرف ابوحامد به حماء اعزام شد و معاونت فرماندهی تیپ دوم لشکر فاطمیون را پذیرفت و سرانجام در ۱۶ خرداد ماه سال ۹۵ به شهادت رسید.

شهید رئوف

«محمد اکرم ابراهیمی» با نام جهادی «رئوف» جانشین تیپ امام رضا (ع) بود. رئوف، جهاد در راه خدا را از سپاه محمد (ص) در افغانستان آغاز کرده بود و تجربه حضور در میادین مبارزه را از افغانستان داشت. او سال ۷۵ به سپاه محمد (ص) پیوست. تخصص در کار تخریب از مهارت‌هایی بود که او در آموزش‌های نظامی‌اش در سپاه محمد (ص) آموخت. تا جایی که مدتی این مهارت را به رزمندگان تازه کار آموزش می‌داد. همانجا هم بود که با سید حکیم آشنا شد و دوستی‌اش با او ادامه پیدا کرد و تا شهادت ادامه داشت. رئوف بعداً به دعوت ابوحامد و سید حکیم وارد فاطمیون شد و حضور فعالی در این لشکر داشت تا نهایتاً در ۱۹ آذرماه ۹۶ توسط تروریست‌های تکفیری در پاکسازی شهر البوکمال در استان دیرالزور سوریه به شهادت رسید.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۱
    16 4
    اللهم صل علی محمد و ال محمد
  • IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۱
    11 5
    ماشاالله حزب الله.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس