به گزارش مشرق، رادیکالهای آزاد به طور طبیعی در بدن تشکیل میشوند و در واقع نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای روزانه نظیر ورزش و متابولیسم ایفا میکنند. اما وجود میزان بالا رادیکالهای آزاد در بدن میتواند خطرناک باشد چراکه با آسیب به سلولها میتوانند منجر به سرطان شود.
بیشتر بخوانید:
شایعترین علائم کمخونی
جزئیات بازرسی از واحدهای تولیدی پفک
بدن برای مقابله با رادیکالهای آزاد شروع به تولید مقادیری آنتی اکسیدان های موردنیاز میکند و فرد میتواند از طریق یک رژیم غذایی سالم، بخصوص میوهها و سبزیجات رنگی، بقیه آنتی اکسیدان های لازم را دریافت کند.
آنتی اکسیدان های معروف غذایی و منابع این ماده عبارتند از:
• بتا کاروتن: هویج، کدو، سیب زمینی شیرین.
• لیکوپن: گریپ فروت صورتی، گوجه فرنگی (پخته شده)، هندوانه.
• لوتئین: بیشتر سبزیجات سبز برگ سبز.
• سلنیوم: غلات، منابع پروتئین، آجیل، حبوبات.
• ویتامین A: کره، تخم مرغ، شیر، کبد.
• ویتامین C: انواع توتها، پرتقال و دیگر مرکبات، طالبی، فلفل دلمهای، کلم بروکلی، کلم، پاپایا، گوجه فرنگی.
• ویتامین E: بادام، فندق، سایر مغزیجات آجیلی، و دانهها و روغن شان.
توتها بیش از هر میوه دیگری دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدان هستند. کلم و اسفناج از منابع اصلی در گروه سبزیجات بشمار می ایند.