به گزارش مشرق، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان که برای شرکت در دهمین اجلاس بینالمللی نمایندگان عالی امور امنیتی کشورهای جهان در شهر اوفا مرکز باشقیرستان روسیه حضور دارد، ضمن شرکت در این نشست طی سخنانی از مهماننوازی طرف روسی قدردانی و عنوان کرد: امیدواریم این نشست برای درک بیشتر به منظور برقراری صلح و امنیت در جهان منجر شود.
شمخانی گفت: بی تردید رابطه متقابل و مکمل بین توسعه پایدار و امنیت پایدار برقرار است، لازمه توسعه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و برقراری امنیت پایدار، توسعه همه جانبه و فراگیر است.
بیشتر بخوانید:
فیلم / شمخانی: با پدیدهای جهانی به اسم ترامپیسم مواجهیم
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: هیچ توسعه پایداری بدون امنیت و هیچ امنیت پایداری، بدون توسعه وجود نخواهد داشت. امروزه ماهیت، شکل و شیوه تهدیدات امنیتی، تغییر یافته است. شاهد رشد سریع تهدیدات نوین و ترکیبی (هیبریدی) در جهان هستیم.
وی افزود: جنگ جدید ابعاد و پیامدهایی به مراتب خطرناکتر از جنگ نظامی دارد و به جای اینکه توسعه علم و فناوری به صلح و رفاه مردم تبدیل شود، موجب افزایش تهدیدات نوین شده است. این جنگ جدید مرز زمینی، هوایی و دریایی ندارد. یک ویروس نرم افزاری میتواند کار بمب اتم را انجام دهد. بیش از یک دهه قبل آمریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل مبادرت به استفاده از ویروس استاکس نت در تاسیسات هستهای ایران کردند.
شمخانی بیان کرد: امروز ابزارهای جدید جنگ در کنار سلاحهای متعارف و نامتعارف در اختیار جنگ طلبان قرار گرفته است.
*آمریکای ترامپ جنگ طلبترین کشور در دوران موجودیتش
دبیر شورای عالی امنیت ملی، آمریکای ترامپ را جنگ طلبترین کشور در طول دوران موجودیتش خواند و گفت: آمریکا امنیت نظام بین الملل را با یکجانبه گرایی و تحریمهای فرامرزی، بی ثبات کرده و نظام پولی و بانکی و شبکههای مالی بین المللی را به عنوان سلاحی برای تهاجم به کشورهای مستقل تحت سیطره خود گرفته است و وزارت خزانهداری دولت آمریکا را به وزارت جنگ تبدیل کرده است.
شمخانی گفت: برای این رفتار آمریکا، هیچ عنوانی به غیر از تروریسم اقتصادی، نمیتوان گذاشت.
وی یادآور شد: امروز آمریکا، نه تنها سیاست سرنگونی و بی ثبات سازی کشورهایی که با سیاست آمریکا همسو نیستند را دنبال میکند، بلکه با در پیش گرفتن رویه تروریسم اقتصادی میخواهد با تحریمهای ثانویه، اراده خود را بر تمامی کشورهای جهان حاکم کند.
شمخانی تأکید کرد: لازم است کشورهای مستقل جهان با ایجاد سازوکارهای چندجانبه در مقابل این هیولای وحشی ایستادگی کنند و آن را متوقف و سلطه آمریکا بر نظام مالی جهانی در یک دوره میان مدت را بشکنند.
شمخانی به نقض سیستماتیک حقوق بینالملل و خروج آمریکا از معاهدات بینالمللی نیز اشاره کرد و افزود: آمریکا در حالی بخشی از ارتش رسمی جمهوری اسلامی ایران که دارای کارنامهای شفاف و درخشان در مبارزه با تروریسم است را به عنوان گروه تروریستی شناسایی میکند که ارتش و سرویسهای اطلاعاتی این کشور بزرگترین حامی گروههای تروریستی در دهههای اخیر بودهاند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خروج آمریکا از برجام و عدم اقدام عملی از سوی اروپا را زمینه ساز خارج شدن گفتوگو و دیپلماسی در رفع چالشهای امنیتی در جهان برشمرد و افزود: ایران پس از یک سال فرصت دادن به دیپلماسی برای اجرای تعهدات، بخشی از تعهدات خود را در چارچوب برجام و برای حفظ آن و ایجاد موازنه در این توافقنامه بینالمللی کنار گذاشت و خرسندیم که این رفتار و منطق خردمندانه جمهوری اسلامی ایران از سوی اکثر کشورها قابل درک و حمایت بوده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: اگر تهدیدات نظامی، تمامیت ارضی کشورها را نشانه میرود، تهدیدات نوین امنیتی که طیفی از ابزارهای اطلاعاتی، عملیات روانی، سایبری، جنگ الکترونیک، ریزپرندهها، تهدیدات محیط زیستی را دربر میگیرد، هویت و حاکمیت ملی کشورها را هدف قرار داده است.
وی ضمن استقبال از حرکتی که دولت روسیه در پی اجلاس سال گذشته برای ایجاد یک درک مشترک از تهدیدات سایبری و دستیابی به یک سازوکار همکاری مشترک در مقابله با این تهدید پیگیری کرد، عنوان کرد: اگر طیف وسیعی از کشورها تصمیم مشترک بگیرند که دربرابر باج خواهی و زورگویی غیرقانونی آمریکا بایستند، میتوانیم آمریکا را وادار به عقب نشینی و پذیرش رفتار معقول و مسئولانه در نظام بینالملل کنیم.
*پیشنهادات شمخانی
شمخانی همچنین چند پیشنهاد را برای مقابله با تهدیدات ترکیبی که امنیت ملی، ثبات و توسعه کشورها را از سوی آمریکا مورد هدف قرار داده، مطرح کرد: تلاش مشترک برای آزادسازی اقتصاد جهانی از انحصار دلار و ایجاد استقلال در نظام پولی و بانکی جهانی خارج از سیطره آمریکا؛ ایستادگی در برابر دخالت، زورگویی، باج خواهی اقتصادی آمریکا به منظور استقرار صلح و امنیت بینالملل؛ به رسمیت نشاختن و مقابله با تحریمهای فراسرزمینی دولت آمریکا علیه کشورها با برگزاری نشستی بین المللی با حضور تمامی کشورهایی که با تحریمهای یکجانبه آمریکا مخالفند و ایجاد سازوکار دائمی برای مقابله با آن؛ کمک مشترک به کشورهایی که در معرض تهاجم تهدیدات نوین امنیتی قرار میگیرند، به خصوص در شرایط فعلی کمک به دولت قانونی آقای مادورو در ونزوئلا در برابر مداخلات براندازانه دولت آمریکا.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد که این اجلاس بتواند به گام موثری در درک بیشتر به منظور همکاری عملی در جهت برقراری صلح و امنیت در جهان منتج شود.