به گزارش مشرق، اوایل زمستان امسال کشف اشیاء و آثار تاریخی از جمله دو خمره بزرگ که با حواشی وجود سکه در داخل آنها رقم خورده بود باعث مطرح شدن سئوالاتی بین علاقهمندان به تاریخ ری باستان شده بود.
این دو خمره که در حین ساخت و ساز یک بنای مسکونی در یکی از محلات شهر ری کشف شده بود با پیگیری میراث فرهنگی تهران و حضور باستانشناسان به نتایجی علمی و باستانشناسی رقم خورد.ببینید
عکس / کشف خُمرههای عتیقه در شهرری
در این رابطه سعادتی - کارشناس باستانشناسی شهرری در توضیح کاوشهای جدید در این محل مذکور؛ در وهله نخست به جزئیات محتوایی دو خمره بزرگ دوران سلجوقی پرداخت و گفت: این دو خمره بزرگ برای کاربری نگهداری مواد غذایی بوده و با عمری حدود هزار سال، به هیچ عنوان داخل آنها سکهای وجود نداشت.
این باستانشناس با تشریح کشف مقدار قابل توجهی شیشههای قدیمی، سفال، گلدانهای شکسته و استخوانهای حیوانات در محل کاوش عنوان میکند: در ادامه کاوشها به آثار یک حمام قدیمی رسیدیم و همچنان نیز کاوش تا چند روز دیگر ادامه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: شهرری جزو بقایای تاریخی ری باستان محسوب میشود و متعاقباً بسیاری از بافتها و در زمین این منطقه آثار تاریخی نهفته است.
گفتنی است ری باستان در طول تاریخ، ۳ بار پایتخت ایران بوده است و از منظر تاریخی و باستانشناسی، دارای اهمیت هویتی و فرهنگی بسیاری است.