به گزارش مشرق، یک کارشناس آلمانی مسائل خاورمیانه علت بی نتیجه بودن سفر «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان به ایران را نبود یک پیشنهاد از سوی وی برای حل اختلافات بین اروپا و ایران بر سر ساز و کار مالی ویژه (اینستکس) دانست.
«گیدو اشتاینبرگ» کارشناس خاورمیانه در «بنیاد علم و سیاست» آلمان در گفتگو با شبکه WDR این کشور گفت: همانطور که پیش بین می شد این سفر بدون نتیجه بود. ایران پیشتر اعلام کرده بود که خواهان اقدامی عملی از سوی اروپا در مورد اجرای اینستکس و برداشته شدن موانع در مسیر عادی سازی تجارت خارجی خود است.
بیشتر بخوانید:
وزیر خارجه آلمان: با ظریف درباره مسائل منطقهای گفتگو کردیم
وی افزود: ایران با دادن اولتیماتوم ۶۰ روزه به اروپا، ادامه انجام تعهدات برجامی اش را مشروط به اقدامات اتحادیه اروپا کرده است از این رو به نظر می رسد به دلیل بی نتیجه بودن این سفر، تهران به عملی کردن تهدید خود که توقف بخش دیگری از تعهداتشان در روز هفتم جولای است، ادامه دهند.
به اعتقاد این کارشناس مشکلات ایجاد شده در مسیر اجرای اینستکس نشان می دهد که اروپایی ها توان محدودی در عملی کردن وعده های خود دارند زیرا آنها زمانی می توانند بازیگری تاثیرگذار باشند که به همراه آمریکا رویکردی مشترک را در پیش بگیرند.
اشتاینبرگ تاکید کرد تا زمانی که «دونالد ترامپ» در آمریکا رئیس جمهور است، هیچ توافق دیگری بین ایران و آمریکا به دست نخواهد آمد. همانطور که دولتمردان آمریکا بارها اعلام کرده ان، واشنگتن به دنبال اعمال فشار حداکثری به ایران است و می کوشد از این طریق به عنوان نخستین هدف مقامات جمهوری اسلامی را به پای میز مذاکره بکشاند.
کارشناس بنیاد علم و سیاست آلمان هدف دیگر آمریکا از اعمال فشار به ایران را تضعیف و ساقط کردن نظام این کشور دانست و گفت با توجه به بعید بودن امکان مذاکره، واشنگتن بیشترین هم خود را صرف هدف دوم می کند که این امر نیز شدنی نیست زیرا ایران نظام قدرتمند و با ثباتی دارد.
وی هشدار داد در چنین شرایطی امکان گسترش تنش ها وجود دارد. هر چند ترامپ مدعی است که به دنبال جنگ با ایران نیست، اما ادامه فشارها به ایران از جمله اعمال تحریم های جدید علیه صنعت پتروشیمی ایران و رویدادهای روزهای اخیر از تشدید تنش ها حکایت دارد.