فیلم/ انتقاد نشریه فارین پالیسی از تصمیم ترامپ درباره سپاه

یک مجله آمریکایی تأکید کرد ترامپ در فشار بر ایران شکست می‌خورد اما این کار موجب تثبیت بیشتر قدرت ایران خواهد شد.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

فارین پالیسی نوشت: مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته از تصمیم دولتش به خودداری از تجدید معافیت از تحریم‌های نفتی ایران خبر داد که گامی برای افزایش فشار به شمار می‌رود.


خریداران بزرگ نفت در برخی کشورهایی که هنوز با ایران معاملات نفتی انجام می‌دهند، درخواست معافیت خواهند کرد یا اعتراض خود را بیان می‌کنند و آنگاه ساکت خواهند شد و کینه این اتفاق را به دل خواهند گرفت. اما احتمال اینکه خرید خود را به صفر کاهش دهند اندک است چراکه جایگزین در دسترسی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید:

مردم گرفتار گرانی؛ دولت سرگرم رؤیای سیب و گلابی برجام

فیلم/ رونمایی آمریکا از اقدام ضد ایرانیِ جدید

خطر فروپاشی توافق هسته‌ای وجود دارد


ایران به تلافی تهدید می‌کند. این کشور احتمالاً بیشتر از هر زمان دیگری به خروج از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ نزدیک شده است. کشورهای اروپایی و سایر طرفداران توافق خشمگین هستند و تمایل محدود آنها به همکاری با ایالات متحده در مورد مسائل امنیتی کاهش یافته است.


دولت ترامپ قصد دارد نهایتاً با اعمال فشار اقتصادی ایران را منزوی و جرقه‌ای برای تغییر نظام در این کشور ایجاد کند. با این حال، شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد اقدام ترامپ توانایی دستیابی به چنین هدفی را دارد.


استراتژی کاخ سفید قرار است به کاهش شدید و قابل توجه صادرات نفتی ایران منجر شود. اما این پیروزی پوشالی بهای سنگینی خواهد داشت.


اول اینکه صادرات نفتی ایران تنها زمانی به شدت کاهش خواهد یافت که بازیگران اصلی از از توافق‌های نفت ایران خارج شوند. اما صادرات این کشور ناگزیر ادامه خواهد داشت. بازرگانان کوچکتر همچنان محموله‌ها را به پالایشگاه‌های کوچکتر خواهند رساند.

بانک‌ها یا شرکت‌های تجارتی کوچکتر که کمتر در معرض ارتباط با ایالات متحده و تحریم‌های آن هستند، عملیات انتقال نفت و هزینه آن را انجام خواهند داد. ناظران در کشورهایی که از سیاست ایالات متحده خشمگین هستند، احتمالاً وقوع این معاملات و فعالیت‌ها را که از نظر ایالات متحده غیرقانونی به شمار می‌آیند، نادیده خواهند گرفت. نهادهای چینی، هندی و ترکی محتمل‌ترین نامزدها برای این نوع جدید تجارت هستند.


در حال حاضر، برای واشنگتن تکیه کردن به همان به اشتراک‌گذاری اطلاعات بین‌المللی و کمک در اجرای قانون که در زمان تحریم‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵ وجود داشت، ممکن نیست.


در حالی که میزانی از نفت ایران راه خود را به بازارهای جهانی می‌گشاید، برخی از ناظران نیز به این نتیجه می‌رسند که تحریم‌های ایالات متحده به اندازه کافی قدرتمند نیستند و همین مساله می‌تواند به محرکی برای نادیده گرفتن یا نقض آنها تبدیل شود.


یکی دیگر از مشکلات بزرگ استراتژی ترامپ این است که این پیام را به جهانیان ارسال می‌کند که همه تحریم‌های ایالات متحده که یک حربه مهم به‌شمار می‌رفته‌اند، و نه فقط آنهایی که علیه ایران اعمال شده، بی‌تاثیر هستند و این بهای سنگینی برای ایالات متحده است. با توجه به آغاز رقابتی طولانی مدت با چین نوظهور بر سر نفوذ استراتژیک و اهرم فشار در سطح جهانی، تضعیف تحریم‌ها یک اشتباه اساسی به شمار می‌رود.


فعلاً دولت ترامپ می‌تواند از آدرنالین ترشح شده در نتیجه رژیم تحریمی و سیاست دستکاری در بازار، سرخوش باشد. اما نسل بعدی رهبران ایالات متحده مجبور خواهند شد در بلند مدت با نتایج مشکل‌ساز تصمیمات او که همان ایرانی با قدرت تثبیت شده‌تر و یک زرادخانه اقتصادی تضعیف شده در ایالات متحده است، مواجه شوند. نقش آنها این خواهد بود که مجدداً اعتماد شرکا و متحدان ایالات متحده را به دست آورند و برای رسیدگی به چالش تهدید امنیتی ایران و بازیابی اهرم اقتصادی ایالات متحده از آنها درخواست کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
    1 0
    فراموش نکنیم که ترامپ کمتر از یکسال وقت دارد تا پیروزی محسوسی از تحریم هایی که چه با تهدید علیه کشورها و چه با رشوه دادن به آنها حفظ کرده باز هم دوام داشته باشد، ضمن اینکه چنین تحریم هایی کشورهای امثال روسیه و چین و تاحدودی هند را وادار به اقدام های پیشگیرانه کرده، یکی اش تغییر موازنه به نفع یوان و تجارت با پول ملی پررنگ تر شدن رابطه تجاری همسایه با هم بجای چشم داشتن به اروپا و امریکا در منطقه بوده است، باوجود اینکه ایران هیچگاه در صدد حرکت های برنامه ریزی شده محسوسی جهت ایجاد یک بلوک در منطقه علیه امریکا نبوده، البته نباید قدرت ایدئولوژیک ایران را که منجر به نزدیکی دیگر قدرتها وگروه های ایدئولوژیک منطقه در کنار ایران شده است در این میان کشورهایی مثل ترکیه یا روسیه هستند که در جهت تعهد بر حفظ تحریم ها خواهان انواع امتیازها هستند و این امر قدرت کشورهای منطقه و جهان را در جهت چانه زنی با دولت امریکا را بالا می برد.
  • IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۲/۱۵
    1 0
    حتماً.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس