به گزارش مشرق، آیت الله مجتهد شبستری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به دستور کار روز شنبه این مجمع جهت صدور رای نهایی درباره پذیرش نظر مجلس و یا شورای نگهبان در مورد لایحه الحاق کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی گفت: وظیفه قانونی مجمع تشخیص مصلحت این است که مصالح و مفاسد مصوبات مورد اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان را بررسی کنند و طبق مصلحت کشور نظر یکی از آن دو را بپذیرد.
وی در واکنش به اظهارات روز گذشته محمود واعظی رئیس دفتر رئیسجمهور که در جمع خبرنگاران گفته بود اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام لوایح مربوط به FATF را نپذیرد باید نتیجه آن را که فشار بیشتر بر کشور است، بپذیرد گفت: وقتی مجمع تشخیص مصلحت نظام به این نتیجه برسد که مصوبهای زیانهایش از فواید آن برای کشور بیشتر است، قطعاً فقط طبق مصلحت کشور نظر خود را خواهد داد، نه معیار پذیرش عواقب یا مسئولیت نتایج.
مجتهد شبستری در ادامه گفت: مجلس به این نتیجه رسیده است که الحاق به کنوانسیون پالرمو به سود کشور است و این مصوبه با ایرادهایی از سوی شورای نگهبان مواجه شده است و روز شنبه مجمع بر اساس مصالح کشور وظیفه قانونی خود را در پذیرش نظر یکی از این دو نهاد اتخاذ خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
اعضای مجمع تشخیص چه نظری درباره "پالرمو" دارند؟
تهدید اعضای مجمع تشخیص از سوی واعظی
زمان احتمال نهایی شدن پالرمو در مجمع تشخیص
وی با تاکید بر اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام به صورت چشم بسته درباره اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان نظر نمیدهد، تصریح کرد: سخنانی از این دست که مجمع باید مسئولیت تصمیمگیری خود را بپذیرد منطبق با قوانین، اختیارات و وظایف تفکیک شده برای نهادهای دیگر نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اکثر اعضای مجمع دقیقا مصوبه الحاق کشور به مصوبه پالرمو را بررسی و مطالعه کردند و همه جهات آن را در نظر گرفتند و استنباط ما این است که جمع زیادی از اعضا زیانهای این کنوانسیون را از منافع آن برای کشور بیشتر میدانند.
وی ادامه داد: موافقان میگویند که الحاق به کنوانسیون پالرمو گامی در جهت حل مشکلات تحریمی است اما در واقع ما را با یک خود تحریمی مواجه میکند چرا که ما امروز بخشی از نفت خود را از مسیرهای غیررسمی و دور زدن تحریمها انجام میدهیم و الحاق به پالرمو ما را از این راه میانبر باز میدارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو همه اطلاعات و اسرار مالی ما برای بیگانگان روشن میشود گفت: علاوه بر آن نهادهایی از جمله حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق و حتی سپاه پاسدار جزو مصادیق تروریسم قرار میگیرند از این رو ما معتقدیم اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام نظر مجلس را درباره مصوبه پالرمو بپذیرد مشکلات خطرناکی گریبان کشور را خواهد گرفت.