به گزارش مشرق، «سلطان احمد بن سلیم» رئیس هیأت مدیره شرکت «بنادر بین المللی دوبی» در سفر به «آستانه» پایتخت قزاقستان با «عسکر مامین» نخست وزیر جدید این کشور دیدار و در مورد گسترش همکاری در زمینه های مختلف رایزنی و گفتوگو کردند.
در دیدار مامین و سلطان احمد بن سلیم، چشمانداز سرمایه گذاری های این شرکت امارتی روی پروژه های جدید زیربنایی در بنادر قزاقستان و بخشهای تدارکاتی بررسی شد.
بیشتر بخوانید:
واکنش قاسمی به بیانیه ضد ایرانی امارات
در پایان این دیدار، بین دولت قزاقستان و شرکت بنادر بینالمللی دوبی ۲ سند همکاری در مورد مناطق ویژه اقتصادی «بندر آکتائو» و «خارگس - دروازه شرق» به امضا رسید.
این شرکت امارتی در حال حاضر در زمینه مدیریت بندر «آکتائو» (ترمینال و انبار اصلی قزاقستان در دریای خزر) و همچنین منطقه ویژه اقتصادی «خارگس - دروازه شرق» (ترمینال کانتینری) که در مرز قزاقستان-چین قرار داشته و نقطه اولیه ترانزیت قطار های باری ترانس اوراسیا به شمار می رود، مشغول ارائه خدمات است.
شرکت بنادر بین المللی دوبی، سومین اپراتور در سطح جهانی با ۴ میلیارد دلار درآمد ناخالص در سال ۲۰۱۷ و بیش از ۷۸ ترمینال در زمینه مدیریت بنادر خدمات ارائه می دهد.
این شرکت طی سالهای اخیر در قزاقستان و از جمله در مناطق ساحلی خزر حضور فعال داشته است.
«نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان در سفر ماه مارس سال ۲۰۱۸ به «ابوظبی» با مقامات عالیرتبه امارت در خصوص توسعه همکاری های اقتصادی و ترانزیتی مذاکره کرد که در پی آن ۲ موافقتنامه در مورد خرید و مدیریت منطقه ویژه «آکتائو» و «خارگس» در قزاقستان به امضا رسید.
بر این اساس، ۵۱ درصد سهام منطقه ویژه اقتصادی «آکتائو» و ۴۹ درصد سهام منطقه ویژه اقتصادی «خارگس» که نقش مهمی در تقویت روابط تجاری در امتداد جاده جدید ابریشم (از چین به اروپا) ایفا می کنند، به شرکت بنادر بین المللی دوبی واگذار شد.
بدین ترتیب، این شرکت امارتی به صورت برنامه ای حضور خود در قزاقستان را تقویت داده و در حال تبدیل شدن به یکی از بازیگران مهم در بخش حمل و انتقالات و تدارکات در حوزه دریای خزر می باشد.
نکته قابل تامل این است که شرکت بنادر بین المللی دوبی با رژیم صهیونیستی ارتباط نزدیک داشته و سلطان احمد بن سلیم در ماه اوت سال گذشته میلادی با هدف تقویت روابط تجاری بین بنادر امارت و اسرائیل به تلآویو سفر کرده و با مقامات این رژیم دیدار و گفت و گو انجام داده بود.
شرکت بین المللی بنادر دوبی روابط قوی با برخی شرکت های بزرگ رژیم صهیونیستی از جمله شرکت «تسیم» به عنوان بزرگ ترین شرکت حمل و نقل دریایی این رژیم دارد.
بنا به نوشته مجله صهیونیستی «جویش کرونیکل»، امارت متحده عربی در سال ۲۰۰۶ توافقی با اسرائیل برای حمایت از شرکت بنادر بینالمللی دوبی جهت انعقاد قراردادهای بزرگ برای اداره بنادر در دنیا امضا کرد که از جمله بارزترین این قراردادها اداره ۶ بندر در آمریکایی شمالی بود.
امارات متحده عربی در کنار عربستان سعودی ۲ کشور پیشگام برای عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی می باشند.
برخی تحلیلگران معتقدند این شرکت امارتی ضمن حضور خود در حوزه خزر همزمان منافع رژیم صهیونیستی و آمریکا را نیز دنبال خواهد کرد.