وی با تاکید بر اینکه ۶ ماه بعد صادراتی در کشور وجود نخواهد داشت گفت: کاهش صادرات که در چند ماه گذشته کلید خورده، آغاز این روند است و شما خواهید دید در صورت اصلاح نشدن این وضعیت، دیگر صادراتی نداریم. مثلاً همین الان ۳ ماه است که من هیچ صادراتی نداشتهام؛ تعطیلیم.
بیشتر بخوانید:
اسپانیا و امارات نصف زعفران ایران را به نام خود صادر میکنند
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با انتقاد از ناکارآمدی سامانه نیما برای صادرکنندگان گفت: آقایان بانک مرکزی میگویند صادرکننده باید ارز خود را بیاورد در سامانه «نیما»؛ خب کسی که در آنسوی مرزهای کشورمان خریدار کالای صادراتی ما است، «نیما» نمیشناسد؛ «نیما» برای او وجود خارجی ندارد؛ «نیما» دفتر دستکی است که آقایان راه انداختهاند و چند صراف را دور هم جمع کردهاند و اسمش را گذاشتهاند «نیما»؛ درحالیکه طرف خارجی و خریدار کالای صادراتی ما میگوید، شما بانک معتبر معرفی کنید تا پول صادراتتان را به آن بانک واریز کنم. در چنین شرایطی من پول صادراتم را چطور وارد کشور کنم؟
عسگراولادی در پاسخ به این سوال که چه راهی برای تغییر این شرایط وجود دارد تاکید کرد: راهش این است که «نیما» را از مسیر صادرات حذف کنند؛ یعنی صادرکننده جواز صادراتیاش را بدهد به واردکننده و با هم توافق کنند.
وی با انتقاد از تخصیص ارز دولتی و فسادآور بودن ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی در شرایط امروز یک حماقت است و نهایتاً دولت ناچار است تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند و ارز دولتی محکوم به حذف است. شما نگاه کنید الان چند نرخ در بازار ارز وجود دارد؟
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با بیان اینکه امروز شرایط به گونهای شده که تهیه ارز برای سفر هم مشکل است گفت: همین الان در شهر دبی نمایشگاهی بزرگی به نام GULLFOOD در حوزه موادغذایی درحال برگزاری است، ولی به دلیل مشکل تامین ارز سفرشان نمیتوانند در این نمایشگاه حضور پیدا کنند؛ خب وقتی به نمایشگاه نروند و خریدارشان را نبینند، طبیعی است که نمیتوانند اجناسشان را بفروشند و صادراتی داشته باشند.
عسگراولادی در پایان در خصوص چشمانداز آینده صادراتی کشور گفت: اگر این سیستم اصلاح نشود، شرایط بهار خیلی سخت خواهد بود و بهار سختی در پیشِرو خواهیم داشت.