سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
«علی شکوریراد» درباره دستاوردهای انقلاب به خبرنگار انگلیسی چه گفت؟
«علی شکوریراد»، فعال اصلاحطلب و دبیر کل حزب اتحاد ملت به تازگی طی اظهاراتی در جمع اصلاحطلبان شهر قم با بیان اینکه اگرچه در بیان دستاوردهای انقلاب افراط میشود اما بسیاری از این آمارها هم درست است، گفت:
اخیراً خبرنگار انگلیسی فایننشنال تایمز برای مصاحبه با بنده به دفترم آمده بود در حالی که عصا به دست داشت و بعد از پایان مصاحبه عکسهای قبل و بعد از عمل پای خود را که در انگلیس انجام شده بود، به من نشان داد. من همان جا به او گفتم که ما واقعاً در بیمارستان سینای تهران بهتر از انگلیس عمل میکنیم و اگر در ایران تحت درمان بودید خیلی زودتر خوب میشدید و مشکلتان به اینجا نمیرسید.
وی تصریح میکند: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از نظر پزشکی واقعاً رشد کردیم و از بسیاری از کشورهای پیشرفته عقب نیستیم و حتی میتوان گفت از بسیاری از کشورهای اروپایی بهتر هستیم؛ چطور میتوانیم این پیشرفتها را نبینیم؟
به گزارش کانال امتداد (ارگان حزب اتحاد ملت) شکوریراد در عین حال در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرده است: صداوسیما علاوه در بیان دستاوردهای انقلاب به صورت افراطی و غیر واقعی عمل میکند!
*شکوریراد در حالی به یک دستاورد کوچک انقلاب اسلامی اشاره کرده است که بایستی به صحبتهای او به مثابه یک قطره آب در بیابان سیاهنمایی اصلاحطلبان از ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی نگاه کرد.
در واقع اگرچه همین ذره از اشاره به مثبتات و دستاوردهای انقلاب نیز که به مدد تخصص پزشکی شکوریراد حاصل آمده، جای خرسندی دارد اما انتظار واقعیتر این بود و هست که آقای شکوریراد و دوستان او به ابعاد دیگری از پیشرفتهای انقلاب اسلامی نیز اشاره کنند.
ابعاد دیگری مثل ارزان بودن درمان در ایران به نسبت انگلستان، ارزانترین بودن نان و سوخت در ایران، بهبود ضریب جینی در ایران، کاهش نرخ بیکاری و غیره.
ابعادی که اگر مورد اشاره ستاد جریان سیاسی خاص قرار بگیرند کشور از شرایط خطر «فتنه اقتصادی» عبور خواهد کرد و فعالان ستادی اصلاحطلب دیگر مظنون به ایجاد شرایط فتنه آینده نخواهند بود.
شکوری راد همچنین در حالی به غیر واقعی بودن بیان برخی از دستاوردهای انقلاب در صدا و سیما اشاره کرده که نگفته است کدامیک از دستاوردهای گفته شده در صدا و سیما در هفتههای اخیر مصداق این غیر واقعی بودن است؟!
***
رهبری به آمریکا پاسخ مثبت بدهد!
لجبازی با راهپیمایی ۲۲ بهمن مردم
«علیمحمد نمازی»، فعال اصلاحطلب و عضو حزب کارگزاران سازندگی به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته است:
برای اینکه امید به مردم برگردد و اعتماد متقابل بین مردم و حاکمیت تقویت شود و آمادگی ذهنی برای ایفای یک نقش بهتر در بین مسئولان و استفاده از آن به نفع مردم رشد پیدا کند من فکر میکنم که فقط مقام رهبری میتوانند این نقش را ایفا کنند چراکه هرسه قوه دارند راه خودشان را میروند.
او با بیان اینکه باید چند کار انجام شود اظهار میکند:
اول نوید بهبود برخی نظارتها برای انتخابات سال آینده مجلس است و دیگری بحث پاسخ مثبت به درخواست مذاکره آمریکا با ایران است که میتواند در فضای اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد، سوم هم قول تشکیل یک شورای بازنگری قانون اساسی برای بازنگری آن است. این سه کار میتواند قطار انقلاب را که کمی از ریل خود خارج شده را به ریل خود بازگرداند. [۱]
* قبل از نمازی، علی شکوریراد نیز در مقطعی دیگر کشور را دچار حالت «بحران فزاینده» توصیف کرده و مسئول وضع موجود را هم رهبری نظام معرفی کرده بود .[۲]
اصلاحطلبان همچنین برجام را نیز تصمیم رهبری نظام عنوان میکنند!
این رفتار مسبوق به سابقه در صدر اسلام نیز رخ داد و حامیان و فدائیان حکمیت پس از رؤیت شکست طرح خود؛ بلافاصله عنوان کردند که امیرالمؤمنین (ع) هم در شکست حکمیت شریک است و او نیز باید توبه کند.
ما همچنین قضاوت درباره اظهارات نمازی را به مخاطبان محترم وا میگذاریم و به بیان دو نکته بسنده میکنیم:
یکم: بحث ناامید شدن مردم و بیاعتمادی آنها به حاکمیت؛ پروژهای منتال و نه واقعی و در چارچوب القائات جنگ روانی جریان سیاسی خاص علیه نظام اسلامی است که پس از اغتشاشات دیماه ۹۶ مورد ماساژ و تکرار معاریف اصلاحطلب قرار گرفت.
این در حالی است که بحث ناامیدی مردم اولاً قابل اندازهگیری و تعیین میزان و مقیاس نیست و ثانیاً نشانههایی دارد مثل عدم حضور مردم در راهپیماییهای حمایت از نظام، خارج شدن نقدینگی مردم از بانکها، رعایت نشدن قوانین موضوعه کشور توسط مردم، تشکیل باندهای مافیایی و غیره.
نشانههایی که هیچیک در ایران وجود ندارد اما اصلاحطلبان همچنان بر ناامید بودن مردم اصرار میورزند!
جالب آنکه اظهارات نمازی درست در روز برگزاری پرشکوه راهپیمایی ۲۲ بهمن و مبهوت ماندن جهانیان از اقیانوس پشتیبانی مردم از ولایت فقیه و نظام اسلامی منتشر شده است.
دوم: از القایی بودن مفهوم «بحران اقتصادی» و توهم شرایط ناخوب کشور که اصلاحطلبان بر آن اصرار دارند همین بس که راه حلهای امثال نمازی صرفاً در مقولات سیاس بازانه و آنهم مقولاتی که کشور را دودستی به آمریکا و اذناب داخلی او تقدیم میکند؛ خلاصه شده است.
آقای نمازی و دوستان او باید بدانند که اولاً تجربه برجام برای هفت پشت ایران و ایرانی بس بود تا بدانند ثمره دل بستن به آمریکا برای رهایی از مشکلات چیست؟!
و ثانیاً مسئله امروز مردم نه بازنگری در قانون اساسی، نه مذاکره با آمریکا و نه نظارت بر انتخابات که «اصلاحطلبان» هستند...
کسانی که ناکارآمدیهای دولت فعلی را در دامن رأی مردم گذاشتند، مجلس و شورای شهری اینچنین دوستداشتنی پدید آوردهاند و مسببالاسباب وضع موجود و گرانیها و مشکلات اقتصادی هستند اما به جای عذرخواهی از مردم و اعلام بازنگری عمومی در نحوه سیاستورزی خود؛ به دنبال مذاکره همچنان با آمریکا و دادن «آدرس خیابان» به مردم برای طرح اعتراضات اقتصادی که خود پدید آوردهاند، هستند...
گفتنیست، پیش از این، حسین مرعشی نیز راه حل مشکلات کشور را «رفع حصر» عنوان کرده بود ![۳]
***
«اصقلاب و حق عزل» آنچه حجاریان برای ولنتاین میخواهد
«سعید حجاریان»، فعال اصلاحطلب و از عاملان وضع موجود به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با یک سایت اینترنتی اصلاحطلب، با بیان اینکه مردم ایران خواهان انقلاب نیستند، گفته است:
شاید بهتر باشد، مرز میان انقلاب و اصلاح را کمرنگ در نظر بگیریم و بجای آن از کلمه «اصقلاب» استفاده کنیم. اصقلاب انواع مختلفی دارد و اگر بهخوبی انجام بگیرد، تحولخواهان میتوانند از انقلاب اجتناب کنند.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به دو مقوله جمهوریت و دموکراسی در نظام جمهوری اسلامی ایران اظهار میکند: دموکراسی
مقولهای مشکک است و مراتب مختلفی دارد. امریکا، ایرلند، سوئد، پاکستان و… همگی دموکراسی هستند اما درجات مختلفی دارند. در کنار دموکراسی، ما اصطلاحاتی مانند شبهدموکراسی، نیمهدموکراسی، دموکراسی خودمانی و دموکراسی نظامی داریم و باید ببینیم هدف چیست. من معتقدم دموکراسی ممتنع نیست اما باید مشخص کنیم، «دمو» به چه کسانی اشاره دارد. وضعیت دمو در جهان به مرور تکمیل و تثبیت شد و ایران هم راهی جز این ندارد. من زمان هاشمی گفتم، اگر فقط دو نفر یعنی رئیسجمهور و رهبری عدالت سیاسی را بپذیرند، دموکراسی تمهید میشود. در آن حالت، مکلاها دیر به بازی سیاست دموکراتیک وارد میشوند اما دموکراسی بیبازگشت پدید میآید.
حجاریان میافزاید:
«به باور من، حداقل مرتبه دموکراسی، ابطالپذیری و یا به تعبیری "حق عزل" است. اگر چنین نسبتی برقرار شد، دموکراسی پدید میآید و من به احقاق چنین حقی، خوشبین هستم .»[۴]
*به باور ما منظور حجاریان از حق عزل و ابطالپذیری مقوله «تجدید نظر مردم در انقلاب» و امکان عزل رهبری در فرایندهای غیر نخبگانی است.
دو مقولهای که حجاریان طی سالهای اخیر پیرامون هر دو مشخصاً صحبتهایی را ارائه کرده است.
او که معتقد است «بیاخلاقی از بالا تزریق میشود» و «جامعه ایران در شرایط عامالبلوی قرار گرفته است» پیش از این اظهار کرده بود که روش فعلی انتخاب رهبری عقلانی و حقوقی نیست ![۵]
حجاریان در تکمیل پازل تئوری خود برای طرح مسئله عزل رهبری، همچنین مدتی قبل نیز در صحبتهایی از این گفت که «ولایت فقیه» مطلقه نیست و امر مولوی (اجبار شرعی) هم ندارد .[۶]
دومین مراد حجاریان از معنای حق عزل نیز میتواند بحث تجدید نظر در انقلاب توسط مردم باشد.
مقولهای که طی ۶ سال گذشته توسط شخص او و شخص علیرضا بهشتی مطرح شده است.
حجاریان زمانی درباره این معنی نوشته بود:
«تأسیس دولت بر اساس دیدگاه فلسفی "جان لاک" مبتنی بر مالکیت است. بر اساس این دیدگاه مردم حق خود را برای صیانت از حقوقشان- تا حدی که آزادی خودشان سلب شود- به حاکم واگذار میکنند؛ حالا میتوان این پرسش را مطرح کرد که اگر بخواهیم قراردادی را فسخ کنیم شرایط چگونه است؟ آیا عقد قرارداد دوطرفه است یا شروطی دارد که نمیتوان آن را فسخ کرد؟! میتوان گفت هر عقد، شروط ضمن عقد خود را دارد که طرفین آن را حین انجام قرارداد میپذیرند؛ مانند حق طلاق و حق تحصیل که زن و مرد حین عقد ازدواج لحاظ میکنند…لذا میتوان گفت تعهد به قانون اساسی شرط ضمن عقد مردم و دولت است .»[۷]
صورت دیگر سخن حجاریان درباره حق عزل آنست که لطفاً اثری از ولایت فقیه و اسلام نباشد و گزینههای حاضر در سبد انتخاب مردم نیز هیچ تأثیری از اسلام و شرع نپذیرفته باشند!
جالب آنکه او و تنی دیگر از اصلاحطلبان خواستههای خود را صورت آوانگارد دموکراسی و مشروعیت نیز عنوان و صراحتاً تأکید میکنند که نظام اسلامی ایران در جمهوری ناقص و در دموکراسی و مشروعیت نیز دچار بحران است!
گفتنیست این صحبتهای حجاریان در آستانه برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن منتشر شد...
***