کد خبر 952578
تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۶
متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان/ اجاره بها ۱۹ درصد رشد کرد

با نزدیک شدن به موعد نقل و انتقال در بازار مسکن،‌ نرخ اجاره‌بها در حال افزایش است. در این بین دولتی‌ها مشاوران املاک را یکی از عوامل گرانی اجاره‌بها معرفی می‌کنند.

به گزارش مشرق، با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات بازار مسکن، نرخ اجاره‌بها به تأسی از افزایش قیمت حدود ۱۰۰ درصدی مسکن و البته نرخ سود بانکی در سال گذشته را به خود گرفته است. گرچه رئیس اتحادیه مشاوران املاک بر این باور است که افزایش نرخ اجاره در سال جاری ۱۰ تا ۲۰ درصد خواهد بود، اما بررسی‌ها حکایت دیگری را بازگو می‌کند. در مناطق ۲۲ گانه تهران که عملاً مقیاسی برای تعیین قیمت مسکن در سراسر کشور به شمار می‌رود، نرخ اجاره‌بها سیر صعودی در پیش گرفته است.

بیشتر بخوانید:

میزان رشد اجاره‌بها از جنوب تا شمال تهران

اقداماتی برای کنترل بازار اجاره‌بهای مسکن

مطابق آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی متوسط اجاره‌بهای یک متر مربع واحد مسکونی سال ۹۵ در مناطق ۲۲ گانه ۲۳ هزار و ۵۴۴ تومان بوده، به عبارت دیگر اجاره ماهانه یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری با احتساب پول پیش آن به نرخ‌های سال ۹۵ حدود ۲ میلیون و ۳۵۴ هزار تومان بوده است. در منطقه یک اجاره یک مترمربع واحد مسکونی ۴۰ هزار و ۹۷۵ هزار تومان و در منطقه ۲ و ۳ به ترتیب نرخ اجاره ۳۳ هزار و ۴۰۲ تومان و ۳۹ هزار و ۲۷۳ تومان بوده است.

در منطقه ۶ اجاره ماهانه یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری ۳ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان بوده است. کمترین نرخ اجاره‌بها برای هر مترمربع واحد مسکونی مربوط به منطقه ۱۹ با ۱۱ هزار و ۸۹۰ تومان بوده؛ اجاره ماهانه یک دستگاه آپارتمان ۱۰۰ متری در این منطقه یک میلیون و ۱۸۹ هزار تومان بوده است.

حال به سراغ نرخ‌های جدید اجاره‌بها می‌رویم که برگرفته از سامانه املاک و مستغلات کشور است؛

در منطقه یک محله حکمت یک واحد مسکونی ۱۲۴ متری با رهن ۵۰ و اجاره ماهانه ۶.۸ میلیون تومان ثبت قرارداد شده است. با تبدیل پول پیش (به ازای هر یک میلیون تومان ۳۰ هزار تومان) مستاجر این واحد مسکونی ماهانه ۸.۳ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کند. در همین منطقه و محله امام زاده قاسم گلاب‌دره واحد ۹۰ متری با پول پیش ۲۶۰ میلیون تومانی اجاره داده شده است، یعنی اجاره ماهانه ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی.

به منطقه ۲ می‌رویم؛ در گیشا یک واحد مسکونی ۹۵ متری با شرایط ۷۰ میلیون رهن و ۴.۲ میلیون تومان اجاره ماهانه ثبت قرارداد شده است. در واقع مستاجر این واحد مسکونی با تبدیل پول پیش ماهانه ۶.۳ میلیون تومان اجاره به مالک پرداخت می‌کند. رهن یک واحد به مساحت ۱۱۲ متر مربع ۲۵۰ میلیون تومان بوده، یعنی اجاره ماهانه بیش از ۷.۵ میلیون تومانی. آپارتمان ۱۳۰ متری با شرایط ۱۵۰ میلیون رهن و ۴.۵ میلیون تومان ماهانه اجاره داده شده است. به عبارت دیگر اجاره ماهانه این واحد مسکونی در گیشا ۹ میلیون تومان است.

همچنین در این منطقه یک واحد حدود ۱۰۰ متری با شرایط رهن ۲۳۰ میلیون تومانی و ماهانه ۱.۵ میلیون تومان اجاره داده شده است. به عبارت دیگر مستاجر این واحد مسکونی ماهانه ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان اجاره بها می‌پردازد.

در منطقه ۳ نیز وضعیت همین‌گونه است؛ رهن یک واحد مسکونی ۱۰۰ مترمربعی واقع در دروس ۳۲۰ میلیون تومان است یعنی اجاره ماهانه ۹.۶ میلیون تومانی. رهن و اجاره ماهانه یک واحد مسکونی ۱۰۰ متری در اختیاریه به ترتیب ۳۰ و ۳.۷ میلیون تومان است. این بدان معناست که مستاجر ماهانه ۴.۶ میلیون تومان اجاره پرداخت می‌کند.

یک واحد مسکونی ۸۰ متری در منطقه ۶ (قائم مقام) با رهن ۲۵۰ میلیون تومان اجاره داده شده، یعنی اجاره ماهانه ۷.۵ میلیون تومانی. در امیرآباد رهن یک واحد مسکونی ۱۰۴ متری ۳۰۰ میلیون تومان بوده که ۲۲ فروردین قرارداد آن بین مالک و مستاجر امضا شده است. اجاره هر مترمربع این آپارتمان ۸۶ هزار و ۵۷۶ تومان و اجاره ماهانه ۹ میلیون تومان است.

*مقصر نابسامانی بازار اجاره مسکن کیست؟

اول دیماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی در یک برنامه تلویزیونی سخنانی تامل‌برنگیزی را درباره بازار اجاره مسکن و مشاوران املاک بیان کرد. محمد اسلامی درباره اجاره‌بهای مسکن گفته بود: ‌ «این موضوع واقعاً موضوعی است که حساسیت دارد و نمی‌توان در مورد آن توقع داشت که با مداخله دولت روند متفاوتی پیش بیاید.در بازار اجاره مسکن سوداگری وجود دارد. در آژانس‌های مسکن، مباحث اجاره بها را به بحث بازدهی پول در بازار پول متصل می‌کنند. وقتی چنین مولفه‌ای در کار است، به هر نحوی که بخواهیم به آن وارد شویم، نتوانستیم خدمت پابرجا و درستی را به اجاره نشین‌ها ارائه دهیم. سوداگری متاسفانه وجود دارد و قیمت اجاره بها متاثر از آن است.»

وی افزود: «چیزی که ما باید بر روی آن وقت بگذاریم این است که بتوانیم اتحادیه آژانس‌های املاک را به رویه‌ای برای تنظیم بازار اجاره مسکن هدایت کنیم، به نحوی که بتوان محل مراقبتی از حقوق طرفین ایجاد کنیم. بالاخره هم مالک و هم مستاجر حقوقی دارند که باید رعایت شود.»

*واکنش مشاوران به اظهارات وزیر

در واکنش به اظهارات وزیر راه و شهرسازی، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک گفته بود: ‌نگاه وزارت راه و شهرسازی به مشاوران املاک، سازمان نظام مهندس ساختمان، سازمان نظام کاردانی، مهندسان، به همه اتحادیه‌های مرتبط با صنعت ساختمان و… باید نگاهی باشد که این‌ها را از جنس و بدنه خود بدانند.

حسام عقبایی با بیان این‌که تنها ایرادی که می‌توان به مشاوران املاک یا انبوه‌سازان در این رابطه گرفت به نبود یک هماهنگی با وزارت راه و شهرسازی برمی‌گردد که البته در این مسئله نیز ما قصوری نداشته‌ایم، افزود: وزارت راه متولی بخش مسکن کشور است و نباید توپ کم‌کاری‌های خود را به زمین اتحادیه بیندازد.

وی تاکید کرد: باید موارد آسیب‌شناسی شود و با ابزار قوانین بازار مسکن را ساماندهی کرد. وقتی بانک مرکزی می‌گوید مسکن ۹۰ درصد گران شده مشاور املاک می‌تواند بگوید رشد قیمت نداشته‌ایم. مشاوران باید واقعیت‌ها را به مردم بگویند.

وی با بیان این‌که مشاوران املاک هیچ نقشی در افزایش قیمت مسکن ندارند، گفت: رابطه معنادار بین عرضه و تقاضای مسکن نقش موثری در کنترل قیمت‌ها دارد. در آذرماه امسال حجم معاملات حدود ۶۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته کاهش یافته که این نشان می‌دهد متقاضیان مصرفی در بازار حضور ندارند که عامل آن افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها بوده است.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    8 2
    علی برکت الله با برجام همه چیز حل شده !
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    12 2
    مقصر من هستم . خخخ
  • فرید IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    9 2
    مقصر بانکها هستند که با خرید بیش از 2500000 واحد مسکونی تقاضای خریدمسکن را افزایش می دهند تا ازاین طریق قیمت مسکن را افزایش داده و به سود های هنگفت به قیمت ضرر جامعه و مستاجرها برسند . بنگاه دارها هم به فکر درآمد بیشتر هستند چون هر چه قیمت ملک بالا رود کمیسیون بالا تری عاید ایشان می شود .
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    0 8
    قیمت مسکن در تهران فقط در شهرری تغییرات زیاد نداشته و هنوز فرصت های جذاب سرمایه گذاری را دارد
  • IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    12 11
    سلام مقصر دیوار وشیپور که بصورت افسار گریخته هر کسی قیمتی می دهد واین یشود مرجع باید دولت مثلدتنظیم بازار باقیمت کارشناسی تعین کند ومردم رااگاه کند وکسئ قصد تختی داشت جریمه مالیاتی شود وگرنه ین که بازار خودش قیمت تعیین می کند یعنی سوداگری چون بعضی ها دنبال پول باد اورده هستند لطفا مطالبه کنید باتشکر
  • IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    20 2
    دنبال زیر بغل مار میگردی مقصر مقصر شمایید که بودجه میگیرید از دولت سکوت پیشه میکنید مبادا بودجتون قطع بشه
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    9 1
    دولت.
  • IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۱
    9 1
    دولت.
  • IR ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۲
    2 2
    همه مقصرند الا جمهوری اسلامی
  • خسروی IR ۱۹:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۲/۰۳
    0 0
    سلام مقصر اصلی من واونای که 25 ملیون رای دادیم به این اقا الانم تمره بی لتدبیری بی لیاقتی رو تا 1400 تحمل کنیم که اگه با این وضعیت سختی زندگی گرانی تا سال 1400 دوام بیاریم علی برکت الله علی برکت الله بر این بی لیاقتی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس