به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در نشست بررسی روند بازسازی مناطق آسیبدیده از سیل اظهار کرد: روز گذشته جلسهای با مقام معظم رهبری داشتیم که ایشان بر سرعت بخشی اقدامات برای مناطق سیل زده تاکید داشتند.
وی افزود: ما دستور مقام معظم رهبری را جامه عمل می پوشانیم و سعی میکنیم کارها را با سرعت بیشتری انجام دهیم.
بیشتر بخوانید:
گزارش اولیه مجلس درباره سیلهای اخیر +جزئیات
وزیر کشور اظهار کرد: هم اکنون در مرحله مقاوم هستیم که با همکاری مناسب استانداران این امر در حال انجام است و خدا را شکر میکنم که استانهای معین با سرعت عمل بیشتر به صورت جدی و با انگیزه مضاعف کار را دنبال میکنند.
وی افزود: ما در سه استان گلستان، خوزستان و لرستان وارد عمل شدیم و به صورت مشخص به یاری مردم آن استانها پرداختیم که موثر واقع شده است. این امر در روحیه مردم و انسجام و همگرایی تاثیر بسیاری داشته است.
رحمانی فضلی اظهار کرد: ما باید همکاری و فعالیت مشترک را در مرحله سازندگی، بازسازی و نوسازی داشته باشیم.
وی بیان کرد: مقرر شده است تا در زمانبندی مشخصی اقدامات مناسب را برای مردم مناطق سیلزده انجام دهیم و دولت هم در این رابطه بسیار مسر است تا کارها انجام شود. این در حالی است که مردم در شرایط مساعد زندگی نمیکنند برای مثال خوزستان هوای بسیار گرمی دارد و سکونت موقت در چادرها برای مردم آن منطقه بسیار سخت است.
رحمانی فضلی تصریح کرد: مصوبات بسیار مناسبی برای مناطق سیلزده و مردمانش انجام شده است. ما باید در مرحله ساخت و ساز ه مکاری و همفکری کنیم و نیازمند مشارکت جدی در این زمینه هستیم تا در مورد موعد قبل از زمانبندی موضوع را به اتمام برسانیم.
وزیر کشور پس از شنیدن صحبتهای استانداران در بخش دوم صحبتهایش تصریح کرد: باید در بخش توزیع اقدامات میان استانها تلاش کنیم و دستگاههایی که در این زمینه اعلام آمادگی کردهاند با محوریت، مدیریت و نظارت مستمر در زمانبندی مشخص بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کارها انجام بگیرد.
وی افزود: در زمینه ساخت و ساز باید در وهله اول از پیمانکاران استانی استفاده کنیم همچنین استانهای معین باید همه منابع و امکاناتش را در این راه بسیج کند. درواقع مسئول اجرا و عملیات برعهده استانهای معین است و این استانهای معین باید از منابع و امکانات استانیاش در این مناطق سیلزده مطرح کند.
رحمانی فضلی اظهار کرد: برآورد خسارات و تعیین برآوردها صورت گرفت است و از آقای تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درخواست میکنم تا همه اقداماتی را که انجام میدهند را روی سایت بارگذاری کند تا مردم در جریان قرار بگیرند که تا چه اندازه خرابی به بار آمده است، در کدام استانها بوده و تا چه اندازه هزینه کردهایم همچنین دستگاههای استانها باید چنین اطلاعاتی را به صورت هفتگی بر روی سایت قرار دهند و به صورت هفتگی گزارش کار را ارئه دهند.
وی بیان کرد: همه خدمات، اقدامات و منابع باید به صورت متمرکز در مناطق سیلزده توزیع شود. همچنین کمیتههای مختلف همچون کمیته برآورد، ساخت و ساز، اجتماعی بهداشتی و دیگر کمیتهها فعال است که آنها باید در ادامه روند کارشان پیگیریهای لازم را داشته باشند و از میان کمیتههای نامبرده باید کمیته بهداشتی و اجتماعی فعالتر از کمیتههای دیگر اقدامات لازم را انجام دهد.
وی اظهار کرد: از شما مسئولان میخواهم که در توزیع خسارات تلاش داشته باشند تا خسارات واقعبینانه و به دور از بزرگبینانه باشد چرا که شرایط کشور به گونه ای نیست که بخواهیم هزینه زیادی را داشته باشیم بنابراین دقت در این زمینه بسیار ضروری است.
وی افزود: خریدها باید متمرکز باشد و پول را برای خرید نباید بدست مردم بدهیم و همه اینها باید به صورت متمرکز اختصاص و مصرف شود.
وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: هر استان حداقل باید هزینه احداث و تعمیر حداقل ۱۵۰۰ را متقبل شود تا از همه ظرفیتهایش برای پیگیری امور استفاده کند.