به گزار ش مشرق، آیتالله صادق آملی لاریجانی در مراسم تودیع از ریاست قوهقضائیه که با حضور مسئولان لشگری و کشوری برگزار شد، با اشاره به گسترش بکارگیری فناوریهای نوین در دوره ریاست خود بر دستگاه قضایی اظهار کرد: با تمام تنگناها و مشکلات بودجهای، معاونت فناوری قوهقضائیه توانست پیشرفت فوقالعادهای در حوزه بکارگیری فناوریهای نوین داشته باشد.
وی با اشاره به راهاندازی سامانههای متعدد از جمله سامانه مدیریت پروندههای قضایی، سامانه ابلاغ الکترونیک، سامانه نظارت الکترونیکی و ... گفت: امروز قوهقضائیه یکی از پیشروترین دستگاهها در زمینه استفاده از فناوریهای نوین است.
بیشتر بخوانید:
۱۰ عملکرد شاخص ۱۰ سال مدیریت قضایی آملیلاریجانی
رئیس سابق قوهقضائیه یکی دیگر از اقدامات دستگاه قضایی در حدود ۱۰ سال گذشته را کمک به اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی خواند و افزود: یکی از وظایف ما در این ظرف زمانی، این است که اجازه ندهیم اشتغال از بین برود. وقتی کارخانهها و مراکز تولیدی در کشور با مشکل سرمایه و نقدینگی مواجه می شوند، نباید بگذاریم این کارخانهها تعطیل و کارگران بیکار شوند. البته داشتهایم کسانی را که معوقات بانکی داشتند و سرمایه ملی را هدر دادند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: در این ارتباط روسای کل دادگستریها مسئول شدند با همکاری استانداریها و بانکها برای حل مشکل کارخانهها کمک کند و امروز استانهای نمونهای در این حوزه داریم که روسای دادگستری در راستای جلوگیری از تعطیلی کارخانهها و مراکز تولیدی، تلاش بسیار کردند.
رئیس سابق قوهقضائیه به موضوع احیای حقوق عامه اشاره کرد و ادامه داد: حقوق عامه یکی از ظرفیتهای مهم در قانون اساسی است که بر عهده قوهقضائیه گذاشته شده و کاری هم که دادستانها به طور عادی مثلاً در بحث جنگلها و زمینخواری یا پیگیری آلودگی هوا انجام میدهند، در زمینه است.
آملی لاریجانی افزود: در این راستا، با کمک دادستانی کل کشور، پیشنویسی تهیه و در چند جلسه مسئولان عالی قضایی به تصویب رسید و به صورت دستورالعمل نظارت و پیگیری حقوق عامه ابلاغ شد. فکر میکنم اگر روی این دستورالعمل یک مقدار شود، میتواند تبدیل به قانون شود.
رئیس سابق قوهقضائیه یکی دیگر از اقدامات خود در حدود ۱۰ سال گذشته را تشدید نظارتها خواند و گفت: تاسیس معاون نظارت و بازرسی در دیوان عالی کشور، از افتخارات این دوره است.
آملی لاریجانی همچنین با اشاره به برخورد قاطع و گسترده با فساد افزود: فساد در کشور وجود دارد اما ارزیابیها باید عادلانه باشد؛ گرچه عدهای تحت عنوان فساد سیستماتیک سیاهنمایی کردند اما همان موقع گفتم این حرفها نادرست است.
وی در ادامه به موضوع فضای مجازی اشاره کرد و گفت: یکی از منشاءهای وقوع جرم، همین فضای مجازی است. نمیتوان فضای مجازی را بست و هیچ وقت هم دستگاه قضایی مخالف استفاده از فضای مجازی نبوده است؛ حتی جزو کسانی هستم که بیش از سایر روسای دیگر قوا، از فضای مجازی استفاده میکنم.
رئیس سابق قوهقضائیه با بیان اینکه هیچ وقت ادعا نکردیم، در فضای مجازی بسته شود اضافه کرد: فضای مجازی باید مدیریت شود و حتی این کار در کشورهای اروپایی هم صورت میگیرد. واقعاً عقل نمیپذیرد یک کشوری که بنیان آن انقلاب اسلامی است، تمام اطلاعات خود را این طور در اختیار بیگانه قرار دهد.
آملی لاریجانی تأکید کرد: ما نمیگوییم اتوبان را به خاطر یک تصادف ببندید اما وقتی یک اتوبانی صدها نقطه مشکلدار دارد، باید فکری به حال آن کرد. در استفاده از فضای مجازی باید مدیریت کنیم و نباید فضای کشور را این طور برای هجمه دشمن باز بگذاریم.
وی تاکید کرد: در حالی که نیروهای مسلح ما با تمام قوا در حال دفاع از تمامیت ارضی کشور هستند، دشمن در پستوهای خانههای ما نفوذ کرده و همه نوع حمله به نسل جوان و نوجوان انجام میدهد.
رئیس سابق قوهقضائیه در ادامه گفت: یک وقتی دشمن میآید و میگوید دختر رئیس قوهقضائیه جاسوس است. چه میشود کرد؟ صبیه ما وقتی جایی میرفت میگفتند از زندان آزاد شدی؟ مرخصی گرفتی؟ در درون کشور یک مسئول که قسم خورده بود از قانون اساسی صیانت کند، میگوید مگر دختر من جاسوس است یا من ۶۳ حساب دارم؟
آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه تعریض مستوجب تعزیر است اضافه کرد: یک وقتی یک فردی از من حلالیت طلبید که گفتم با خود تعهد و عهد کردم، هیچ کسی را که تهمت زده باشد، حلال نخواهم کرد.