به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در بیست و چهارمین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور، گفت: امنیت در منطقه یکپارچه است و نمیتوان گفت که امنیت یک کشور خدشهدار شود و دیگر کشورها ثبات داشته باشند.
وی افزود: ایران در امنیت بینالملل، خود را حافظ منطقه میداند و در این رابطه خوب عمل کرده است که امیدواریم با روند توأم با منطق و پایبندی به قوانین به گونهای عمل کنیم که در منطقه دچار آسیبهایی نشویم.
بیشتر بخوانید:
تسهیلات ۱۵ هزار میلیاردی برای خانه های سیل زده
رحمانی فضلی: وزارت صمت بازار را مدیریت کند
خواهش وزیر کشور از مردم
رحمانی فضلی ادامه داد: در جلسه قبل مصوباتی تصویب شد و قرار بر این شد که همه دستگاهها که مصوبات را اجرایی کنند و نتایج آن را ارائه دهند. در حوزه قوه قضائیه از گزارش ارجاعاتی که این ستاد به آن قوه داشته است پیگیریهای جدی صورت گرفته که در قالب مشورتهایی که با حوزههای مختلف رسانهای داشته ایم و تذکراتی که داده ایم مشکل رفع شده است. از ابتدا نیز گفته ایم که سیاست ما این است که موضوعات رسانهای را به قوه قضائیه ارجاع ندهیم و تا آنجا که میتوانیم در جهت تقویت روحیه مشترک جمعی بین مجریان و رسانهها تلاش کنیم ولی متأسفانه در برخی مواقع علیرغم تذکرات و مشورتهایی که انجام میشود برخی اصرار بر پخش اخبار جعلی و یا شایعات بی اساس میکنند و ما ناگزیریم که آنها را به حوزه قضائی منتقل کنیم.
وزیر کشور گفت: یکی از موضوعات جلسه، بحث رسانههای استانی بود. در این حوزه مقرر شد که وزارت ارشاد پیگیری جدی این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد و ضمن ابلاغ سیاستهای ستاد به رسانههای استانی، رصد و نظارت مستمر و کاملی داشته باشد تا آن رسانهها همراه با رسانههای ملی در جهت سیاستهای مدون ستاد حرکت کنند. همچنین از رسانههایی که در مدت فعالیت ستاد به صورت مثبت و مناسب اقدام کرده اند و سیاستها را اجرا کرده و با ما همکاری کرده اند در ستاد تقدیر خواهیم کرد.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در جلسه موضوع کاغذ که در چند هفته اخیر در سطح اصناف و مصرف کنندگان مورد بحث بود و حتی در عرصه رسانهای نیز موجب دغدغه شد مورد بحث قرار گرفت، خاطرنشان کرد: مقرر شد که وزارت ارشاد این موضوع را با هماهنگی قوه قضائیه با دقت پیگیری کند تا هم واردات کاغذ در این ایام و هم توزیع آن بین عمده فروشان و خرده فروشان کنترل شود و اگر کسانی در این مسیر رعایت قوانین و مقررات را نمیکردند و پایبند به تعهداتشان نبودند برخورد مناسبی با آنها صورت گرفت.
وی افزود: موضوع حمل و نقل یکی دیگر از مسائل مطرح شده در جلسه ستاد بود و همیشه مد نظر بوده است تا ما از این قشر زحمتکش که در شرایط کنونی تلاش میکنند نهایت سعی خود را بکنیم و مشکلات آنها را مرتفع گردانیم. در این خصوص بحث شرکت خاصی که در جلسه از آن نام برده شد با توجه به بدهیهایی که این شرکت دارد دستگاههای مسئول باید نسبت به رفع نگرانی آن شرکتها اقدام کند تا حتی الامکان ما در توزیع کالاهای اساسی و مواد اولیه کارخانهها هیچ موضوعی را در انحصار قرار ندهیم. وزارت صمت متولی این مسئله است تا این موضوع را از انحصار خارج کند.
رئیس ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور تصریح کرد: در مورد بحث موبایل و موضوع رجیستری آنها مقرر شد که فعلاً سایت فعال بماند ولی ما باید بدنبال مصوبهای باشیم که آن مصوبه تعیین تکلیف نهایی در این حوزه را انجام دهد که قرار شد در جلسه آینده این موضوع مورد بحث قرار گیرد. در خصوص توزیع، موارد مختلفی در جلسه مطرح شد. مقرر شد که این سیستم (از تولید تا توزیع) سیستمی که تا امروز در خصوص برخی کالاها زیر بار رفته است استانی را نیز به صورت نمونه انتخاب کنیم و این سیستم را در آن اجرا سازیم. در این حوزه استان هرمزگان اعلام آمادگی کرد و همه دستگاههای متولی در این حوزه با استاندار باید هماهنگیهای لازم را داشته باشند تا انشاالله بتوانیم سیستم جدید را در این استان پیاده کنیم تا ایرادات و اشکالات آن گرفته شود.
وزیر کشور در مورد موضوع اجاره بها، عنوان کرد: در جلسه امروز در مورد این موضوع بحث شد. نگرانی در این خصوص در بین مردم و در فضای رسانهای وجود دارد که دوستان ما در وزارت راه و شهرسازی تحلیلی از این نگرانیها در این جلسه ارائه دادند. طرحی ارائه شد و با توجه به موضوعاتی که در جلسه بین اعضا مطرح شد قرار شد تا موارد دیگری به این طرح افزوده شود و دوستان ما در وزارت راه و شهرسازی طرح تکمیلی آن را ارائه دهند تا اطمینان نسبی به مردم و بویژه مستأجران عزیز بدهیم تا آنها بدانند که این حوزه تابع قانون و قواعد خاصی است که قابل نظارت و ضمانت نیز هست و نباید بگذاریم که بازار اجاره رها شود چون میتواند مشکلات زیادی ایجاد کند.
رحمانی فضلی در ادامه ضمن اشاره به موضوع تبلیغات و عملیات روانی، افزود: در حوزه گفتمان جنگ و صلح باید بدانیم همه اتفاقاتی که در عرصه رسانهای در این حوزه به صورت بسیار وسیع و با کمک رسانههای بیگانه به صورت علنی و بسیار پرقدرت انجام میشود اساسش متزلزل کردن وحدت مردم، بی ثبات کردن تولید در کشور و در نهایت خارج کردن روند عادی و جاری زندگی مردم در حوزههای مختلف به یک بی نظمی است البته مردم ما این نوع عملیات روانی را بارها و سالهای متمادی تجربه کرده اند و رسانههای ما آمادگی کامل برای این مقابله را دارند. ما باید اعلام آمادگی مردم را در حوزه مقاومت و استقامت هم در حوزه مصرف و هم در حوزه رسانهها داشته باشیم و این را اعلام کنیم که نظام مقدس جمهوری اسلامی آمادگی کامل را برای هر شرایطی دارد و ما تمام تلاش خود را میکنیم تا مقاومت و استقامت در همه حوزهها طبق برنامه اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: دشمن تجربه طولانی و متعدد در حوزه برخورد با ایران داشته است. ما برخورد منطقی، معقولانه، منصفانه و در چهارچوب نظامات بین المللی را قبول داریم و قطعاً مردم ما هیچ وقت زیر بار تحریم و زور و تهدید نمیروند. لازم به یادآوری است امنیت در منطقه یکپارچه است. نمیشود امنیت یک یا دو کشور را خدشه دار کرد و این یکپارچگی در عمل، خود را نشان ندهد. با توجه به وجود انرژی و تأثیر انرژی در امنیت بین الملل و روابط بین الملل هر حادثهای در منطقه ضمن آنکه میتواند یکپارچگی امنیت را دچار اشکال کند یقیناً در امنیت بین الملل نیز تأثیر خود را خواهد گذاشت. این موضوعی است که همه تحلیلگران و همه دولتها میدانند و همه واقف به این موضوع هستند که همه باید به گونهای حرکت کنند که یکپارچگی امنیت دچار اشکال نشود البته ایران همیشه خود را حافظ امنیت منطقه دیده است و در روابط امنیتی، دفاعی و سیاسی منطقهای فعال عمل کرده است که یکی از این موارد مبارزه با تروریسم، داعش بوده است که کشور ما بیشترین شهید را در این حوزه داده است و در عین حال بیشترین تلاش داشته و بیشترین تعهد را داده و پذیرفته است و به تعهد خود عمل کرده است.
وزیر کشور در پایان گفت: امیدواریم که انشالله با یک روند توأم با منطق، عقلانیت و پایبندی به قوانین، تحولات را به گونهای هدایت کنیم که هیچکس در منطقه و در دنیا آسیب نبیند و انشاالله که همه ما بتوانیم در جهت تقویت پایداری و ثبات تلاش کنیم.