سرویس جهان مشرق- نرم و بامزه هستند و زیبایی بخش خیلی از محلات در استرالیا؛ اما دولت آن کشور قصد دارد دست کم ۲ میلیون از آنها را تا سال بعد نابود کند. نیوزیلند نیز در حال بررسی است که میتواند آنها را کنترل کند یا باید سیاست «خفهکردن» را به صورت گسترده اجرایی کند.
حتی یک شورای محلی در کوینزلند پیشنهاد داده که اگر کسی سرِ گربه مادر را تحویل دهد به ازای هر سر ۱۰ دلار پرداخت خواهد کرد، پیشنهادی که به دلیل خشونتبار بودنِ آن مورد انتقاد انجمن مردمی رفتار اخلاقی با حیوانات (PETA) قرار گرفته است.
سیانان گزارش داده که الان در استرالیاجمعیت گربهها به اندازه جمعیت آدمها است. در میان گربههای ولگرد، گربههای خانگی نیز هستند که فرار کردهاند و به تدریج مجبور شدهاند برای گذران زندگی به شکارکردن روی بیاورند و حالا ۲۰ جاندار پستاندار در استرالیا در خطر انقراض قرار گرفتهاند. برخی از آنها مانند موش طلایی و خرگوشی با دم قلممویی از ارزش بالایی برخوردارند.
خزندگان و پرندگان نیز از دست جمعیت عظیم گربهها در امان نیستند. روزانه ۱.۷ میلیون خزنده و ۱ میلیون پرونده در استرالیا شکار گربهها میشوند. این را سخنگوی وزارت محیط زیست و انرژی استرالیا گفته است.
پیش از این نیز در سال ۲۰۱۵ میلادی سازمانهای دولتی برنامهای را برای خفهکردن گربهها به صورت گسترده اعلام کردند و مدعی شده بودند ۱۸ میلیون گربه در کشور وجود دارد که ظاهراً یک توجیه اشتباه بود. حالا چه اطمینانی وجود دارد که توجیه جدید یعنی انقراض گونههای جانوری درست از آب دربیاید؟ آیا کشتن گربهها واقعاً این گونهها را از انقراض نجات میدهد؟ مثلاً آیا به همان میزان که به گربهها حساس شدهاند، از گسترش شهرها به محل زندگی این گونههای در حال انقراض نیز جلوگیری میشود؟
قضیه گربهها کم کم در حال تبدیلشدن به یک موضوع سیاسی است. در نیوزیلند چند سال است که از مردم میخواهند وقتی گربه خانگیشان عمرش تمام شد، به سراغ یک گربه دیگر نروند بلکه بازارش و به تبع آن بخشی از تولید مثل گربهها از رونق بیافتد. بیش از یک میلیون و صد هزار گربه خانگی در آن کشور زندگی میکنند.
ظاهراً ورود انسان به دنیای حیوانات از هر نوعی باشد، چه شکار گونههای ارزشمند برای سود آن و چه نگهداری از گونههای نه چندان اهلی در خانه، سیکل طبیعی طبیعت را به هم میزند.
منبع
https://edition.cnn.com/۲۰۱۹/۰۴/۲۶/asia/feral-cats-australia-intl/index.html
https://www.bbc.com/news/science-environment-۳۱۳۵۹۱۸۸