به گزارش مشرق، پیروزی تراکتور مقابل استقلال در حالی رقم خورد که در ابتدا به نظر میرسید اشکان خورشیدی تاثیر چندانی در این نتیجه ندارد اما صحبتهای وینفرد شفر در نشست خبری باعث شد تا استقلالیها بار دیگر به داور معترض شوند. شفر در میان خبرنگاران گفت: در همه جای دنیا، وقتی بازیکن وارد قسمت هواداران میشود، باید کارت زرد بگیرد. اگر بازیکن ما هم چنین کاری کند و کارت زرد بگیرد، درست است. دژاگه به سمت قسمت هواداران رفت و هواداران به سمت او نیامدند. نمیخواهم درباره داوری منفی صحبت کنم. شاید آن صحنه را ندید. بعد از بازی هم عذرخواهی کرد و مسئلهای نیست.
وقتی کاستا اخراج شد
پس از صحبتهای سرمربی آلمانی تیم استقلال، موجی در شبکههای اجتماعی علیه داور مسابقه به وجود آمد و هواداران تیم استقلال با مثالهایی از این دست، روی ادعای شفر صحه گذاشتند. آنها ویدئوی خوشحالی پس از گل دیگو کاستا مقابل ختافه را به صورت گسترده بازنشر کردند و از اخراج این بازیکن در آن صحنه نوشتند.
در شرایطی که بازهم تصور میشد داور مرتکب اشتباهی بزرگ شده، مثالهایی در نقض صحبتهای شفر نیز در رسانهها منتشر شد که البته متعدد نیز بودند و همچنین میتوان مثالهای دیگری نیز برای آن به دست آورد. در بازی همین هفته رئال مادرید و آژاکس، حکیم زیاش گلزن تیم هلندی به سمت هواداران رفت و خوشحالی پس از گلش را با آنها تقسیم کرد. او نیز همچون دژاگه کاملاً به قسمت هواداران رفت اما دامیر اسکومینا کارت زردی به زیاش نشان نداد.
بنجامین ویلیامز دژاگه را اخراج میکرد؟
۴ سال قبل در جام ملتهای آسیا، ایران و عراق در دیداری حساس و سرنوشت ساز به مصاف هم رفتند. این بازی در مرحله یک چهارم نهایی برگزار میشد و تیم ایران موفق شد با گل دقایق پایانی مرتضی پورعلی گنجی تعداد گلهایش را به عدد ۲ رسانده و از شکست فرار کند. پورعلی گنجی جوان پس از گل به سمت طرفداران ایرانی دوید و گلش را با آنها تقسیم کرد و حتی شدت خوشحالی اش به قدری بود که رنگ پیراهن او به نوعی تغییر پیدا کرد، اما حتی داور سخت گیر استرالیایی هم مدافع تیم ملی را اخراج نکرد!
قانون در این باره چه میگوید؟
میتوان برای این صحنه ۱۰۰۰ مورد از فوتبال اروپا آورد که در راستای ادعای استقلالیها یا در جهت تصمیم داور باشد اما چیزی که باید به آن اتکا کرد، قانون فیفا است. فیفا در این باره میگوید:
خروج از زمین برای شادی گل، مستحق دریافت جریمه نیست اما بازیکن باید در کمترین زمان ممکن به زمین برگردد.
مواردی که بازیکن باید کارت بگیرد:
- بالا رفتن از فنس جدا کننده زمین
-گرفتن ژست تحریک کننده یا توهین آمیز
- پوشاندن سر یا صورت با ماسک یا چیزهای مشابه
- درآوردن پیراهن یا پوشاندن سر با پیراهن
-تاخیر در شروع دوباره بازی
داوران باید بازیکنی که باعث تاخیر در شروع دوباره بازی میشوند را با کارت جریمه کنند.
حالا با تمام این تفاسیر این را هم باید در نظر گرفت که این بازی در حضور ۸۰ هزار هوادار برگزار میشد و فوتبال دوستان این را هم باید در نظر بگیرند. چند سال پیش در بازی تراکتورسازی و نفت، فغانی آندرانیک تیموریان را به خاطر تاخیر در شروع بازی جریمه کرد و آندو در ادامه یک کارت زرد دیگر هم گرفت و اخراج شد اما پس از آن فغانی به شدت تحت فشار و تهدید قرار گرفت و تا همین سال قبل نیز هیچ وقت به تبریز نرفت! اکنون با توضیحات مفصلی که ارائه شد، این طرفداران فوتبال هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند؛ آیا دژاگه باید اخراج میشد؟
نظر کارشناسان داوری:
سعید مظفری زاده: به هیچ عنوان حرکت اشکان دژاگه اخطار نداشت. بازیکن زمانی اخطار میگیرد که از فنسهای کنار زمین بالا برود؛ وگرنه اینکه برای شادی گل به سمت تماشاگران برود، اخطاری در قانون پیش بینی نشده است. در لیگ برتر انگلیس هم بارها شاهد بودیم که بازیکنان سمت تماشاگران میروند و با آنها دست میدهند.
داوود رفعتی: دژاگه در صحنه شادی گل حرکت نادرستی انجام نداد که باعث تحریک تماشاگران شده باشد و کاملاً رفتاری عادی داشت که نمیتواند باعث دریافت کارت زرد شود. در مسابقه لهستان و سنگال در جام جهانی هم بازیکن لهستان چنین حرکتی را انجام میدهد اما میبینیم که جریمه نمیشود.
ابراهیم میرزابیگی: وقتی یک بازیکن بعد از گل حرکت تحریک آمیزی انجام بدهد، پیراهنش را در بیاورد و یا از فنسها بالا برود باید کارت زرد دریافت کند.
نوید مظفری: اگر بازیکن از فنس بالا برود، کارت زرد میگیرد که این صحنه شامل چنین اتفاقی نبود.
حیدر سلیمانی: در قانون آمده، اگر بازیکن از فنس یا نردههای دور زمین بالا برود، حتماً باید اخطار بگیرد. ورزشگاه یادگار امام پله دارد و دژاگه هم از پلهها بالا رفته است. در قانون چنین چیزی نیامده است که در صورت بالا رفتن از پله جریمه ای صورت بگیرد. فکر میکنم نمونه مشابهی در ورزشگاههای خارجی نداشته باشیم.