به گزارش مشرق، مراسم آغاز به کار رسمی خبرگزاری بینالمللی «ایرانپرس» و راهاندازی چند پروژه معاونت برونمرزی همچون "العالم سوری" امروز سهشنبه بیست و هفتم فروردینماه با حضور مدیران ارشد سازمان صداوسیما در مرکز همایشهای صداوسیما برگزار شد. عبدالعلی علیعسکری رئیس صداوسیما، حجت الاسلام محسن قمی معاون امور بینالملل دفتر مقام معظم رهبری، پیمان جبلی معاون برونمرزی صداوسیما و رضا علیدادی معاون فنی بههمراه جمعی از کارمندان و اهالی رسانههای خارجی از حاضران در این مراسم بودند.
پیمان جبلی معاون برونمرزی رسانهملی درباره راهاندازی و پخش آزمایشی شبکه العالم سوریه گفت: میدانید که پیروزی جبهه مقاومت در سوریه علیرغم همه محاسباتی که به هر حال دشمنان مقاومت در رأس آنها آمریکا، اسرائیل و متحدانشان مخصوصاً کشورهای مرتجع عربی داشتند، رقم خورد، اتفاقی که شاید کمتر کسی پیشبینی میکرد و بیشتر منتظر بودند که بعد از چند ماه یا چند سال مقاومت زمین بخورد و دولت سوریه سرنگون بشود، اما این اتفاق بهکوری چشم آنها اتفاق نیفتاد و جبهه حق {جبهه مقاومت} پیروز شد. این صلابت و پایداری که الگوی بلامنازعی بهشمار میرود بایستی بسط و گسترش پیدا کند، به همینخاطر در تثبیت این افتخار و موفقیت در حوزههای فرهنگی به این نتیجه رسیدیم که بایستی کارهای ویژهای صورت بگیرد.
وی تأکید کرد: ما بهعنوان رسانههای جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی موظف بودیم که نقش کوچکی در این راستا ایفا کنیم. شبکه العالم سوریه با این رویکرد از چند ماه پیش پخش آزمایشی خودش را شروع کرد. به این دلیل نامش را العالم سوریه گذاشتیم که شبکه "العالم" را در طول سالهای فعالیتش در منطقه، بهعنوان تریبون رسانههای ایران ویژه مخاطبین عربزبان میشناسند و تاکنون توفیقات بسیار بزرگی کسب کرده است. العالم همان اندازه که در عراق، لبنان و کشورهای منطقهای شناختهشده است در کشور سوریه هم "العالم" را میشناسند، لذا از عنوان "العالم" استفاده کردیم. از طرفی سوریه نیازمند شبکهای مستقل بوده تا توانمندیها، ظرفیتها و پیروزیهای جبهه مقاومت را بهرخ جهانیان بکشانیم، حتی ظرفیتهایی که در آینده در حوزههای مختلف اقتصادی، سرمایهگذاری و ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی که کشور سوریه بهدست میآورد نیاز به برجستهسازی دارد که این شبکه راهاندازی شد.
او همچنین بهعنوان اولین سخنران مراسم افتتاحیه تصریح کرد: ما قربانی تصویرسازی غلط کشورهای غربی هستیم و ایرانپرس قرار است تصویرسازی صحیح از واقعیتهای کشور و منطقه و کشورهای مستقل را ارائه کند که توسط رسانههای دنیا منعکس نمیشود. ما امروز میخواهیم تصویر واقعیتهای جمهوری اسلامی را در آستانه چهلساله دوم انقلاب به دنیا عرضه کنیم. ایران پرس با بیش از یک سال فعالیت آموزشی با هدف ارائه تصویر درست به کشورهای دنیا تأسیس شده است. این اولین خبرگزاری تصویری کشور است و ما در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، دفاعی و… تصاویر را تا اطلاع ثانوی بهصورت رایگان در قالب گزارشهای خبری بدون خبرنگار در اختیار رسانههای خبری دنیا و رسانههای داوطلب قرار میدهیم.
جبلی همچنین از فعالیت رسمی شبکهای برای آفریقاییها سخن گفت و بیان کرد: رسانه جمهوری اسلامی با شبکه «هوسا تیوی»، بعد از یک سال فعالیت آموزشی پخش رسمی و ۲۴ ساعته خود را شروع میکند و امیدوارم شاهد پخش ماهوارهای این شبکه هم باشیم. این شبکه ناظر بر استعدادها و فرصتها در آفریقاست.
در ادامه حجتالاسلام محسن قمی با اشاره به فعالیت شبکههای معاونت برونمرزی مثل العالم و پرستیوی و رویکردهای آنها در بحث مذاکرات هستهای و تحولات سوریه از مدیران صداوسیما تشکر و بیان کرد: همه اینها مطالبات نظام از صداوسیما بوده است. راهاندازی «ایران پرس» و «هوسا تیوی» و «العالم سوری» همراه با ابتکار و خلاقیت در زمانی صورت گرفته است که با مشکل مالی مواجهیم و این مهم جز با همت بلند امکانپذیر نیست و خواهش میکنم همانطور که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم نکتهای را با عنوان جبران ضعف رسانهای بیان فرمودند این اتفاقات رسانهای در عرصههای دیگر حوزه بینالملل هم شکل بگیرد. موفقترین رسانه در طول تاریخ، انبیاء بودند و همچنین انسانهایی که راه انبیا را طی کردند و اگر فعالان رسانه خودشان پیامی نداشته باشند نمیتوانند ادعا کنند که در این راستا قدمی برداشتهاند.
عبدالعلی علیعسکری رئیس صداوسیما با سخنانی شروع رسمی شبکه «العالم سوری» را اعلام کرد و خطاب به متولیان این شبکه گفت: شما دارید یک شبکه تراز بالا را ارائه میکنید. این شبکه بسیار مهم است و میتواند در شرایط فعلی سوریه اثرات خوبی داشته باشد. انشاءالله این شبکه پل ارتباطی بین ملت ایران و کشور دوست و برادر سوریه باشد. امیدواریم این شبکه تقویتکننده جبهه مقاومت و تلاش در جهت دستیابی سوریه به آرمانهای بلندش باشد. ما با توکل به خداوند و توسل به امیر مؤمنان (ع) فعالیت رسمی این شبکه را آغاز میکنیم.